Parfüm Kullanırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Parfüm ve deodorant kullanmak artık günlük hayatımızın bir parçası haline geldi. Kişisel bakımın en önemli tamamlayıcılarından olan deodorant ve parfümler sayesinde gün boyu temizlik hissini sürdürebilirsiniz. Bunun için parfümünüzle beraber tamamlayıcı bakım ürünleri kullanılması da şart. Banyoda harekete geçen ter bezleriniz, bir süre sonra ısının da etkisiyle ve bakteriler sayesinde kötü kokular yaymaya başlıyor. Aslında kokusuz olan teriniz, bakterilerin çalışmasıyla birlikte kötü kokuyor. Bu da özellikle halka açık alanlarda, otobüs, metro, ofis gibi yerlerde, diğer insanları rahatsız eden ve hiç istemeyeceğiniz bir durum. Tenimizle uyumlu bir roll on ve deodorant kullanmayı unutmamanızda fayda var. Parfümümüzü kullanırken size vereceğimiz tavsiyeleri uyguladığınızda, parfümünüzün daha kalıcı olduğunu göreceksiniz. Parfüm kullanırken ne hata yapılabilir ki dediğinizi duyar gibiyiz.

Elbette yaparsınız ama bir kaç noktaya dikkat ederseniz, parfümünüzden aldığınız verim artar.

Parfüm Deneyiminizi Mükemmel Hale Getirmek İçin 10 Hatayı Yapmayın

1. Size yakışmayan bir parfüm kullanmak

Her parfüm herkeste aynı şekilde kokmayabilir. Sarışın bir insanda çiçek kokuları çok güzel dururken, teni çok baharatlı kokuları kaldırmayabilir. Özetle, parfümünüz size uygun değilse, kokusunu ne kadar severseniz sevin bir süre sonra teninizdeki etkisi değişir. Size koku bozuk gibi gelebilir ama aslında olan kokunun sizin teninizle uyuşmuyor olmasıdır.

2. Deodorant kullanmadan parfüm kullanmak

Deodorantın öneminden daha önce bahsetmiştik. Nasıl ki parfüm deodorantın yerini tutmazsa, aynı şekilde deodorant da parfümün yerini tutmaz. Gün boyu güzel kokmak istiyorsanız, temiz teninize deodorant uyguladıktan sonra parfümünüzü sıkabilirsiniz.

3. Parfümü yanlış yerlere sıkmak!

Parfüm kullanmada en önemli konulardan biri bu olabilir. Parfüm nabız noktalarına sıkılır. Kulağınızın ardına, boynunuzun yanlarına, bileklerinize ve dirseğinizin içine hatta dizlerinizin arkasına... Kıyafetlerinize de parfüm sıkarsanız, onu astığınız yere kokunuzu da asmış olursunuz. Sadece saçlarınıza sıkarsanız, dış etkenlerle (hava kirliliği gibi) koku bir süre sonra yok olur.

4. Cildi nemlendirmeden parfüm kullanmak!

Kuru ciltte parfüm kalıcı olamaz. Eğer gün boyu parfüm kokmak istiyorsanız, teninizi nemlendirmeniz önemlidir. Banyodan sonra kokusuz bir nemlendirici ile cildinizi nemlendirirseniz parfümünüzün notaları daha da ortaya çıkar, size daha uzun saatler boyunca eşlik eder.

5. Parfümü sıktığınız yerleri ovalamak!

Nedendir bilinmez, özellikle parfüm denenirken insanlar bileklerine parfümü uygular sonra da iki bileği birbirine sürtmeye başlarlar. Bu inanışın nereden çıktığını bilmiyoruz ama şunu biliyoruz: Parfümünüzün içindeki notaları özgür bırakın ve bırakın teninizde salınsınlar. Koku moleküllerini öldürme eğiliminden vazgeçmenizde fayda var.

6. Parfümün dozu!

Parfümleri, notalarına uygun dozlarda kullanmanız gereklidir. Örneğin hafif kokuları birkaç fıs fazladan sıkabilirsiniz ancak baharatlı ve ağır kokuları fazla sıkmak, hoş olmayan bir etki bırakabilir. Aynı zamanda parfümün dozunu gireceğiniz ortama göre de ayarlayabilirsiniz. Açık alanlarda kokunuz diğer insanları rahatsız etmez ancak toplu taşıma araçları, küçük ofis gibi yerlerde daha dikkatli olabilirsiniz.

7. Hep aynı parfümü kullanmak!

Uzmanlara göre, her gün aynı parfümü kullanırsanız, parfüm çekiciliğini kaybedebilir. Koku duyularınız her gün aynı kokuyu kullanırsanız, onu görmezden gelmeye başlarlar. Aynı şeyi etrafınızdaki insanlarla da hissedebilir. Artık sıradan kokmaya başlarsınız. Bu tercih ettiğiniz bir şey olabilir. Ama eğer parfümümle fark edilmek istiyorum diyorsanız arada sırada parfümünüzü değiştirebilirsiniz.

8. Küçük şişelerde parfüm satın alın.

Çok sayıda parfümünüz varsa, her parfümü en büyük boyda almayın. Eğer parfümünüzde sık sık değişiklik yapıyorsanız ya da her gün kullanmıyorsanız, büyük boy parfümler bir süre sonra ilk günkü performanslarını kaybeder. 5 senedir duran bir parfüm sizce aynı kokabilir mi? Eğer çok sık kullandığınız bir parfüm varsa onu büyük şişede alabilirsiniz. Loris Parfüm’de sizin için seçtiğimiz şişeler ideal şişelerdir. Ekonomik bir fiyat aralığında olduğumuz için parfüm yenileme zamanı geldiğinde cebinizi zorlamadan yenisini alabilirsiniz.

9. Parfümlerin banyoda saklanması

Neredeyse pek çok kişi parfümleri banyoda, diğer banyo malzemelerinin yanında saklıyor. Ancak banyodaki sıcaklık ve nem parfümünüzü öldürebilir. Alkol, parfüm esansı ve dolgu maddeleri içeren karmaşık bir kompozisyondur. Isıya ve neme maruz kaldığında parfüm, kokusunu ve rengini değiştirerek bozulmaya başlayabilir. Parfüm şişenizi serin, karanlık ve kuru yerlerde saklayın.

10. Başkasının beğendiği kokuyu kullanmak

Koku seçiminizde kendi ten, zevk ve diğer beklentilerinizi değil de başkalarının beklentilerini göz önüne alarak parfüm seçmeyin. Fikir alabilirsiniz ama birinin çok beğendiği bir parfümü diğeri beğenmeyebilir. “Benim parfümümü al, çok güzel bir kokusu var” cümlesi çok iyi niyetli bir cümledir ama sonuç bazen mutsuzluk verebilir. Vücut ısınız ve feromonlarınızla karıştırdıktan sonra parfümler canlanır. Bu nedenle, her koku her insanda farklı kokar. Parfümü daha yoğun hale getiren kendi kişisel vücut kokunuz ve feromonlarınızdır. Bu nedenle seçiminizi acele etmeden, kendi kokularınızın farkına vararak yapın. Hepimiz eşsiziz ve her parfüm herkeste aynı kokmaz. Bu durum moda kokular için de geçerlidir.

Bonus

Parfümün türü mü var demeyin. Elbette var! Ne aldığınızı bilerek parfüm alın. Piyasada kalitesi ve koku ailesine göre adlandırılmış farklı koku tipleri mevcut. Paranızın karşılığını almak istiyorsanız, ne aldığınızı öğrenin. Uzun süre kalıcı bir parfüm elde etmek istiyorsanız, yüksek parfüm özüne sahip olan ekstract kokuları seçin. Loris Parfüm’ün özel kreasyon Niche serisi kokuları ekstract kokulardır. Eau de parfüm ve eau de toilette nedir diye merak ediyorsanız;
Parfümler hakkında daha fazla bilgi alabilmek ve hem bütçenize hem de duyularınıza uygun bir parfüm seçebilmeniz için bu yazımız dileriz size yardımcı olmuştur. Keyifli günler…