Hoşgeldin İlkbahar!

Baharın gelişini hissediyor musunuz? Güneşin kendini göstermeye başladığı ve çiçeklerin yeşerdiği güzel bahar günleri, her gün biraz daha kendisini hissettiriyor. Baharla birlikte hissetmeye başladığımız sıcak havalar, kış boyunca kullandığınız parfümlerin size “sıcak” gelmesine neden olabilir. Bu çok doğal, çünkü ilkbahar aynı zamanda ferahlamanın, tazelenmenin ve hafiflemenin mevsimidir. Çok sevdiğiniz parfümü artık serin akşamlara bırakın ve kendiniz için ilkbaharda kullanabileceğiniz bir parfüm seçin.

Bahar Parfümleri Çiçek Açar

Soğuk havalarda cilt kuruduğu için kış mevsimi sıcak, baharatlı ve ağır parfümler kullanmak için mükemmel bir zamandır. Bahar ayları da fresh ve çiçeksi kokular için uygun bir dönemdir çünkü baharda toprakla birlikte cildiniz de nemlenir ve vücut ısısı yükselme eğilimi gösterir. Artık hafif kokulara geçme zamanı geldi ve kokular arasında bahara en uygun olanlar çiçeksi, fresh, narenciye ve citrus notalardır.
Mutluluk ve çiçekler ilkbahar günleriyle ilişkilendirilir. Güneş ışığının halk arasında mutluluk hormonu olarak bilinen serotonini etkilemesiyle, çiçekler oldukları halleriyle insanları mutlu eder, nedensiz gülümsetir ve pozitif düşünceler uyandırır. Dolayısıyla sıcak yaz günlerindeki anılar, hep ferah ve çiçeksidir.

Meyveli Parfümlerle Canlanın

Bahar ayları koku alma dürtülerinin de güçlendiği aylardır. Sadece etrafınızdakilerin değil sizin aldığınız kokunun da parfümünüzü seçerken çok önemli olduğunu unutmayın, sıcaklıklar gibi enerjiniz de yükseliyor.
İlkbaharı ruhunuza ve mutluluk taşıyacak meyveli notarlarla karşılamaya ne dersiniz? Meyveli notalar canlı, hafif ve davetkardır. Taze meyve ağaçlarının olduğu bir bahçede hayal edin kendinizi. Elma, çilek, karpuz, üzüm, incir… Meyvelerle birlikte gelen tatlı, canlı ve ferah kokuları hissediyor musunuz?
Meyve notaları iddialı ve çarpıcı özellikleri ile farkedilir ancak bunaltıcı değillerdir. Kadınlara yönelik geleneksel çiçek kokularından farklıdırlar. Hafif, havadar ve ferahlatıcı nitelikleriyle, her yaştan kadın için sıcak ve rahat bir bir kullanımı vardır. Erkek parfümlerinde ise meyveler, eşlik eden diğer notalarıyla çekici ve iddialı olurlar.

Loris’in meyve notaları ile harmanlanan kadın ve erkek parfümleri denemenizi öneririz

Kadın parfümleri
Frequence K-042 Kadın Parfümü
Frequence K-404 Kadın Parfümü
Frequence K-269 Kadın Parfümü

Erkek parfümleri
Frequence E-013 Erkek Parfümü
Frequence E-080 Erkek Parfümü

Denizin Ferahlığını Getiren Okyanus Notaları

Taze notaların ferahlatıcı etkisi vardır ama hiçbir şey sıcak bir günde sudan daha canlandırıcı olamaz. Ozonik veya aquatic notalar olarak da bilinen okyanus notaları işte bu yüzden çok özel! Bu özel notalar sayesinde, çiy yağmış bir bahar sabahını ya da deniz melteminin kokusunu yakalarsınız. Okyanus notaları içeren kokular erkek parfümü dünyasında çok daha popülerdir ama kadınlar için üretilmiş muhteşem parfümler de var.
Bu arada unutmayın, aquatic ve ozonik kokular aynı zamanda çok dayanıklıdır. Gün içinde ilk andaki etkileri azalsa da gün boyu sizinle kalırlar.
Loris’in okyanus notaları ile harmanlanan kadın parfümleri denemenizi öneririz

Kadın parfümleri
Frequence K-026 Kadın Parfümü
Frequence K-265 Kadın Parfümü

İlkbahar için parfüm seçerken şu 3 noktaya dikkat edin

  1. En pahalı parfüm en iyisi demek değildir
    Yüzlerce parfümle seçeneğiniz olabilir. Pahalı olanın en kalitelisi olduğu için en pahalısı olduğunu düşünmeyin. Parfüm seçimlerinizde ne hissetmek istediğinize karar verin ve kendi kokunuzu keşfedin. Deneyerek her bir katmanın notalarını hissedin, acele etmeyin.
  2. En iyi parfüm sizi mutlu edendir
    Koku özgüvenin en önemli prensibidir. Her ne olursa olsun önce siz iyi hissettirmeli ve mutlu etmelidir. Parfümleri denerken bu noktaya odaklanabilirsiniz.
  3. Acele etmeyin, parfüme zaman verin
    20 parfümü birden denemek koku duyularınızı yorar. Parfümü önce test çubuğunda sonra teninizde deneyin. Parfümü başkasının teninde değil kendi teninizde deneyin. Unutmayın ki her tenin parfümlerle ilişkisi farklıdır.