Her Zaman Güzel Kokan Kadınların 10 Sırrı

Her Zaman Güzel Kokan Kadınların 10 Sırrı

Sizde farkındasınız değil mi, bazı kadınlar günün her saatinde çok güzel ve hoş kokmaktadırlar. Günün her anında sanki biraz önce duştan çıkmış, parfümünü yeni sıkmış ve şimdi dışarı çıkmış gibi kokuyorlar. İnsanın aklına nasıl oluyor da bu kadar güzel ve hoş koktukları sorusu mutlaka geliyor. Her zaman güzel kokan kadınların 10 sırrı adlı yazımızda işte böyle güzel kokan kadınların sırlarını sizinle paylaşacağız.

Onların bu sırlarının, gerçek nedeni sürekli parfümlerini tazelemeleri veya en iyi parfümleri kullanmaları değil. Onların parfüm seçimleri bir yana, ne zaman ve nereye nasıl kullanması de gerektiğini biliyor, bu özel sırlarını kendilerine saklayıp daima güzel kokmayı başarıyorlar. Hadi hep birlikte bu sırları keşfe çıkartalım.

Doğru Kokunun Gücünü Bilirler

Günün her saati güzel kokan kadınlar, kendileri için en uygun kokuyu seçer ve kokunun gücünü kullanırlar. Bazı güçlü kokuları kullanmaktan hiç çekinmezler. Örneğin citrus diye adlandırdığımız narenciye kokuları daha kolay dağılma eğilimi gösterirler, sandal ağacı, misk gibi notalara sahip parfümler ise daha kalıcı olabilirler. Narenciye kokusunu çok sevseniz de alt notalarda daha kalıcı notaları tercin edebilir ve gün boyu güzel kokmak için ilk adımı atmış olabilirsiniz. Doğru kokunun gücü aynı zamanda teninize en uygun kokuyu keşfetmekten geçer.

Parfümlerini Nereye ve Nasıl Kullanacaklarını Gayet İyi Bilirler

Gün boyu güzel kokan kadınların en önemli sırlarından biri parfümlerini vücutlarının hangi noktalarına uygulaması gerektiğini iyi biliyor olmalarıdır. Parfümünüzü vücudunuzun daha sıcak bölgelerine ve kalp atışını hissettiğiniz yerlerine uygulamayı deneyin. Dizlerinizin arkası, kulaklarınızın arkası, bilekleriniz… Buradaki vücut ısısı kokunun gelişmesine yardımcı olur, böylece üst, orta ve alt notalar tam olarak gelir. Her zamankinden daha güzel koktuğunuzu hissediyorsanız işin sırrı artık sadece parfümlerinizde değil, onu nasıl kullandığınızda da! Saklı.

Koku Katmanlarını İyi Kullanırlar

Tüm gün güzel kokan bir kadının tek gücü parfüm değildir. Muhtemelen duş jelini, vücut losyonunu ve bakım kremini de doğru seçmiştir. Tenini nemlendirirken birbirinden farklı güçlü kokular kullanmaz. Eğer parfüm dışında kullanacağı kozmetik malzemeleri parfümüyle aynı kokmuyorsa onları kokusuz malzemelerden seçer. (Loris müşterilerinin özel sırrı: Loris mağazalarında çok sevilen parfümlerimizin, duş jeli, vücut losyonu, vücut spreyi ve deodorant olarak farklı formları olduğunu herkese söyleyin. Siz deneyimleyin, sonucu hissedin ve kendinizi şahane kokarken bulun)

Parfümlerini Ovuşturmazlar

Nedense insanlar parfümlerini bileklerine sürer sonra da iki bileklerini birbirine sürüp parfümlerini ovuşturma eğilimindedirler. Bunu unutun! Bu hareketle üst notaları parçalar ve yalnızca orta ve alt notaları bırakırsınız. Yani parfümünüzün performansına istemeden zarar vermiş olursunuz. Daha az kullanım süresinin en önemli nedenlerinden biri de budur.

Parfümlerini Ne Zaman Uygulayacaklarını Bilirler

Bir parfümün ne zaman uygulandığı onun performansıyla çok yakından ilgilidir. Ve şahane kokan kadınlar bu noktayı da gayet iyi bilirler. Parfümlerini ciltleri hala biraz nemliyken kullanırlar. En ideal zaman duştan hemen sonradır. Ekstra nem, kokunun hapsolmasına ve daha kalıcı olmasına yardımcı olur.

Ciltlerini Daima Nemli Tutarlar

Güzel kokunun sırrı nemdir. Güzel kokmak için cildinize aradığı nemli ortamı sağladığınızdan emin olur. Herhangi bir parfüm kullanmadan önce cildinizi nemlendirin. Özellikle parfümü uygulayacağınız yeri nemlendirmeniz çok etkili olur. Örneğin kulaklarınızın arkasına parfüm uygulamadan önce o noktalara kokusuz bir vazelin sürmeyi deneyin. Vazelinin ortaya koyacağı nem, parfümü hapsedecek ve size çok daha uzun kalıcı bir koku sunacaktır.

Parfümlerini Doğru Biçimde Saklarlar

Isı ve neme maruz kalmak parfümünüzdeki koku moleküllerini parçalar. Nedense çoğu insan parfümünü banyosunda saklar. Oysa banyodaki sıcak ve nemli ortam parfümlerin kimyasına olumsuz etki eder. Bu nedenle şişeleri banyoda saklamaktan kaçının. Onları her zaman evinizin şifonyerinizin veya makyaj setinizin üstü gibi serin ve kuru alanlarında saklayın.

Yanlarında Bir Parfüm Taşırlar

Parfümler sihirli gibi koksalar da kesinlikle sihirli değillerdir! En kalıcı parfümlerin bile bir performans süresi vardır. Bir parfümün 24 saat kokması her zaman mümkün değildir. (Bu arada yine Loris Parfüm kullanıcıları çok iyi bilirler ki Niche koleksiyonu parfümlerimiz bu konuda inanılmazdır. Yoğun esas oranına sahip oldukları için sizi gerçekten çok şaşırtabilirler.) Cildiniz canlı, nefes alan bir doku olduğu için bir parfüm süresiz olarak cildinizde kalamaz. Bu yüzden çantanızda, iş yerinizin çekmecesinde varsa arabanızda bir parfüm bulundurun.

Ciltlerini Sadece Kremle Değil, Su İçerek de Nemli Tutarlar

Nemli ortam sadece parfümler için değil, sağlığımız için de önemlidir. Güzel kokan kadınların hemen hepsi ciltlerini sadece yüzeysel olarak değil, su içerek de nemli tutarlar. Doğru miktarda su içmek cilt için kalıcı nem sağlar. Bazı ciltler bol su içmeye rağmen kuru olabilir, bu durumda da krem ve losyonlarla desteklemek gerekir.

Kötü Kokulu Ortamlardan Uzak Dururlar

Siz ne yaparsanız yapın, etrafınızda yoğun kötü koku varsa onların etkisinden kurtulamazsınız. Bütün gün sigara içerek ve sigara dumanı olan yerlerde durarak güzel kokma olanağınız olmadığını tahmin edebilirsiniz. Dünyanın en güzel parfümüne de sahip olsanız, yukarıdaki önerilerin tamamını hayata da geçirseniz bu mümkün olmaz. Bu sebeple güzel kokan kadınlar, kötü kokulu ortamlardan uzak durmayı tercih ederler.