Parfüm Seçerken Bunları Yapmayın

Parfüm Seçerken Bunları Yapmayın

Sürekli olarak bunları yapın demek yerine bir kez de parfüm seçerken neleri yapmamanız gerektiğini yazalım. Hem biraz gülümseyelim hem de en çok yapılan hataları paylaşmış olalım.

1. İki gündür duş almadıysan parfüm de alma

Kesinlikle almayın hem de... Şu anda alacağınız parfümün gerçek kokusunu hissetmeniz ve teninizde deneyimlemeniz mümkün değil. Üzerinizde parfümden önce yerleşen bir çok koku var. Etrafınızda bile içilmiş olsa sigara kokuları, her yanımızı saran egzoz dumanları, yemek kokuları, ten kokunuz, giysilerinize sinen tüm kokular, sıkacağınız parfümün değerini azaltır ve parfüm seçerken sizi yanıltır.

2. Parfüm seçerken bol bol parfüm sıkıp gitmeyin

Hangisinin yeni parfüm hangisinin zaten üzerinizde taşıdığınız parfüm olduğunu anlamanız mümkün olmaz. Tamam ilk spreyde bir koku hissedersiniz ama parfümün bir kaç dakika içinde başlayacak koku gelişim yolunda hatalar olur. Kullandığınız parfümün notaları da çok güçlü ise, yeni parfüm seçerken gerçek etkisini anlamanız zor olur.

3. Parfüm almaya giderken kokulu nemlendiriciler kullanmayın

Sabah kalktınız duş aldınız. Kendi parfümünüzü kullanmadınız belki ama cildinizi nemlendirmek için yoğun kokulu bir nemlendirici kullandınız. Yine hataya düşme olasılığınız var. Duştan sonra cildinizi nemlendirmeniz koku moleküllerinin teninizde asılı kalmasını ve parfümün dayanıklılığını sağlar. Ama yoğun kokulu bir nemlendirici, vücut spreyi veya losyonu koku karmaşasına yol açar, parfüm seçiminizi etkiler.

4. Parfüm seçerken parfümü bileklerinize sıkıp bileklerinizi birbirine sürmeyin

Bu alışkanlık nereden çıktı bilinmez ama insanlar parfümü bileklerine uyguluyorlar. Sonra da iki bileği birbirine sürtüp parfümü ciltlerine yedirdiklerini falan sanıyorlar. Buna gerek yok. Evet bilek,parfüm seçerken denemek için iyi bir yer çünkü kalp atış merkezlerinden biri ama koku moleküllerini rahat bırakın biraz salınsınlar teninizde.

5. Bir kere de 3 parfümden fazlasını denemeyin

Burnunuz yorulur ve seçim yaparken zorlanırsınız. En profesyonel burunlar bile parfüm koklama işleri sırasında burunlarını havalandırıyor ve temizliyorlar. Böylece burunlarının koklama performansı yüksek oluyor. Normal bir parfüm kullanıcısının burnu üç parfümden sonra kirlenir ve yeni parfümlerin içindeki birbirinden güzel kokuları kaybeder. Her denemede kendinizi biraz zaman verin, dışarı çıkın nefes alın.

6. Arkadaşınızın parfümüne kafayı takmayın

Ona yakışıyor olabilir ama size de yakışacağını kim bilebilir ki? İzin verirse bir keresinde deneyebilirsiniz, beğenirseniz de gelir alırsınız. Ama eğer koşarak aynısını alacağım diyorsanız denemeden karar vermemenizi öneririz. Onun teni kuru mu, nemli mi, esmer mi sarışın mı? Bir çok etken var parfümün insana yakışması ile ilgili olarak. Hatta bir boğa burcunun parfümü bir kova burcuna yakışmayabilir dersek abarttığımızı sanmayın! Buyurun buradan okuyun, erkekler
ve kadınlar için burca göre parfüm önerileri.

7. Sokaklarda satılan parfümlere kanmayın

Ekonomik açık parfümleri Loris Parfüm gibi marka olmuş mağazalar aracılığıyla alın. Sokakta satılan parfümlerin bir çoğu sahte olabilir. Nerede ve nasıl üretildikleri belirsiz bu ürünleri satın alıp boyu boşuna risk almayın.

8. Hiç araştırmadan parfüm seçmeye kalkmayın

Kendinize en uygun parfümlerin neler olabileceği ile ilgili minicik bir araştırma yapın. Loris Parfüm'ün bloğu
bu konuda size harika bir rehber olabilir. Parfümle ilgili her türlü bilgiyi bloğumuz aracılığıyla okuyabilir ve mağazalara gittiğinizde konuyla ilgili fikir sahibi olmuş olabilirsiniz. Nasıl bir parfüm aradığını bilen müşteri olursanız, kendinize en uygun parfümü almakta da o kadar başarılı olursunuz.

9. Acele etmeyin

Dur şuradan beş dakikada bir parfüm alayım demeyin. Kendinizi aceleye getirmeyin. Koklayın, deneyin, sorun, zaman geçirin ve sizin için en doğru kokuya zaman ayırın.