Dünya Çikolata Günü

Aranızda çikolata sevmeyen var mı? Dünya Çikolata Günü Amerika’da bulunan insanların çikolata ile tanıştığı gün olarak her yıl 7 Temmuz kutlanıyor. 1550 yılında çikolata ile tanışan Amerikalılar da dünyadaki tüm insanlar gibi çikolataya bayılmış olacaklar ki tadını onurlandıracak bir gün icat ettiler. Peki neden çikolata bu kadar iyi hissettiriyor bize, neden dünya insanlarının büyük bir çoğunluğu çikolataya kokusuna ve lezzetine dayanamıyor? Hadi birlikte bir çikolata keşfine çıkalım ve sonra kokuların dünyasına girelim.

Çikolatanın Sırrı Kokusunda

Çikolata yerken çok mutlu oluruz ama çok ilginç bir noktayı çok azımız biliriz. Çikolatayı insanlar için eşsiz kılan şey aslında lezzet değil, kokudur. Hatta birçok sevilen besin maddesi için bu geçerlidir. ABD’deki Tat Tedavisi ve Araştırma Merkezi’nde çalışan akademisyenler şu iddiayı öne sürüyorlar: "Tat olarak algılananların yüzde 90'ı aslında kokudur." Dünyayı bu kadar lezzetli bir hale getiren şey aslında kokudur. Koku ve lezzet duygularının çıkış noktası beynin tat ile ilgili bölümleri olarak görülüyor.

Çikolatanın Hormonlar Üzerindeki Etkisi Nedir?

Çikolata dünyanın en sevilen yiyeceklerinden biridir ve çoğumuz çocukluğumuzdan beri çikolatanın lezzetli dokusunu ve aromasını mutluluk ile ilişkilendiririz. Çikolatanın kokusu ve lezzeti, beyinde mutluluk hormonu olan serotonini arttırır.. Özellikle bitter çikolatanın beyin fonksiyonlarını güçlendirdiği biliniyor. Bilim insanları bir insan grubunun beynini çikolata yedikten hemen sonra incelemiş ve beyin aktivitelerinin belirgin bir biçimde arttığı kanıtlanmıştır. Başka bir bilgiye göre de çikolata, phenethylamine (PEA) içermesi sebebiyle sinir sistemini uyarıcı etkiye sahip. Yani çikolatayı sevmekte haklıyız. Çünkü kakaodan üretilen bu mucizevi besin maddesi beynimizde fırtınalar koparıyor.

Çikolata Kokusunun Özellikleri

Çikolata kokusunu çok seviyoruz çünkü;
• Kavrulmuş kakao çekirdekleri, kokusuna katkıda bulunan parfüm ve uçucu yağlarda da bulunan beta-iyonon bakımından zengindir.
• Çikolata kokusundaki kimyasallar analiz edildiğinde çeşitli uçucu bileşiklerin kokudan doğrudan sorumludur. Bu bileşikler burun deliğinin üst yarısındaki 900'den fazla reseptörle temasa geçer ve canımızın çikolata çekmesine neden olur.
• Çikolatalı parfümler, yenilebilir kokuları nedeniyle en popüler koku kategorilerinden biridir. Çikolatalı parfümler, yumuşak ve sütlüden tatlı ve çekici gibi birçok koku profiline sahiptir ve vanilya, kahve, gül, tatlı ve meyveli malzemelerle harmanlanabilir.
• Bazı insanlar tatlı notaları severler ve çikolatanın içinde yer aldığı koku piramitleri genellikle tatlıdır.

Loris Parfüm’ün En Beğenilen Çikolotalı Kadın Kokusu: K-128

Çikolatadan bu kadar söz ettikten sonra koleksiyonumuzdan enfes bir örnekle tanıştıralım sizi. Loris Parfüm’ün Frequence Koleksiyonu’nun en özel parfümünden biri olan K-128, bitter çikolatanın mutluluğunu teninize taşımaya hazır.K-128 kadın parfümü , floral koku ailesinden bir parfüm olmasına rağmen içeriğindeki çikolata sayesinde lezzetli kokular arasında da yer alıyor. Siyah çikolatanın gecelere ilham veren rengi, parfümün de daha çok geceleri kullanılmasına neden oluyor. Elbette her zaman olduğu gibi keyif sizin, ne zaman çikolata kokmak isterseniz K-128 o zaman elinizin altında olabilir.

Loris Parfüm’ün Çikolatalı Vücut Bakım Serisi

Frequence Koleksiyonu’ndan K-128 parfümünüzü denediniz ve çok sevdiniz öyle mi? Size bir sürprizimiz daha olsun o zaman! Parfümünüzle aynı kokuya sahip Chocolate vücut bakım serimizle mutlaka tanışın. Chocolate serisinin muhteşem duş jeliyle duşunuzu alın. Kokunun teninizden uçup gitmesine izin vermeden Chocolate Vücut Losyonu ve Chocolate Vücut Spreyi’ni de deneyimleyin. Bu kusursuz seri, siyah çikolatanın lezzetiyle teninizde bıraktığı etkiyi efsanevi K-128 kadın parfümüyle tamamlayın. Loris Chocolate Duş Jeli, Loris Chocolate Vücut Spreyi, Chocolate Vücut Losyonu, K-128 parfüm ile birlikte kullanıldığında olağanüstü bir etki bırakır. Mutluluk hormonlarınızı harekete geçiren, kendinizi çok iyi hissetmenizi sağlayacak harika bir SPA deneyimi yaşamış oldunuz. Çikolata kadar güzelsiniz.