Hediye Parfüm Seçimi Nasıl Yapılır?

Hediye parfümü kime alıyorsunuz

İşte gerçekten önemli bir nokta, parfümü kime aldığınızdır. İnsan çok yakınında olan birine parfüm satın alırken daha cesur ve sürprizli davranabilir. Fakat akrabalarınız, eşiniz/kız-erkek arkadaşınız dışında daha resmi ilişkileriniz olan birine parfüm hediye etmek istiyorsanız biraz daha alçakgönüllü bir koku seçmenizi öneririz. Hafif kokular, fresh ve serin kokular genellikle herkes tarafından beğenilen kokulardır. Oryantal, baharatlı, ağır kokular daha riskli olabilir.

Sevdiğiniz kişi hangi parfümü seviyor

Bu bilgi size çok fayda sağlar. Onun hangi parfümü kullandığını ve sevdiğini bilmeniz, ona aynı koku ailesinden farklı bir parfüm almanızı sağlayabilir. Bazen insanlar, yeni bir parfüm almak konusunda kararsız oluyorlar ama sevdikleri koku ile aynı tarzda yepyeni bir koku onları fazlasıyla mutlu edebiliyor. Eğer böyle bir ajanlık yapma şansınız varsa işiniz yarı yarına kolaylamış demektir.

Hediye parfüm alacağınız kişi nasıl biri

Hediye parfüm almak için dersinize biraz çalışmanız gerekiyor. Gidip herhangi bir yerden herhangi bir koku almayın. Düşünün, hediyeyi alacak insanın genel tarzı ile ilgili biraz analiz yapın. Bir kişi çok dışa dönükse, eğlenceli ve neşeli ise, fark edilmeyi seviyor olabilir. Ona parfüm alırken daha cesur seçimler yapabilirsiniz. Öte yandan, utangaç, daha sessiz bir kişiliğe sahip biri için seçim yapacaksanız, gün boyu kullanabileceği daha hafif bir kokuyu düşünebilirsiniz. Böyle kişiler zaten geceleri de aynı koku tarzını kullanıyorlar, çünkü genellikle daha sade ve arka planda olmayı seçen insanlar oluyorlar. Klasik mi yoksa dikkat çekici mi? Parasını blue jean’lere mi yoksa veya deriye mi harcıyor? Stili ne kadar sade olursa, derin bir koku alma olasılığı o kadar azdır, bu yüzden taze kokulara yönlenin. Görkemli kıyafetleri seven biri ahşap gibi zengin notaları sevecektir. Aklınızda bulunsun.

Fresh kokuları herkes sever

Eğer hangi parfümler herkes tarafından seviliyor diye bir araştırma yapılsa, fresh parfümler büyük bir oy oranına sahip olabilirler. Eğer alacağınız parfümle ve hediyeyi vereceğiniz kişi ile ilgili kafanız çok karıştıysa, temiz bir koku almak. İçgüdülerinize güvenin; taze kesilmiş çimen, temiz çamaşırlar, yağmur veya taptaze bir bahar sabahı kokusu aramak için taze kokuları bir deneyin.

Bir başkasına hediye parfüm alıyorsunuz, unutmayın

Bir başkası için parfüm seçmenin kişisel tercihlerinizle ilgili olmadığını hatırlamanız çok önemli. Sizin neyi sevdiğinize değil, onun nasıl bir parfümden hoşlanacağına odaklanın. Sizin için doğru parfüm ona uygun olmayabilir. Hediyeleriyle başkalarını mutlu eden insanların en büyük sırları, hediye alan kişinin yerine kendilerini koyabiliyor olmaları. Açık görüşlü olun, onun farklı biri olduğunu anımsayın ve onun yerine koklayın.

Hediye parfüm seçerken bunlara dikkat edin

- Kendinize parfüm seçerken yaptığınız gibi olabildiğince açık bir burunla gidin ki parfümlerin performanslarını hissedebilesiniz.
- Kendi teninizde deneme yapmayın, test çubukları isteyin.
- Eğer çok tatlı seven birine parfüm hediye ediyorsanız, tatlı kokulara mutlaka bir göz atın.
- Gündüz için, daha çiçeksi kokulara bakın, geceleri için ise yine çiçek kokularına eklenmiş zengin baharatlı kokuları koklayabilirsiniz.
- Kokularınızın yanında bir de vücut spreyi hediye edebilirsiniz. Yılbaşı sonuna kadar Loris Parfüm’de 50 TL’lik alışveriş yapan herkese vücut spreylerinin sadece 1 TL olduğunu anımsatalım

Hediye parfüm almak güzel anıları paylaşmak gibidir. Aldığınız parfüm sizinle bir bağ kurar ve bu bağ o kokuyla taçlanır. O koku her duyuluşunda sizi anımsatır. Ve bu paylaşımlarla dünya daha güzel bir halini alır. Önemli olan mutluluğa bahane bulmak

DAHA FAZLASI İÇİN SİTEMİZE GÖZ ATIN