Tatil Bavulu Hazırlamanın 5 Kuralı

Yaz geldi ve herkesin ufak da olsa bir tatil planı var. Tatile gitmek her zaman güzeldir ama nedense bavul hazırlığı herkese zor gelir. Oysa bavul hazırlığı tatile gitmenin ilk adımıdır ve akıllıca hazırlanan bir bavul ile tatil gerçekten keyifli olabilir.
Aylar öncesinden hevesle yapılan tatil planlarında işleri kolaylaştırmak için ilk olarak gidilecek yere göre bavul eşyalarını ayarlamak çok önemlidir. Her zaman hatırlamak isteyeceğiniz hayati derecede önemli birkaç bavul hazırlama taktiğini sizin için sıraladık.

Haydi Çıkarın Bavulları!

  1. Tatilinizin gün sayısına göre kişisel malzemelerinizi ve giysilerinizi seçerek güzelce yerleştirin. İç çamaşırları, tişörtler, şortlar, elbise veya gömlekleri farklı torbalara koymanız bavulunuzdaki karışıklığa bir çözüm olabilir.
  2. İstediğiniz tüm giysileri yerleştirdikten sonra bir daha düşünün “hangisine gerçekten ihtiyacınız var?” Birkaç tanesi şimdiden listeden çıktı bile değil mi? Unutmayın tatile hafiflemek için gidiyorsunuz. Eğer özel arabanızla yola çıkıyorsanız tamam ama bavul taşıyacaksanız mümkün olduğunca hafifleyin.
  3. Issız bir yere gitmiyorsanız bazı eksikleriniz gittiğiniz yerde de giderilebilir ama evde zaten var olan şeyleri almanıza gerek yok. Örneğin güneş kreminiz varsa bavula ilk girecek malzemelerden biri o olmalıdır. Eğer ihtiyaç duyuyorsanız, sinek kovucu spreyi unutmayın.
  4. Tatilde okumak istediğiniz kitap varsa onu da bavula atın. Ne kadar okuduğunuzu siz daha iyi bilirsiniz ama bu konuda gerçekçi olun, çok kitap taşımayın. Unutmadan, akıllı telefonlarda ve tabletlerde e-kitap seçenekleri var. Hatta güneşlenirken dinleyeceğiniz sesli kitaplar da harika birer seçenek olabilir.
  5. Özel medikal ihtiyaçlarınız çok önemli bir konudur. Eğer sürekli veya ara ara kullandığınız ilaçlar varsa bavulunuza yerleştirmeyi sakın unutmayın.

Kişisel Bakım Malzemelerini Unutmayın!

Tatile giderken mutlaka yanınıza almanız gereken kişisel bakım malzemeleriniz olacaktır. Tatil demek güneş demek. Yani teninizin hiç olmadığı kadar neme ihtiyacı olacaktır. Her zaman kullandığınız nemlendiricinizi makyaj çantanıza attığınızdan emin olun. Hatta tatil için biraz daha güçlü bir nemlendirici gerekebilir.
Otellerin Duş Malzemeleri Mi? Emin Misiniz?
Bazı otellerde elbette çok kaliteli duş jeli, şampuan ve vücut losyonu olabilir. Fakat alıştığınız ve sevdiğiniz duş jelinizi, vücut losyonunuzu ve vücut spreyinizi yanınızda taşımak iyi bir fikirdir. Böylece size iyi gelen ve sevdiğiniz kokuların tatilde size eşlik etmesini sağlarsınız. Kalitesiz ve sizi memnun etmeyen malzemeler kullanmak yerine kendi setinizi kullanmak her zaman daha iyidir. Eğer büyük boy duş jeli ve vücut losyonu taşımak istemiyorsanız seyahat setleri kullanabilirsiniz.
Deodorant çok daha önemlidir. Deniz sonrası duş ve mutlaka deodorant kullanmak tatil rutininin bir parçasıdır.
Ve elbette parfüm! Gün sonu alacağınız duş ve yemek öncesi yapacağınız hazırlık sonrası elbette kendi parfümünüzü kullanacaksınız. Size önerimiz, yanınızda bir de özel koku bulundurmanız. Tatil bu, ne zaman ne olacağı belli olmaz! Özel bir parfümün harika bir geceye eşlik etmesi için yanınızda olmalı.

Tatile Özel Parfüme Ne Dersiniz?

Hadi gelin bir senaryo yazalım: Hayatınızda ilk kez gideceğiniz bir tatil kasabasındasınız. Aylar önceden ayarladınız yola çıkmaya hazırsınız. Parfümleriniz şifonyerinizin üzerinde duruyor.
Hadi kendinize bir hediye verin ve bu tatile özel bir koku edinin. Size her zaman o tatili anımsatacak özel bir parfüm. Tatile özel parfüm seçiminde dikkat etmeniz gereken en önemli nokta ise bu kokuyu daha önce mutlaka deneyimlemiş olmanız. Onunla birkaç hafta öncesinde tanışın, teninizde zaman geçtikçe nasıl etki bıraktığını test edin. Tatilde yerine koyacağınız bir parfümünüz olmayabilir, risk almayın.
O parfüm sizin en unutulmaz anılarınızı sembolize etsin. Tatiliniz harika geçsin. Nerede olursanız olun