Ekim ayı kadın parfüm önerileri

Eylül ayı da bir sonbahar ayı ama havaların keskin değişimi Ekim ayında başlar ve bu yüzden Ekim ayı, kışın elçisidir. Ekim ayı parfümlerimizi seçerken havaların soğumaya başladığını, kazakların ve montların ortaya çıktığını, evlerin, işyerlerinin ve hatta tenimizin de kışa hazırlandığını varsaydık. Ekim ayına özel seçtiğimiz 5 kadın parfüm önerisini yaparken, sizi kışa hazırlayacak kokuları seçtik. Ama gelin öncesinde sonbahar kokularının ne anlama geldiğini, neden mevsimlere göre farklı parfümler gerektiğini ve sonbaharın hayatımızdaki yerini keşfedelim.

Neden sonbahar parfümünüz farklı olmalı?

Parfüm teninize doğrudan dokunur ve teninizin özellikleriyle etkileşime girer. Çok beğendiğiniz bir parfüm siz kullandığınızda hayal ettiğiniz etkiyi bırakmayabilir. Hatta yazın sizi çok mutlu eden ve kalıcı olduğunu düşündüğünüz bir parfüm soğuk havalarda uçup gidebilir. Bu değişimi yaratan teninizdeki ve havadaki nem oranıdır. Yazın çok uçucu bir çiçek kokusuyla gününüzü geçirebilirsiniz ama kışın kokunuz kuru havayla hızla kaybolacağı için biraz daha güçlü bir koku olması önerilir.

Bu yüzden baharatlı alt notalar içeren 'odun' ve 'oryantal' ailesi kokuları sonbaharla birlikte öne çıkarlar. Parfümünüz serin bir sonbahar sabahı sizi yumuşacık bir eşarp gibi sarıyorsa ve iyi hissettiriyorsa, sizin için doğru parfüm odur.

Odunsu kokular sonbaharı tamamlar

Sonbaharın en ideal koku gruplarının başında odunsu kokular gelir. Ormandan ilham alan ve derin bir sıcaklık taşıyan odunsu kokular, sonbahar için hem rahat hem de kalıcıdır. Odunsu koku grubunun favori notaları arasında ilk beşe şu notalar girer:

·         Sandal ağacı
·         Ud
·         Çam
·         Paçuli
·         Sedir ağacı

Oryantal kokularla sonbahar

Oryantal kokular bazıları için bir tutkudur. Bu baştan çıkarıcı ve cazip kokular kışın bir başka parlarlar. Hava soğukken, teninizi ısıtan sihirli bir dokunuşları vardır. Gün boyu etkisini kaybetmeyecek bir sonbahar parfümünüz olsun isterseniz, mutlaka oryantal koku ailesine şans vermelisiniz.

Oryantal kokuların içinde en çok kullanılan notalar şunlar:

·         Buhur
·         Vanilya
·         Misk

Ekim Ayı Kadın Parfümü Önerilerimiz

Frequence Serisi K-183 kodlu kadın parfümü

Ekim ayına efsane bir parfümün sıcaklığında girmek isterseniz size enfes bir önerimiz var: K-183. Serin bir Ekim ayı sabahında boynunuza dolanan harika kaşmir şal bu koku olabilir. Frenk üzümü nektarını merkezine alan bu sihirli karışım, şipre ve ahşap misk dokunuşları ile yükseliyor. Hem çok modern hem alabildiğince sıcak… K-183 ile başlayan sonbahar mutlulukla kışa dönüşebilir. Denemeye değmez mi?

Frequence Serisi K-278 kodlu kadın parfümü

Bu olağanüstü parfümün sırrı Oud ağacının doygun gövdesi ve etkileyici köklerinde… Laos bölgesinin alamet-i farikası olan Oud Ağacı, Bulgar gülü ile bütünleşiyor. Portakal çiçekleri, armut, ahududu ve safran notalarıyla katmerlenen K-278 zengin koku piramidinin hakkını sonuna kadar veren bir etkiye sahip. Parfümün temel notaları arasındaki amber, misk ve paçuli ise kalıcılığını mühürlüyor.

Frequence Serisi K-274 kodlu kadın parfümü

Bir koku, karşı konulmaz ve aynı anda çok masum olabilir mi? Kanıtı K-274. Fas’tan gelen portakal çiçeklerinin lavanta ile kusursuz buluşması… Ardından frenk üzümünün girdiği ortama neşe veren lezzetli etkisi, yaseminin buğulu güzelliği… Karşınızda muhteşem K-274. Mandalina notalarından da güç alan bu eşsiz koku piramidi, sizi gece ve gündüz fark etmeden sarabilir.

Frequence Serisi K-070 kodlu kadın parfümü

Madagaskar vanilyasıyla samimi ve harekete geçirici bir etki.bir araya gelmesi çok zor olan özel notalardan oluşturulmuş 2 benzersiz akord’dan oluşur ve bir Doğu-Batı sentezidir. Paçuli Coeur, Paçuli Crist, yumuşak misk ve amber ise odunsu aromasıyla parfümü kalıcı hâle getirir.

Kendinden emin, özgür, narin ama güçlü, feminen ama dinamik. Stil sahibi, orijinal ve onu tanıyan herkesi hiç konuşmadan etkiliyor. Stilinizi ve kendinize olan güveninizi yarartıcı bir ruhla yansıtan bu koku ile tanışın! Işıltı çiçekler ve ihtişamlı ağaçların mükemmel kontrastı!.

Frequence Serisi K-254 kodlu kadın parfümü

Bir koku, karşı konulmaz ve aynı anda çok masum olabilir mi? Kanıtı K-254. Gardenya ve kan portakalının kusursuz buluşması, paçulinin girdiği ortama hem neşe veren hem de ısıtan etkisi, balın kıvamlı pırıltıları ve karşınızda muhteşem K-254. İçeriğinde kan portakalının yanışına mandalina notaları da var. Meyankökü ve karamel ile tamamlanan koku piramidi, sizi gece ve gündüz fark etmeden sarabilir.