Hangi Oda Kokusu Nereye Kullanılmalı?

Yaşadığımız mekanların her zaman daha güzel görünmesi için evlerimizi düzenliyor, süslüyor, kendimiz ve konuklarımız için hazırlıyoruz. Bu hazırlığın önemli bir parçasının oda kokusu seçmek olduğunu biliyor muydunuz? Evlerimiz hatta yaşadığımız tüm mekanlar için en güzel oda kokusu hangisi sorunun cevabını bu yazımızda derledik.

Oda Kokularının Ne Gibi Etkileri Vardır?

Hem tenimizde kullandığımız parfümler hem de nefes aldığımız alanlarda kullandığımız oda kokuları, sandığımızdan çok daha büyük bir öneme sahip. Koku insanın en güçlü duyusu ve çoğu zaman güzellikten daha büyük bir anlamı var. Kokular insanlar üzerinde rahatlatıcı, iyileştirici, mutluluk ve enerji verici etkilere sahip.

Duygularımız, hafızamız ve kokular birbirine bağlı. Uzmanlar bunu şöyle açıklıyor: Beynimizin kokuları işlememize yardımcı olan bölümü, duyguları ve anıları kontrol eden amigdalaya son derece yakın. Bu da koku alma duyusunun hayatımız üzerinde sandığımızdan daha önemli bir yeri olmasını sağlıyor.

Güzel kokan bir ev içinde yaşayanları mutlu etmekle veya misafirleri üzerinde iyi bir izlenim bırakmakla kalmaz aynı zamanda kapıdan her girişte insanın kendisini pozitif ve mutlu hissetmesine sebep olur. Oda kokusu seçerken, yaşadığınız yerdeki farklı bölümlerin farklı ihtiyaçları olduğunu gözden kaçırmayın. Loris Koku Uzmanları sizin için evinizin her bölümüne özel kokuların hangileri olması gerektiğini seçti ve Loris oda kokusu koleksiyonunun arasında en uygun seçimleri sıraladı.

Oda Kokunuzu Odanıza Göre Seçin

Bazı insanlar bir kokuyu çok severler ve evlerinin her bölümünde bu kokuyu kullanırlar. Eğer kullandığınız koku, her mekânda size aynı pozitif etkileri veriyor ve sizi mutlu ediyorsa buna devam edebilirsiniz. Fakat yaşadığınız her mekânın farklı koku ihtiyaçları olduğunu da gözden kaçırmayın. Banyonuzda daha ferah ve taze oda kokuları kullanırken, uyuduğunuz mekânda size sakinlik ve iyi bir uyku sağlayacak kokuları tercih edebilirsiniz.

Oturma odanız için daha enerjik bir koku seçerken evinizin girişinde sizi bir anda pozitif bir ruh haline getirecek bir oda kokusu seçmeniz uygun olabilir. Bize çocukluğun güzel anlarını anımsatan kokular genelde vanilyalı, elmalı, tarçınlı kokulardır. Aynı zamanda konuk ağırladığımız odalar için de bu oda kokuları mükemmeldir. Temizlik hissi veren kokular banyolara önerilir. Pudralı ve narenciyeli kokular bunlar arasında sayılabilir. Meyveli kokular ise oturma odaları, koridorlar ve ofisler için mükemmeldir. Hemen her mekâna uyum sağlarlar ve insana mutluluk vermekte üstlerine yoktur.

Oturma Odaları İçin En Güzel Oda Kokusu Hangisi?

Oturma odanız evinizdeki en dinamik alandır ve hem eğlenme hem de dinlenme zamanlarınızı geçirdiğiniz yerdir. Oturma odanız için seçeceğiniz oda kokusu, bu iki amaca hizmet edebilecek bir koku olmalıdır. Kremsi ve çekici bir çiçek kokusu günlük kullanım için harika bir seçenek olabilir. Eğer kalabalık bir misafir grubu ağırlayacaksanız o gün biraz daha neşeli, canlı bir koku seçebilirsiniz. Meyveli kokular insanları mutlu eden bir etkiye sahiptir ve doğru seçilmiş bir oda kokusu ile evinizdeki herkesin ruh durumuna pozitif bir etki bırakmanız mümkündür. (image: oturmaodakokusu_onerilerimiz.jpg)

Oturma Oda Kokusu Önerilerimiz

Yatak Odanız İçin En Güzel Oda Kokusu Hangisi?

Yatak odalarımız bizim sığınağımız gibi… Dinlendiğimiz, yatıştığımız ve bizi ertesi güne «Aslında hayatımızın geri kalanına» hazırlayan en özel mekanlar…. Uzmanlar botanik kokularının günün sonunda dinlenmek için rahatlatıcı bir atmosfer yarattığını ve sakinleştirici aromaları ile iyileştirici etkileri olduğunu söylüyorlar. Okaliptüs ve çam kokularının stres seviyelerini düşürdüğüne, vanilya kokularının huzurlu bir uykuya yardımcı olduğuna inanıyorlar.

Ayrıca bu en özel alanımız için romantik bir koku arıyorsak, biraz misk içeren çiçek bazlı bir kokuyu da tercih edebiliriz. Yasemin ve ylang-ylang gibi kokuların doğal afrodizyak olduğunu unutmamalısınız. Bunların dışında bir koku da size özel olarak iyi gelebilir. Hangi oda kokusunu seçerseniz seçin samimi ve kişisel sığınağınıza uygun bir oda kokusu olduğuna çok dikkat edin.

Yatak Odası Koku Önerilerimiz

Yemek Odası İçin En Güzel Oda Kokusu Hangisi?

emek odaları bir dizi aroma içerir ve yemek kokuları yemek odalarının doğal kokularıdır. Ayrıca dozunda bir yemek kokusu, insana yuvada olduğu hissini verir. Doğru bir oda kokusu seçerek yemek kokularıyla rekabet etmek yerine yemeklerinizin tadına varmanız mümkün olur. Yemek odalarınızda çiçek kokularından kaçının, çünkü çiçek kokuları yiyeceklerin kokularını etkiler. Yeşil kokular, narenciye bazlı kokular mevcut gıda bazlı aromaları tamamlar ve inatçı yemek kokularını nötralize etmek için idealdir.

Banyonuz İçin En Güzel Oda Kokusu Hangisi?

Banyonuz için en güzel oda kokusu hangisi Banyonuzu biçimi ve özellikleri ne olursa olsun sizi rahatlatacak bir SPA gibi düşünün. Temiz ve canlılık veren oda kokularını tercih edin. Size ferahlık hissi verecek okyanus kokuları, pudralı ve sabunlu kokular harika birer seçenek olabilir. Banyolar genellikle küçük mekanlardır, bu yüzden de ağır kokularla bu küçük rahatlama merkezinin havasını bozmayın.