Bayramların Olmazsa Olmazı Limon Kolonyası

Bayram ziyaretlerinde büyüklerimize gittiğimizde bizi karşılayan ilk ev sahibi, mis kokulu limon kolonyasıdır. Hepimiz, misafirliğe gittiğimiz evde kolonyasının ferahlatıcı hissini biliriz.
Limon kolonyası yalnızca bayramların değil, pandemiyle birlikte hayatımızın da kurtarıcısı olmuştur. Ferahlık veren özelliğiyle de en iyi seçenek tartışmasız limon kolonyasıdır. Bu benzersiz ve vazgeçilmez ferahlık hissi bir de kolonyanın içerisindeki harika aromalarla birleşince, başka hiçbir yerde olmayan bir his ortaya çıkıyor.

Kolonyanın Bilinmeyenleri

Kolonyanın da bir parfüm olduğunu unutmayın. Sadece esans oranı günlük kullanıma uygun olarak daha azdır. Bu da alkolden gelen ferahlığın öne geçmesini ve asıl notaların bir süre sonra uçup gitmesini sağlar.

Evet kolonya ferahlatıcı etkisini alkolden alıyor ve kolonyaların üzerindeki 70 veya 80 derece gibi ifadeler, üretimde kullanılan alkol miktarını belirtiyor. 80 derece kolonyaların içeriğinde yüzde 45 oranında etil alkol kullanılır. Loris Parfüm’ün tüm kolonyaları böyle üretilir.
Limon kolonyası başta olmak üzere tüm turunçgiller kolonya endüstrisinin bel kemiğini oluşturur. Limonun yeri yine de her zaman ayrıdır.

Tüm dünya kolonyanın her an yanınızda olacak bir dezenfektan olduğunu pandemi döneminde öğrendi. Oysa Türkiye’de hasta ziyaretine giderken götürülen limon kolonyasının asıl görevi hem hastayı hem de ziyaretçileri mikroplardan arındırmaktır. Şimdi gençlerin çantasında da limon kolonyası var ama büyüklerimizin çantasında zaten hep vardı.

Limon kolonyasının baş ağrısını dindirdiğini düşünen çokça insan olduğunu fark etmiş miydiniz? Uzmanlar bir etkisi olduğunu düşünmese de annelere göre öyledir! Hekimden mi soralım çekenden mi? Ne dersiniz?

Baş ağrısı ne ki? Bir de limon kolonyasının sakinleştirici etkisi olduğunu düşünenler var. Biraz bunalınca veya sinirlenince nabız noktalarına kolonya yetiştiren insanlar var. Bilimsel temele baktığınızda bu doğru gelmeyebilir. Fakat etil alkol sadece fiziksel değil psikolojik bir etki de yapıyor olabilir. Nabız noktalarına uygulanan kolonya bir şekliyle insanı rahatlatır. Evlerimizde şişe şişe limon kolonyası olmasının en önemli nedenlerinden biri de budur.

Kolonyanın yüzlerce çeşidi var fakat genel olarak insanlar hangi çeşidi alırlarsa alsınlar evde bir de limon kolonyası bulunduruyorlar. Limon kolonyasının karizmasının önüne geçen bir çeşit henüz bulunmadı

Büyüklerin şöyle bir lafı olduğunu biliyor muydunuz? Pahalı kolonyalar gelin kızı limon kolonyası evin kızı! Ne kadar güzel bir tanımlama değil mi? Kültürünüzde limon kolonyasının yerini nasıl da güzel özetliyor bu cümle.

Limon kolonyası eskiden beri erkek berberlerinin de vazgeçilmez kozmetiklerinden biri olarak dükkânlarda bulunuyor. Herkese her kolonyayı sevdirmek mümkün olmaz ama herkes limon kolonyasını sever. Berberler de bunu bilir, limon kolonyasını dükkanlarından eksik etmezler.

Yaşı 40 üzeri olanların bildiği ama genç nesillerin bilmediği bir detay daha vardır. Evde iki tür limon kolonyası bulunur. Biri misafir dışında kimselerin girmesine izin verilmeyen daha güzel şişede limon kolonyası, diğeri de ev halkının her zaman kullandığı limon kolonyası.

Yine geçmişten gelen bir limon kolonyası daha doğrusu kolonya alışkanlığı şudur; Limon kolonyaları özel cam damacanalardan doldurulurdu. Bu bir adetti ve ambalaj kullanımı açısından çok da yararlıydı.

Limon Kolonyanızı Aldınız Mı?

Bayrama çok az kaldı ve eğer bayramı eski bayramlar gibi geçirmeyi planlıyorsanız, limon kolonyanızı şimdiden almalısınız. Tatilde bile olsanız güzel bayram sabahını, çevrenizdekilere limon kolonyası ikram ederek geçirin ve ferahlığı hissedin. Her biri birbirinden güzel kokulara sahip olan kolonya çeşitlerinin onlarla türünü Loris Parfüm’de bulmanız mümkün. Her bir kolonyanın birbiriyle uyum içinde harika notalar barındırıyor. Ve Loris Parfüm kolonya çeşitleri içerisinde herkesin zevkine göre bir kolonya olduğu kesin. Sizi zevkinize uygun kolonyayı bulmak için Loris Parfüm mağazamıza bekliyoruz!