Tütün kokulu parfümler

Tütün kokusu seçici bir kokudur ve ilk anda tütün kokusundan hoşlanmadığınızı düşünebilirsiniz. Fakat parfümlerde kullanılan tütün notasını normal sigara kokusuyla karıştırmayın. Tütün notası parfüm endüstrisinin en gizemli, derinlikli ve çekici notalarından biridir. İçinde yer aldığı parfüme bu üç özelliği katar ve vazgeçilmezliğini kanıtlar.

Parfüm endüstrisi tütün notasını karamel, çikolata, zengin çiçek buketleri ve baharatlarla birleştirerek harikalar yaratıyor. Az sonra size tanıtacağımız tütün notası bulunduran Loris parfümlerinde olduğu gibi… Ama öncesinde bu gizemli notayı biraz daha tanıyalım, ne dersiniz?

Tütünün tarihçesi

Tütün, Antik Çağ'da Avrupalılar tarafından bilinmiyordu. Avrupalıların tütünle ilk teması 1492'de Kristof Kolomb'un Amerika'ya ayak basmasıyla gerçekleşti. Kızılderilileri ilk kez “petum” adı verilen bir bitkiyi içerken gördü. Kızılderililer onu değerli, hatta büyülü bir bitki olarak görüyorlardı. Kâşif, yazılarında bu bitkiyi "tüketmenin" çeşitli yollarından bahseder. Belgelere göre bazıları dumanı solumak için kömür parçalarıyla yakıyordu. Kimisi oyulmuş çubukların içine doğranmış yapraklarla doldurup bugünkü pipo mantığında içine çekiyordu ve bazıları ise çiğniyordu. Avrupa ile böylece tanışan tütün sonrasında tedavi amaçlı kullanılmaya başlandı. Ağrı tedavisinde başarılı olduğuna inanılan tütün böylece saraylarda kendine yer buldu. 16. yüzyılın sonunda tütün neredeyse herkes tarafından biliniyordu. İlk sigaralar ise 1850'lerde üretildi.

Tütün notasının özellikleri

Tütün notasının parfüm alanında kullanılmaya başlanması oldukça yenidir. Tütün notası yüksek esans oranlı niş parfümerinin en sevdiği notalardan biri olarak yaygınlaşmaya başladı.

Tütün notaları ilk anda sıcak ve oldukça yumuşaktır. Zaman içinde bal, karamel ve hatta balmumu tonlarını andıran aromaları andırırlar. Tütün kokusu da bitkisel, kuru ve reçinemsi tonlardan oluşur ve bu özellikleriyle çok aromatiktir. Tütün notaları, kokulara tatlılık ve acılık arasında yeni bir baharatlı yön getirmeleriyle ünlüdür.

Tütün notalı parfümlerin özellikleri

Çok yönlü profili sayesinde tütün parfümü, çok sayıda nota ve koku aileleri için mükemmel bir eşleşmedir. Sıcak kokusuyla oryantal notaları parfümler ve odunsu kompozisyonlara daha da derin bir boyut katar. Kalıcı bir uyanışı yaymak için temel nota olarak veya kokuyu aromalarıyla zenginleştirmek için orta nota olarak kullanılır. Tütün parfümü ayrıca eğrelti otu akorları ve şipre formülleriyle mükemmel bir şekilde bütünleşir. Güçlü karakterlerinden dolayı notaları düzenli olarak erkek parfümeri ile ilişkilendirilir. Zarafet ve gizemle eşanlamlı olması onu kadınsı kompozisyonlarda da öne çıkarır. Yanına çiçek notalarını alarak, baharat ve meyvelerle buluşarak.

Loris Parfümün en özel tütün notalı parfümü:

Niche Koleksiyonu Üniseks Vanil Tabac

Tütün yaprağının zengin ve gizemli etkisini kalbinde taşıyan enfes bir üniseks parfüm: Loris Vanil Tabac Unisex Niche Parfüm. Tütün yaprağı özlerinden aldığı gizemi vanilyanın masum dokunuşlarıyla bütünleştiriyor ve kusursuz bir denge oluşturuyor. Hemen ardından ortaya çıkan kakaonun lezzeti, baharat ve tonka fasulyesi nüanslarıyla parfümü zirveye taşıyor.

Niche Koleksiyonu Üniseks Vanil Tabac

Loris Frequence serisinin tütün kokulu erkek parfümleri

Loris Frequence Serisi E-020

Odunsu ve baharatlı sıcacık bir rüzgârı teninizde hissedin. Bu özel karışımı bu denli gizemli ve derinlikli yapan nota kuşkusuz tütün. Zeminde deri ile buluşan tütün notaları parfümün karakteristiğini oluşturuyor. Bergamot, limon, anason, zeytin çekirdeği ise zengin koku karışımının diğer notaları. Çok erkeksi ve çok çekici.
Loris Frequence Serisi E-020

Loris Frequence Serisi E-060

Koku piramidini oluşturan nota zenginliği parfümle ilgili ipuçlarını barındırıyor: Açılış notalarında bergamot, kişniş ve fesleğen; kalp notalarında kakule, zencefil ve neroli, temel notalarda ise sedir, amber ve tütün. Bu zenginliğe rağmen son derece ferah ve çok erkeksi. Canlandırıcı özelliği ile her güne iyi hissederek başlamanızı sağlayabilir.

Loris Frequence Serisi E-060

Loris Frequence Serisi E-227

Maskülen ve unutulmaz bir erkek parfümü istiyorsanız E-227 size göre. Tütün-amber-Rom buluşmasıyla görkemli bir açılış yapan E-227, kalp notaları arasında yer alan iris ve deri ile zirveye ulaşıyor. Benzoin, gayak ağacı ve tonka fasulyesinden oluşan temel notalar ise parfümü kalıcılık ile mühürlüyor. Gerçek bir ikonik koku!

Loris Frequence Serisi E-227

Loris Frequence Serisi E-312

Loris’in efsanevi Frequence serisinin tütün etkisindeki müthiş parfümü ile tanışın: E-312. Son derece etkileyici, sıcak ve özel bir koku olan E-312 tütün yapraklarının yanısıra, zencefil, tonka fasulyesi, kakao, meyve özleri ve baharat ipuçlarıyla hayata geldi. Günün her anında iyi hissedeceğiniz, gizemli, erkeksi ve unutulmaz bir koku arıyorsanız onu bulduğunuza emin olabilirsiniz.

Loris Frequence Serisi E-312