Sümbülteber Notalı Parfümler

Sümbülteber Notalı Parfümler

Rivayete göre dünya üzerinde sadece birkaç nota, merak ve tutkuyu aynı anda ateşler ve sümbülteber bu notalardan biridir. Yüzyıllardır parfümcülerin peşinde koştukları ve vazgeçemedikleri gizemli sümbülteber notası, tutku, aşk ve Eros ile birlikte anılır. Sümbülteberin bu namı o kadar ileri gitmiş ki, Viktorya döneminde genç kızların sümbülteber içeren parfümler kullanması yasaklanmış! Doğru duydunuz! O dönemin insanları bu masum notanın yarattığı cazibeden korkmuşlar demek ki

Sümbülteber Çiçeklerinin Gücü

Sümbülteber çiçeğinin gücünü evinizde yapacağınız minik bir testle hissedebilirsiniz. Çok değil sadece birkaç dal sümbülteberi bir vazoya koyun ve kokunun evi nasıl bir yoğunlukta doldurduğuna tanıklık edin. Sümbülteberin Latince ismi Polianthes Tuberosa’dır ve kökeninin Meksika olduğu bilinir. Aztekler sümbülteberi neredeyse 600 yıl önce yetiştirmeye başlamış ve amaçları da çikolata aromasını daha iyi bir hale getirmekmiş. Gezgin İspanyollar tarafından 16. Yüzyılda Avrupa’ya getirilmiş ve modern parfüm endüstrisinin yıldızı olma yolunda ilk adımı böylece atmış. Hindistan’a yolculuğu ise Fransızlar sayesinde olmuş.

Sümbülteber çiçeklerinin kalbi rahatlatmak, sinirleri yatıştırmak, neşe ve huzur getirmek gibi özellikleri olduğu düşünülüyor. Batıl bir inanca göre sümbülteber kokusu onu kullanan kişiyi koruyor da… Yani bir çeşit sihirli bitki olduğuna inananlar var.

Gecenin Kraliçesi: Sümbülteber

Hint kültüründe ve mitolojisinde sümbülteber gecenin kraliçesi anlamına gelir ve çok özel bir yer tutar. Hintliler kendi inançlarına göre tanrılara sümbülteber çiçeklerinden oluşan çelenkler sunarlar. Düğünlerin vazgeçilmez çiçeği de sümbülteberdir. Tıpkı Viktorya döneminde olduğu gibi Hindistan’da da genç kızların geceleri sümbülteber koklamaları önerilmez. Sümbülteberin gücünü nasıl önemsediklerini artık siz düşünün.

Sümbülteberin doğal notasını elde etmek günümüz parfüm endüstrisi açısından neredeyse imkansızdır. Sadece yarım kilogram sümbülteber yağı elde etmek için kullanılması gereken çiçek miktarı 3600 kilogramdan fazladır. Özü çok güçlü olduğu için çok ölçülü kullanılan bu değerli nota parfümcülükte laboratuvar ortamında üretilmektedir. Böylece çiçeğin çiçek olarak değer görmesi, birebir kokunun da sümbülteberin gücünü yayması sağlanır.

Sümbülteber Notalı En Güzel Parfümler

Frequence Serisi K-110 Kodlu Kadın Parfümü

K-110 yasemin, vadi zambağı ve sümbülteberin hâkim olduğu çiçeksi bir koku. Bu özel karışımın içinde, armut ve mandalina ile birlikte ilk üst notada fark edilen taze bir kavun notası da hissediliyor. Çiçeksi bir koku olmasına rağmen sümbülteber etkisinden olsa gerek son derece etkili ve cazip. K-110’u çok özel ve kaliteli bir gündüz kokusu olarak düşünebilirsiniz. Çiçeksi özellikleri onu teninizde birkaç saat tutar ama şişeniz yanınızdaysa bu birkaç saatin sonunda tazeleyerek gücünü yerine getirebilirsiniz.

Frequence Serisi K-266 Kodlu Kadın Parfümü

Sümbülteberin, zencefil ve sandal ağacı notalarıyla bir araya gelerek oluşturduğu gerçek bir koku şöleni: K-266. Çiçek notalarını kusursuz bir biçimde destekleyen zencefil, kokuya baharat ve hafif bir narenciye havası getiriyor. Tabandaki sandal ağacı ise sümbülteber ve zencefil notaları ile birleşerek ipek gibi pürüzsüz, sürekli koklama hissi yaratacak kadar etkili bir final yapıyor. K-266 tam bir sümbülteber şovu ve günün istediğiniz saatinde koklamanızda bir sakınca yok

Frequence Serisi K-258 Kodlu Kadın Parfümü

Tatlı meyveler, ışıltılı narenciye etkisi ve muhteşem sümbülteber. K-258’in özü kusursuz bir çiçek demeti. Güçlü yasemin, büyüleyici ve meyveli ylang-ylang, tatlı portakal çiçeği ve kokulu sümbülteber notaları bir araya gelerek sihirli bir karışım oluşturmuşlar. K-258’i kokladığınızda koku piramidinin tüm zenginliğini içinize çekiyorsunuz. Karşı konulmaz bir koku ve sümbülteber etkisindeki nefis bir parfüm deneyimi.

Frequence Serisi K-248 Kodlu Kadın Parfümü

Kadınsı etkisiyle sümbülteber ve modern, yenilikçi ve heyecan veren dokunuşlarıyla tonka fasulyesi… Sıcak ve derinlikli kakaoyu da saymadan olmaz. Beyaz zambak, yasemin ve sümbülteber tek tek de çok güçlü notalar ve biraraya geldiklerinde ortaya koydukları dalga gerçekten çok etkileyici. Zamansız ve mekansız bir parfüm K-248, tamamen kullanan kişinin seçimlerine bağlı. Gece de gündüz de aynı etkiyi yapacak kadar etkili, hem çok zarif hem de iddialı biçimde feminen.

Frequence Serisi K-092 Kodlu Kadın Parfümü

Sümbülteberin içten ve derinden etkisi altında bıraktığı bir başka ikonik koku da K-092. Kokunun açılış notalarında kayısı ve mürdüm eriğinden kaynaklı güçlü bir meyve etkisi var. Koku piramidinin kalbine doğru yaklaştığınızda sizi sümbülteber, yasemin, gül ve inci çiçeği karşılıyor. Tabanda ise kremsi badem, güçlü misk, romantik vanilya ve derinlik katan sandal ağacı notaları var. Çarpıcı, baskın ve bir o kadar da etkileyici…