Bahar Temizliği Rehberi

Bahar Temizliği Rehberi

Temizlik tüyolarına yer verdiğimiz bahar temizliği rehberini inceleyerek kolaylıkla fikir edinebilir ve en kolay şekilde evinizi bahara hazırlayabilirsiniz.

Evlerin köşe bucak temizlenmesi, kışlık eşyaların yıkanıp kaldırılması, mevsimliklerin çıkarılması, evlerin havalandırılması bahara hazırlığın başlıca görevlerindendir. Çünkü evinizdeki bahar temizliği bitmeden tam olarak bahara girmiş sayılmazsınız. Bahar temizliğinden sonra pencereleri açarak, yeni açan çiçeklerin ve taptaze meyvelerin kokularının evinizi sarmasına izin verebilirsiniz. Unutmayın ki doğa ile barışık olduğunuzda tüm mevsimler güzeldir.

Fakat milyonlarca insanın yaşadığı gibi apartmanlarda yaşıyorsanız, güzel oda kokularıyla baharın etkisini evinize taşıyın. Size Loris’in 2022 baharı için önerdiği oda kokularından bahsedeceğiz ama öncelikle gelin bahar temizliğinde dikkat edilmesi gereken noktalara göz atalım.

Bahar Temizliği Rehberi

Bahar Temizliği Nasıl Yapılır?

İnsanlar, güneşi gördüğü anda evlerini ve bahçelerini de bahara hazırlayarak ona bir nevi selam verirler. Siz de hatırlayacaksınız ki çocukluğumuzda bahar temizliği, evlerde tül ve perdelerden başlayarak, halılara kadar uzanan çok önemli bir temizlik aktivitesiydi.

Diğer yandan bahar temizliği o zamanlarda biraz sobalarla ilgiliydi. Sobalar yandığı sürece evler görünmez bir isle kaplanır ve eğer baharda tüm eşyalar hızla temizlenmezse o is zamanla kalıcı hale gelirdi. Şimdi o sobalı evler azaldı ama geçmişin alışkanlıkları sürüyor.

Bahar Temizliği Rehberi

Bahar Temizliği Yaparken Bunları Unutmayın;

Bahar temizliğinizi planlamak için aşağıdaki liste çok işinize yarayabilir.

1.    Yatakların havalandırılması ve mümkünse profesyonel yatak temizleme hizmeti alınması doğru temizleme için çok önemlidir. Yatakların daima temiz olduğunu varsayamayız, alez ve koruyucu kılıf kullanılsa da oldukları yerde havalandırılması önemlidir.

2.    Nevresimleri doğal olarak her zaman yıkıyoruz ama eğer şansınız varsa onları da havalandırın. Balkon veya bahçeye çıkarmanız gerekmez, iyi hava alan bir odada temiz bir örtüye yayın ve hava almalarını sağlayın.

3.    Çöp kutularınızı güzelce temizleyin, bol su ile yıkayın ve onu da güneşte kurutun.

4.    Evin tozunu almaya daima yükseklerden başlayın. Böylece aşağı inen tozları temizleme şansınız olur.

5.    Elektrik süpürgenizin içini iyice temizleyin ve onu da güneşin şifalı ışınlarıyla tanıştırın.

6.    Kaldıracağınız tüm ayakkabıları temizleyin, içlerine kalıp koyun ve kaldıracağınız kutunun, hurcun veya dolabın içine de güzel kokular bırakın.

7.    Elbette tül ve perdelerinizi yıkayın.

8.    Halıları yıkamaya gönderin ve halı yıkayan şirkete rica edin, kalitesiz ve kötü bir parfüm kullanmasın. Hele de halıyı sararken içine sıkacakları parfüm halı naylona sarılıyken çok ağır bir hal alabilir.

9.    Çekmeceleri boşaltın, temizleyin ve mutlaka havalandırın.

10. Her şey bittiğinde eğer vakit bulursanız, küçük ev aletleri ve elektronik eşyaların da titizlikle tozunu alın. Cep telefonunuzu eğer rutin olarak temizlemeyi unutuyorsanız onu da dahil edin!

Herkesin evi farklıdır ve herkesin hassasiyetleri de farklıdır. Kendi evinizin nasıl temizleneceğini en iyi siz bilirsiniz. Biz sadece birkaç küçük anımsatma yapmak istedik.

Bahar Temizliği Rehberi

Bahar Temizliği Sonrası Oda Kokuları

Bir parfümün teninizde en iyi etkiyi bırakması için teninizin temiz ve kokulardan arındırılmış olması gerekir. Tüm gün sigara içilmiş bir ortamda kaldıktan sonra da güzel kokmak için parfüm kullanmak istersiniz. Okuması bile çok rahatsız etti sizi değil mi? Söz konusu kötü kokularsa dünyanın en iyi parfümleri bile kötü olmaya mahkumdur. İşte eviniz için de bu durum geçerlidir.

Ağır yemek kokuları, is kokuları, sigara kokuları ve kir kokuları üzerine kullanacağınız hiçbir oda parfümü istediğiniz temizlik etkisini vermez.

Şimdi gözlerinizi kapayın ve tertemiz bir odaya girdiğinizi hayal edin. Perdeler, halılar, duvardaki çerçevelerin kenarları hatta elektrik açma kapama düğmeleri bile pırıl pırıl. Hava ve güneş girmiş havası da tertemiz olmuş. Tek eksiği harika bir oda kokusu!

Bahar Temizliği Rehberi

Loris Parfüm Oda Kokularıyla Baharı Karşılayın

Loris Parfüm’ün ortam kokusu koleksiyonu sadece Türkiye’de değil dünyanın dört bir yanında mutluluk, enerji ve huzur dağıtıyor.

  • Loris Oda Kokuları ile ilgili size birkaç tüyo verelim mi?
  • Her evin ruhu da oda kokusu da farklıdır. Birinin evinde çok güzel gelen koku sizin evinizde aynı etkiyi vermeyebilir.
  • Küçük boylarla test yapın, çok beğenirseniz daha büyük boya geçebilirsiniz.
  • Evin en küçük mekanlarında kullanacağınız dekoratif oda kokularını daha efektif kullanmak için bambu çubuklarını azaltın. Küçük mekânda büyük boylar çok yoğun olabilir ama çubukları eksilterek daha uzun süre etkili şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz.

Loris’te onlarca oda kokusu var. Hepsini inceleyerek doğru seçimi yapmanızı öneririz. Ancak bizim de birkaç önerimiz olacak.

· Loris Leylak & Limon Dekoratif Ortam Kokusu: Leylak çiçeklerinin ve limonların bir arada yer aldığı muhteşem bir oda kokusudur. Leylak yoğun bir koku olsa da limonun ferahlığıyla bulunduğunuz mekanlar daha ferah ve temiz kokar. Bu özel oda kokusunu tatlı notalar, yasemin ve gül notaları zenginleştiriyor.

· Sümbül & Sedar Ağacı Dekoratif Ortam Kokusu: Şahane sümbülün, geniş gövdeli ve kalıcı sedar ağacı ile dansını evinize taşıyın. Bahar çiçeklerine eklenmiş ağaç notalarıyla huzur bulun. Evinize ferahlık getirecek bu özel karışım, sümbül ve sedar ağacı notalarının yanı sıra, yasemin, gül, vanilya ve musk notaları da içeriyor.