İmza Parfüm Ne Demek?

İmza Parfüm Ne Demek?

İmza parfümünüzü buldunuz mu? İmza parfüm sizi tanımlayan özelliklerinizden biridir, iz bırakma yönteminizdir. Bir odadan çıktığınızda sizden geriye kalan şeydir ve bu açıdan çok önemlidir.
Parfüm uzmanları imza parfümü için “Onu bulmak ruh eşinizi bulmak gibidir” diyorlar. Ruh eşini bulmak nasıl çok zorsa, imza parfümü bulmak da o kadar zordur. Öyle bir parfüme sahip olmalısınız ki sizi tanıyan insanlar sizi kokunuzla hatırlamalıdır.

İmza Parfümünüzü Nasıl Tanırsınız?

Kesinlikle ilk görüşte aşk beklemeyin. Çünkü parfümün teninizde kalması ve etkisini hissetmeniz çok önemlidir. O yüzden ilk notaları hissettiğinizde vazgeçemeyeceğinizi düşündüyseniz bile bekleyin ve zaman içinde geçirdiği değişimi gözlemleyin. Kokunuzu hissedin. Sizi çok iyi tanıdığını düşündüğünüz, fikirlerine önem verdiğiniz biri varsa ona da danışabilirsiniz.
İmza kokusu çok pahalı parfümler anlamına gelmez. Aynı tıraş losyonunu kullanan bir erkeğin kullandığı losyonun kokusu da zamanla onun imzasına dönüşebilir. Ya da aynı kolonyayı kullanan dedenizin kokusu da onun imzası haline gelebilir. İmza parfüm işte tam olarak bu anlama gelmektedir. Bazı kişileri, olayları, mekanları anımsatabilir. Bazen gülümseyerek, bazen özlemle, bazen de şefkatle…
İmza parfüm, siz konuşmasanız da sizin hakkınızda bir şeyler söyleyebilir. Kişisel tarzınızın bir uzantısıdır. Giyim tarzınız, alışkanlıklarınız veya yaptığınız diğer şeyler insanların sizi hatırlamasına yardımcı olur. Aynı şekilde parfüm, teninize giydiğiniz kişisel bir aksesuar haline gelir.
Bir başkasının teninde deneyimlediğiniz ve hayran kaldığınız parfümle ilgili “Benim imza parfümüm bu olmalı” diye düşündüğünüz olmuştur ama yanılıyorsunuz. Kişilerdeki koku zevkinin değişmesiyle beraber aynı zamanda kokuların da herkeste farklı bir iz bıraktığını unutmayın. Benzersiz cilt kimyanız imza parfümü gerçekten size özel kılar. Parfümlerin hayatınızdaki yerini önemsiyorsanız, bir imza parfüm seçmek kendinizi ifade etmenin oldukça havalı bir yolu olacaktır.

İmza Parfümünüzü Ararken Bunlara Dikkat Edin

İlk kural, acele etmeyin. Çünkü size en çok yakışan ve zamanla imzanız haline gelecek parfümü bulmak için birçok macera yaşamanız gerekebilir.

  • İlk kural, acele etmeyin. Çünkü size en çok yakışan ve zamanla imzanız haline gelecek parfümü bulmak için birçok macera yaşamanız gerekebilir.
  • Kendinizi ve tarzınızı tanıyın. Bu konuda farkındalık sahibi olmanız parfümünüzü seçerken çok işinize yarayacak. “Ben çok sportif bir insanım, aktif ve enerjik bir stilim var.” diyorsanız seçtiğiniz parfüm de kesinlikle bu tarza uygun parfümler olmalıdır. Bu tanımları yaptıktan sonra oryantal baharatlı bir parfüm kullanmanız kendinizi tanımadığınızı gösterir.
  • Notalar, parfüm kategorileri ve parfümle ilgili basit detaylar hakkında bilgi sahibi olun. Eau de Cologne veya Eau de Cologne nedir, aralarında ne tür farklar vardır gibi temel bilgiler doğru parfüme ulaşmak için doğru soruları sormanıza yardımcı olur.
  • Kokladığınızda sizi en çok mutlu eden kokuları düşünün. Siz bir leylak kokladığınızda mı yoksa bir çilek kokladığınızda mı daha iyi hissediyorsunuz? Sizi en etkileyen kokular çikolata, karamel, kahve gibi kokular mı yoksa gölgesinde yürüdüğünüz çam ormanının kokusu mu? Bu ipuçları sizi sevdiğiniz kokuya götürür ve inanın sandığınızdan çok daha önemlidir.
  • İmza parfümünüzün bir özelliği de günlük hayatınızda size eşlik edecek olmasıdır. Böyle bir durumda parfüm yelpazesi biraz daralabilir. Örneğin yoğun baharatlı ve oryantal kokuların özel günlerde ve soğuk havalarda size eşlik etmesi uygun olacaktır. Günlük kullanım için seçtiğiniz kokuların hafif yapılı parfümler olmasını öneririz.

İmza parfümü bulacağım diye telaşa kapılmayın. Eğer sizi imza parfümünüze götürecek yola girmek konusunda acele ediyorsanız parfüm seçiminde dikkat edilecek şu basit kuralları unutmayın:

  • Teniniz temiz ve nemli olmalı.
  • Yeni kokuları denerken ten kokunuzun mümkün olduğunca nötr olmasını sağlayın, o gün başka parfüm sıkmayın.
  • Üst üste onlarca parfüm denemeyin, koku duygunuz kirlenir, seçiminiz hatalı olur.
  • Her denemeden önce mümkünse temiz havaya çıkarak burnunuzu temizleyin. Yeni koku için en ideal olan temizleme yöntemi temiz hava almaktır.
  • Kokunun teninizdeki yayılması ve etkisini göstermesi için zaman tanıyın. İlk anda sizi memnun etmeyen bir parfüm birkaç dakika sonra olgunlaşarak sizi kendine aşık edebilir.
  • İmza parfümünüz imzanız gibidir. Size özeldir ve sizi yansıtır. Özel günlerde veya anlarda farklı parfümler deneseniz de imza kokusunuz bellidir.