Oturma Odası Dekorasyon Fikirleri

Mekanlar ve kokular arasındaki ilişki sandığınızdan çok daha önemlidir. Evinizi düşünün. Kapıdan içeri girdiğiniz andan sizi karşılayan kokunun ruh haliniz üzerinde önemli bir etkisi vardır. Aynı şey evinize gelen misafirleriniz için de geçerlidir. Evinize gelen insanların sizi tanıması, hakkınızda kararlar alması ve yargılara varması için koku yeterlidir. O yüzden dekorasyon sadece görülen aksesuarlar ya da eşyalardan çok daha fazlasını oluşturmaktadır. Dilerseniz dekorasyon fikirleri ve ortam kokularının uyumunu beraber inceleyelim.

Oturma Odaları Rahatlatıcı Olmalı

Kokular, duygularla yakından bağlantılıdır. Bu nedenle yaşadığınız mekanları dekorize ederken kokuları da göz ardı etmemelisiniz. Oturma odası konforuyla, ışığıyla, dekorasyonuyla ve kokusuyla sizi rahat hissettirecek şekilde döşenmelidir. Rahat ve şık bir koltuk, uygun renklerdeki konforlu yastıklar, alana göre yeterli büyüklükte orta sehpa ve göz yormayacak şekilde düşünülmüş ışık doğru yerleştirme ile rahat bir ortam için çözüm olabilir.
Tabi ki en önemlisi mekanı kendiniz için nasıl dekore edeceğinize karar vermeniz olacak
Örneğin kalabalık bir aileyseniz geniş bir köşe takımına ya da film izlemekten keyif alıyorsanız ses sistemine ihtiyacınız olabilir.
Kitap kurduysanız rahat bir sallanan koltuk ile lambader sizi rahat hissettirecektir.
Alanı gerçekten nasıl kullanacağınızı düşünün, genellikle yaptığınız işlere en uygun sistemi ve dekoru planlayın.

Oturma Odanızın Renkleri Çok Önemli

Seçeceğiniz renkler sizi yansıtan renkler olabilir. Sizi mutlu ve canlı hissettiren renkler… Sakin ve rahat hissettiğiniz akşamlar planlıyorsanız pastel ve sıcak renklere yönelin.
Elbette odanızı yeniden boyarken yüzlerce renk seçeneği ile karşılaşacaksınız. Geleneksel birşey arıyorsanız nötr grileri ve beyazları tercih edebilirsiniz.
Size renklerle ilgili birkaç tüyo verelim:
• Mavi özellikle açık bir tonu tercih edildiğinde sakinleştirici ve rahatlatıcı bir etkiye sahiptir.
• Mercan, sahille ilişkilendirilen bir renktir. Oturma odanızın duvarlarında mercan rengi kullanmak, huzurlu bir sahil havası kazandırır.
• Oturma odanızın duvarlarını griye boyamak, klasik ve zamansız bir görünümün yanı sıra size sinirli ve modern bir his verir.
• Açık şeftali, neşeli göstermenin kolay ve etkili bir yoludur.
• Salon duvarlarınızda lila rengini kullanmak, huzurlu bir atmosfer elde etmenize yardımcı olur.
• Bej rengi, iki veya daha fazla ton kullanıldığında tek renkli bir iç mekan oluşturmanıza olanak tanır.

Aydınlatmanın Gücünü Unutmayın

Aydınlatma elemanları tıpkı diğer mobilya ve aksesuarlar gibi farklı dekorasyon prensiplerine sahip, farklı zevklere hitap eden ve en önemlisi de farklı ihtiyaçları karşılar şekilde tasarlanabilir.
Nasıl ki kitap okurken aydınlatma ihtiyacı faklı ise televizyon izlerken de farklıdır. Tüm bu detaylara değinerek doğru aydınlatma ile aydınlatma ihtiyacı karşılanabilir. Bazı tavsiyelerimiz olacak,
• Okumak istediğinizde okuma ışığınızın altında oturun.
• Kalabalıkken ana ışık kaynağını kullanın.
• Huzurlu bir atmosfer istediğinizde aplik veya abajurunuzu kullanın.

Oda Kokusu Dekorasyonun Büyük Bir Parçasıdır

Kokuların insanların duyguları ve düşünceleri üzerindeki etkisi tartışmasız bir gerçektir. Ruh halinizi anında iyileştirir ve aynı hızda da bozabilir. İşte bu yüzden oda parfümleri dekorasyonun bir parçası olmalıdır.

Oda kokunuzu seçerken yaratıcı olmanızı ve farklı kokuları denemenizi öneririz. Eğer sizi sakinleştiren ve konsantrasyonunuzu korumanıza yardımcı olan kokuları tercih ediyorsanız, İçinde lavanta olan kokular da size iyi gelebilir.

Narenciye&Lavanta Dekoratif Oda Kokusu
Lavanta&Misk Dekoratif Oda Kokusu

Temiz ve taze kokuları tercih ediyor ve doğaya yakın olmak istiyorsanız, çiçeksi, odunsu ve size okyanusu anımsatan kokuları tercih edebilirsiniz.

Bahar Rüzgarı Dekoratif Oda Kokusu
Okyanus Esintisi Dekoratif Oda Kokusuu
Sümbül&Sedar Ağacı Dekoratif Oda Kokusu
Sandal Ağacı Dekoratif Oda Kokusu
Kır Çiçeği Dekoratif Oda Kokusu

Kalıcı ve huzur verici bir oda kokusu istiyorsanız çiçeksi ve meyveli oda kokularını tercih edebilirsiniz.

Ahududu&Leylak Dekoratif Oda Kokusu
Yeşil Yasemin&Çilek Dekoratif Oda Kokusu
Badem&Kiraz Dekoratif Oda Kokusu

Tropik kokulardan hoşlanıyor ve yaz tatilini evinize taşımak istiyorsanız da fresh ve tatlı kokular sizi mutlu edebilir.

Tropikal Meyve&Gül Dekoratif Oda Kokusu
Mango&Elma Dekoratif Oda Kokusu
Çikolata&Portakal Dekoratif Oda Kokusu