Oda Kokusu Mutluluk Saçıyor

Size de olur mu? Bazı mekanlara girersiniz ve o mekanın kokusu size inanılmaz güzel duygular verir, çıkmak istemezsiniz. Mekanlardaki kokuların aslında bambaşka kaynakları olabilir. Kimisi için oda kokusu en güzeli, babaannesinin evine girdiği zaman hep duyduğu taze pişmiş kekin veya mutfakta pişen yemeğin güzel kokusudur. O koku duyularımıza yerleşir ve aklımıza ne zaman babaannemiz gelse o güzel koku da burnumuza gelir ve bazen burnumuzun direği sızlar.

Buraya kadar biraz hüzünlü oldu ama bir de mekan kokularıyla gelen mutluluk hissi vardır. Size mutluluk veren bir anda, evdeki leylakların odaya sinen kokusunu ömür boyu unutmazsınız. O mutluluk hissi leylağa asılı kalır ve leylak da beyninizin koku duyusunu yöneten kısımlarına... Leylak sizi mutlu eder. Ve leylaklı bir oda kokusu bulduğunuzda istersiniz ki o hep sizinle olsun.

Oda kokularının saçtığı mutluluk işte böyle hislerle ilgilidir. Duyular o kadar güçlüdür ki, bir kokunun sizde oluşturduğu his eğer sizin tam ihtiyacınız olan his ise o kokudan vazgeçmek istemezsiniz. ODA KOKULARIMIZI KEŞFET

Oda Kokularıyla Kendinizi Şımartın

Küçükken anne babalarımız bizi şımartıyordu. Ama büyüdükçe kendimizi şımartmayı öğrenmemiz gerek! Kozmetikler, parfümler, oda kokuları, aksesuarlar işte bu sebeple çok önemliler. Kendinizi oda kokunuzla şımartın. Tertemiz bir evde mis gibi kokan bir oda kokusu, girdiğiniz andan itibaren mekanınızla kurduğunuz ilişkiyi güçlendirir ve sizi mekana bağlar. İnsanın evini, ofisini, yaşadığı alanları sevmesi onun yaşam kalitesini artırır ve pozitif duygular getirir.

Güzel Bir Oda Kokusu Verimliliğinize Katkı Sağlar

Evet yanlış duymadınız. Tertemiz bir ofiste, düzenlenmiş bir masada otururken ofisinizin iyi kokmasını sağlarsanız, orada çalışma isteğinizi ateşlemiş olursunuz. Bu ateşle, hem daha mutlu çalışır hem de sabahları ofisinize geldiğinizde kendinizi iyi hissedersiniz. Eğer kendinize ait bir ofisiniz varsa oda kokunuzu seçerken, evde kullandığınız kokuyu bir deneyin. Bir anda kendinizi size özel mekanda ve evinizde gibi hissetmek mutlu edebilir. Mutlu insanlar daha verimli çalışır. Verimli çalışmak başarıyı getirir. Ve bu çember böyle devam eder. Bir oda kokusundan böyle bir performans beklenir mi diye düşünüyor musunuz? Neden olmasın?

Oda Kokularının Rahatlatıcı Etkileri Vardır

Bazı kokular insanı rahatlatır ve bazı kokular uyumayı bile kolaylaştırabilir. Hangi oda kokusunun neye iyi geldiğini anımsamak isterseniz daha önce yazdığımız şu yazıyı okumanızı öneriyoruz. Bergamot, sarı papatya, mandalina, sandal ağacı, hint sümbülü, tatlı mercan köşk gibi kokuların rahatlatıcı etkileri vardır ve uyumaya destek olurlar. Lavanta ve gülün de insanda huzur hissini tetiklediği ve sakinleştirici bir etkisi olduğu düşünülür. Unutmayın, her oda kokusu herkeste aynı hissi oluşturacak şeklinde bir genelleme yapamayız. Her kokunun insan beyninde farklı bir karşılığı vardır. Biz sadece yüzyıllardır insanların kullandığı ve deneyimlediği sonuçlar üzerinden sizlerle bilgi paylaşıyoruz. Yazının başındaki örnekte yazdığımız gibi kimseye iyi gelmeyen, kimseyi sakinleştirmeyen bir oda kokusu size bir anda mucizevi bir etki yapabilir. Bu, anılarınızda o kokunun yeri ile ilgilidir.

Oda Kokusu Sandığınızdan Daha Yararlı Olabilir

Bazı oda kokularının sinekleri uzaklaştırdığı düşünülür. Sivrisinekler tarçın, karanfil, sardunya, limon otu, lavanta gibi kokuları sevmezler. Mekanın genişliği, sivrisinek kaynağının yakınlığı ve kokunun keskinliği ile ilgili olmakla beraber, oda kokularından sivrisinek kovmaya yardımcı olarak da faydalanabilirsiniz. Doğal sivrisinek kovucuların içinde lavanta yağı ve limon otu yağı kullanılır. Belli bir oranda su ve karbonat ile yapılan bu tarif, bebeklerin ciltleri için önerilir. İsterseniz internette bu ve benzer tarifleri bulabilirsiniz.

Rahat Nefesler Alın

Bazı oda kokularında solunuma iyi gelen esanslar bulunur. Çok yoğun ve çok kimyasal kokulardan kaçınmanız kaydıyla, oda kokusu seçerken, okaliptüs, lavanta, çay ağacı gibi kokuların solunuma iyi gelen özelliklerinden faydalanabilirsiniz.

Oda Kokusu Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz

Oda kokuları çeşit çeşit ve şu anda hemen her yerde karşımıza çıkıyorlar. Sprey formunda olanlar var veya bambu çubuklu oda kokuları olarak satılanlar var. Hayal ettiğiniz koku ne olursa olsun, aldığınız markanın üretimini 1. Sınıf koşullarda yaptığından emin olun. Loris Parfüm olarak bu konuda tüm uluslar arası standartları uyguladığımız için müşterilerimize gönül rahatlığıyla ürünlerimizi sunabiliyoruz.

- Seçeceğiniz oda kokusunun kalıcılığı ve kalitesi bir diğer noktadır. Çok hızlı uçan oda kokuları size arzu ettiğiniz performansı getirmez.
- Çok küçük bir mekanda örneğin bir banyoda, bambu çubuklu oda kokusu kullanacaksanız, aklınızda olsun çubuklardan bir kaçını azaltın. Eğer seçtiğiniz koku güçlüyse bambu çubukları azaltarak kokunun mekandaki dağılımını sınırlayabilirsiniz.
- Aynı mekanın içinde bir kaç kişi yaşıyorsa, herkesin ortak beğenisi göz önüne alınmalıdır. Herkes her kokuyu aynı algılamaz. Ama bahar rüzgarı, okyanus esintisi gibi kokular genellikle herkes tarafından beğenilen kokulardır. Seçimi yaparken bu detayı göz önüne almanızı öneririz.
- Oda kokusu kullanırken, koku kaçmasın diye odayı havalandırmaktan çekinmeyin. Tam tersi temiz ve havalandırılmış bir odada kokuları daha yüksek performans gösterirler.
- Oda kokuları artık çok ulaşılabilir fiyatlarla satılıyor. Loris Parfüm’de sık sık yeni kokular eklenerek oluşturulan son derece zevkli bir oda kokusu koleksiyonu var. Sprey olarak veya bambu çubuklu oda kokusu olarak mağazalarımızda ve sitemizde istediğiniz kokuları bulabilirsiniz.

Güzel kokmayı hak ediyorsunuz. Birbirinden iddialı 400’ü aşkın koku çeşidimizle size dünyanın en güzel kokularını sunuyoruz. Ve mekanlarınızın güzel kokmasını da hak ediyorsunuz. Oda kokularımızı deneyimleyin ve mekanlarınıza mutluluk getirin. ODA KOKULARIMIZI KEŞFET