Doğal Oda Kokusunu Keşfedin

Oda kokularının havasız kalan veya kötü kokan kapalı mekanlarda güzel koku vermesi amacıyla tercih edildiğini düşünebilirsiniz. Ancak oda kokularına son zamanlarda açık/kapalı tüm mekanlarda sıkça rastlamaktayız. Bilimsel çalışmalar gösteriyor ki koku hafızasında bulunan anılar, unutulmaya karşı yüksek direnç gösterirler. Öyle ki bazı markalar imajlarını güçlendirmek için ofis ve mağazalarında kendi kokularını bir dekor ögesi olarak kullanırlar. Siz de oda kokuları hakkında hazırladığımız bu yazı sayesinde sevdiğiniz oda kokusunu seçebilir ya da neden oda kokusu kullanmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz.

Neden Oda Kokusu Kullanılır?

Ortamlara ferahlık vermek, temiz ve sağlıklı hissi uyandırmak, mutlu ve neşeli bir ambiyans yaratmak oda kokularının özellikle evlerde kullanılmasına neden olmaktadır. Kokular olmadan nasıl bir hayatımızın olabileceğini hiç düşündünüz mü? Özellikle de ruh halimizi etkileyen yönü düşünüldüğünde, kokuların hayatımızda ne denli önemli bir yere sahip olduğunu görebilirsiniz. Bazen açlığı çağrıştıran bazen de hüzünlendiren kokular, sakinleştirici ve motive edici yönleriyle bulunduğumuz ortamlarda bir dekor ögesi olarak kullanılır.

Peki oda kokularını seçerken nelere dikkat etmelisiniz? Bu sorunun cevabını yazımızın devamında bulacaksınız.

Oda Kokularını Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Evinize doğadan esintiler taşımanın en kolay yolu oda kokularından geçer. Çiçekler, meyveler, ağaçlar ya da baharatlar… İstediğiniz her güzel kokuyu evinize taşıyabilirsiniz. Bu kokuları seçmeden önce dikkat etmeniz gereken noktalara aşağıda yer verdik;

  • Evinizdeki kokuya karar vermeden önce kendinizi ve aynı evde yaşadığınız diğer insanları iyi tanıdığınıza emin olmalısınız. Sizi çok mutlu eden bir koku annenizin hoşuna gitmeyebilir ya da kardeşinizin başının ağrımasına neden olabilir. Bu nedenle oda kokusu seçimi yaparken birlikte karar vermek herkes için en doğru yöntem olacaktır.
  • Evin dekorasyonu ve seçtiğiniz kokunun birbirini tamamlıyor olması oldukça önemli bir konudur. Örneğin salonunuzda bulunan vintage koltuklar ile kombine edildiğinde hafif ve ferahlatıcı bir koku beklediğiniz etkiyi göstermeyebilir. Evinizdeki renkler kokunun verdiği hissiyatı etkilemekte büyük rol oynarlar.
  • Her odanın farklı bir kokusu olabilir. Örneğin yatak odasında huzurlu bir uyku için çiçeksi ve ferahlatıcı kokular tercih edebilirsiniz. Ağır kokular güne yorgun ve bulanık bir zihinle başlamanıza neden olacaktır. Oda parfümü için en ideal ortamın antreler olduğunu belirtmekte fayda var. Hem eve giriş için hoş bir karşılama sunar hem de tüm odalarda etkisini gösterir. Her odanın farklı kokması rahatsız edici olabilir.
  • Bebeğinizin uyku sağlığı için de lavanta gibi aromaterapik yağlar kullanabilirsiniz.
  • Mekanın genişliği seçilen oda kokusunun beklenen etkiyi göstermeme nedenlerinden biri olabilir. Hafif kokular uçucu olurken, baharatlı kokular geniş ortamlarda hoş bir ambiyans yaratmak için faydalı olacaktır.
  • Bulunduğunuz ortam çok güzel kokuyor olabilir ancak havalandırmayı unutmamalısınız.
  • Oda kokularını seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli konu ise alerji ve hassasiyettir. Koku hassasiyeti ve alerjisi gün geçtikçe artan şikayetlerin arasına girmektedir. Ancak koku hassasiyetinizin ya da alerjinizin olması, güzel kokulardan uzak durmanız gerektiği anlamına gelmez. Hassasiyet ve alerjinin nedeni yapay ve sentetik içeriklerin kullanıldığı kalitesi düşük oda kokularının yaygınlaşmış olmasıdır. Kokular tek başlarına hassasiyet ve alerji oluşumuna neden olmazlar. Seçtiğiniz kaliteli bir oda kokusu ile bu tür problemler yaşamazsınız.

Huzurun Kokusu Lavanta; Lavantalı Oda Kokusu

Kendinizi Isparta’daki bir lavanta tarlasında hayal edin, lavantaların sakinleştirici ve dinginlik veren aroması ile güzel bir gün geçirmeye ne dersiniz? Üstelik evinizin konforunda film izlerken, çocuğunuzla oyun oynarken ya da misafirlerinize çay servisi yaparken…

Lavantanın sakinleştirici notalarını, laboratuvar ortamında hazırlanmış formu ve sağlığa zarar vermeyen formülü ile evlere taşıyabilmek günümüzde mümkün hale geldi. Ortama huzur verirken ferahlatan hafif dokusu ve kalıcı formülüyle Loris Lavanta Oda Kokusu aileniz ve sevdiklerinizle birlikte güzel günler için evinizin baş köşesinde durmaya adaydır. Bambu çubuklu oda kokularının evinize çok yakışacağına emin olabilirsiniz.

Meyvelerin Enerjisi Evinde; Meyveli Oda Kokusu

Meyvelerin kokusu ile zamanda yolculuğa çıkmaya ne dersiniz? Her meyve mevsiminde güzel ancak kokusundan mahrum kalmak zorunda değilsiniz. Bir meyveyi soyduğunuzda ya da kestiğinizde sizi neşelendiren kokusunu bulunduğunuz mekanda dekor ögesi olarak kullanabilirsiniz. Tercihini meyvelerden yapan kokuseverler için birçok meyve, oda kokusu olarak evlerde ve ofislerde yerini aldı. Sizin için en güzel kokan meyveleri sıraladık;

  • Mango kokusu: Ferahlık ve temizlik hissi verir.
  • Elma kokusu: Negatif ruh halinden uzaklaştırır.
  • Portakal kokusu: Mutluluk kokusu olarak bilinir, iyi hissettirir.
  • Mandalina kokusu: Neşelendirir. • Şeftali kokusu: Endişeyi ortadan kaldırır, sakinleştirir.
  • Limon: Rahatlatıcı bir etkisi ile sinirleri gevşetir.

Zaman zaman modunuza uygun notaları deneyebilir ya da farklı kokuları deneyerek evinizin havasını değiştirebilirsiniz. Ancak bulunduğunuz ortama uygun bir koku seçimi yapmak istiyorsanız yalnızca içeriklerin doğallığına değil, aynı zamanda notaların doğru şekilde kombinlendiğine emin olmanız gerektiğini unutmayın. Loris Bambu Çubuklu Oda Kokuları 40 farklı çeşidi ile size eşlik etmeyi bekliyor.