EYVAH! Koku gitti!

Eyvah Koku Gitti!

Covid 19’un en dikkat çekici ve psikolojik olarak en etkileyici semptomlarından bir tanesi koku kaybıdır. Basit bir soğuk algınlığında bile koku ve tat alamamak kişi üzerinde can sıkıcı bir etki bırakır. Koku alamadığımız bir hayat ‘tatsız’ hale gelir. Peki neden koku ve tat duyularını kaybederiz? Bunun nedeni, tat ve koku sinirlerini besleyen damarların uyarılmasında yaşanan sorundur. Güzel haber, koku duyusunu geri getirmek mümkün.

Koronadan önce de başka hastalıklardan kaynaklanan koku kayıpları telafi edilebiliyordu ve günümüzde de bunu sağlamak mümkün. Peki nasıl? Birbirinden baskın kokularla egzersizler yaparak! Hangileri mi? Öncelikle Kahve, Lavanta, Mentol, Okaliptüs, Limon, Karanfil… Günde birkaç kez üç-beş saniye boyunca bu kokuları koklamak sinir sistemini uyarıyor ve kokunun geri gelmesinde yardımcı oluyor.

Loris Narenciye Lavanta Oda Kokusu Mutluluk veren narenciye bahçelerinin esintisine, şifacı lavanta etkisi eşlik ediyor ve mekan bir anda enerji doluyor. Loris’in çok sevilen bambu çubuk oda koku serisinin en enerjik olanı. Narenciye bahçesinin neşeli notaları ve lavantanın zen tonları. Meditasyon için güçlük bir eşlikçi. Romantik ortamlar için keyif verici bir oda kokusu.

Vazgeçilmez Bir Klasik: Loris Cam Şişe Limon Kolonyası

Geleneksel limon kolonyası, şık cam şişe tasarımıyla Loris ekibinin titiz üretimiyle karşımıza çıkıyor. Limon kokusu, tüm koku sinirlerini uyaracak derecede güçlü. Loris bu kolonyaya kendi dokunuşunu da ekliyor ve içine portakal çiçeği esansı, narenciye, pudra şekeri ve çam da ekleyerek kolonyanın cazibesini yükseltiyor. İster hediye edin, isterseniz evinizin vazgeçilmezi olsun. Dikkat Otomobilinizi Yemek İsteyebilirsiniz: Loris Çikolatalı Araç Kokusu Loris Çikolatalı araç kokusu seyir halinde keyifli olmanızı garanti eder. İçinize işleyen ve tüm gününüzü bayram ettirecek bu koku ile trafiği dert etmez ve mutluluk hormonu salgılayabilirsiniz. Baştan çıkarıcı çikolata kokusu ile yol ne kadar uzun olursa olsun, sizin neşeniz yerinde olacak.

Duşta Koku Ziyafeti: Loris Powerful Erkek Duş Jeli

Banyo yapmanın keyfi bu duş jeli ile katlanıyor. İçinde bulunan her bir nota koku duyumuza etkili şekilde hitap ediyor. Lavanta ve sedir ağacı sakinlik telkin ederken, bergamot ve biber tutkuyu ateşliyor. Bu ‘powerful’ mod hiç gitmesin derseniz bu duş jeli ile birlikte Loris Powerful Body Sprey ve Frequence parfüm serisinin E-178’ini kullanabilirsiniz.

Anıları Canlandırır: Frequence K-206

Gül kokusu ile koku duyusuna nokta atışı yapar. Loris Frequence Serisi K-206 ile gül yapraklarının cazibeli esintisi, kiraz çiçeği ve kızılcık ile birleştirerek akılda kalıcı bir kadın parfümüne imza atıyor. Tazelik hissi yaratan bu parfümün içerisinde misk ve sedir ağacı notaları da bulunuyor. Günlük kullanım için ideal olan K-206 çekiciliğinizin altını çizecek.

Unisex Koku Bombası: Loris Exotic Blend

Loris’in kadın ve erkek kullanımı için ürettiği Niche serisinin Exotic Blend’i ile tropik adaların esintisini teninize davet edeceksiniz. Bir parfüm düşünün hem kadın teninde hem erkek teninde harikalar yaratıyor. Kokusu ile baştan çıkaran şeftali, masum lychee ve vurgulu tonları ile bergamot. Bu şölen bunlarla bitmiyor portakal çiçekleri, yasemin ve şakayıklar bu takımda yerini alıyorlar. En dip notalarda ise ahşap, misk ve yosun egzotizm budur dedirtiyor!

Çekiciliğin Parfüm Dilinde Karşılığı: Nostalgia Etourdissant

Zarif ve çekici Nostalgia serisinin Etourdissant’ı sizi girdiğiniz herhangi bir ortamda fark edilir kılar. Pembe biber tatlı ve meyvemsi karakteri ile başroldedir. Portakal cümbüş, bergamot seratonin ve dopamin, oldukça zahmetli bir yolla elde edilen neroli ise huzur etkisi yaratır. Limon kokusunun ekibe katılmasıyla Etourdissant oldukça şık tasarımı olan şişesinin içine girer. Gece ya da gündüz kullanabileceğiniz bu parfümle gözler üzerinize çevrilecek.