Parfüm Kalıcılığı Nasıl Anlaşılır

Parfüm almak ve kullanmak çok kolaydır. Fakat insanın tarzını yansıtan, sadece başkalarının değil kendisinin de iyi hissettiği parfümü bulmak zor olabilir. Genellikle en iyi parfümlerin en kalıcı parfümler olduğu düşünülür. Bu düşünce bir açıdan doğru olsa da parfümlerin içindeki bazı notalar çok daha uçucu özelliklere sahiptir ve süreklilik için daha sık kullanmak gerekebilir. Peki bir parfümün kalıcı olduğunu nasıl anlarsınız?

Parfümün Esans Yoğunluğu Kalıcılığı Etkiler

Eau de parfum, eau de toilette ve extract parfüm gibi farklı parfüm türleri bulunmaktadır. En yüksek esans oranına sahip parfümler niş parfümler olarak da bilinen extract parfümlerdir. Piyasada “Eau de Parfum” olarak bilinen EDP parfümlerde esans oranı yüzde 10-25 oranında iken extract parfümlerde bu oran yüzde 20-40 arasında değişmektedir. Extract parfümler şişe tasarımlarından koku piramitlerine kadar dünyanın en prestijli ve kalıcı kokularını oluştururlar.
Loris Parfüm’ün eşsiz Niche Koleksiyonu extract parfümlerden oluşmaktadır. Üstelik yeni sezonda bu parfümlerin vücut spreylerini ve vücut losyonlarını da görebileceksiniz.

Loris Parfüm Niche Koleksiyonu’nda en sevilen 5 Niche Parfüm’ü öneriyoruz

Coco Vanille
Love Blossom
Bergamot Pachouli
Saffron Ambre
Exotic Blend

Parfümün Kalıcılığı ve Koku Grupları

Bildiğiniz üzere parfümler çiçeksi, odunsu, meyveli, oryantal gibi esans ailelerine göre de farklı kategorilere ayrılırlar. Parfümlerin kalıcılığını da etkileyen bu koku aileleri, cilt tiplerine göre de farklı düzeylerde kalıcı olabiliyor. Örneğin, hafif kokular tende daha kısa süre etkilerini gösterirken tatlı, baharatlı ve sıcak kokular kalıcılığını uzun süre koruyor. Özellikle oryantal notaların daha kalıcı oldukları söylenebilir. Genellikle daha lüks bir koku ailesi olan oryantal kokular çiçeksi oryantal, soft oryantal ve odunsu oryantal olmak üzere çeşitlilik gösterir. Oryantal kokuların içinde yasemin, orkide ve portakal çiçeği gibi yoğun çiçek notaları ve kakule, tarçın, vanilya gibi etkili baz notalar yer alırlar.
Oryantal parfümler özellikle soğuk aylarda tercih edilmektedir. Özellikle kuru bir cildiniz varsa oryantal notalara yönelmeniz tavsiye edilir.
Loris Frequence Serisinden sizin için kadın ve erkek olmak üzere 3’er tane oryantal parfüm seçtik:

Kadın Parfümleri

K-270 Frequence Kadın Parfümü
K-001 Frequence Kadın Parfümü
K-037 Frequence Kadın Parfümü

Erkek Parfümleri

E-233 Frequence Erkek Parfümü
E-005 Frequence Erkek Parfümü
E-129 Frequence Erkek Parfümü

Saklama Koşulları Parfümün Kalıcılığını Etkiler

Parfüm kozmetik bir üründür ve doğal olarak onu saklama şekliniz yapısı üzerinde etkilidir. Dünyanın en kalıcı parfümünü de alsanız onu aşırı sıcak/nemli ortamlarda bırakmamalısınız. Parfüm saklanırken sıkça yapıldığını gördüğümüz önemli bir hata, banyoda saklanmasıdır! Banyo birçok kişi için önemli bir saklama alanıdır ve maalesef parfüm yapısını olumsuz şekilde etkiler. Duş sırasında oluşan sıcaklık ve nem parfümünüzün kalıcılığını etkiler. En ideal alanın serin, kuru ve tercihen karanlık ortamlar olduğunun altını çizmeyi faydalı buluyoruz.

Parfümünüzün Kalıcılığında Teninizin de Etkisi Var

Kuru bir cildiniz varsa, parfümden önce mutlaka cildinizi nemlendirmenizi öneririz. Parfüm kalıcılığını arttırmak için;
• Soğuk havalarda tatlı ve baharatlı kokular seçiniz.
• Parfümü uygulayacağınız noktaların kalp atış noktalarınız olduğundan emin olunuz.
• Aynı noktalara bir parça kokusuz vazelin sürerek sonrasında parfümü uygularsanız parfümünüzün kalıcılığını güne yayabilirsiniz.

Parfümü Ne Kadar Kullandığınız Kalıcılığını Etkiler

Hafif parfümü çok az uygulamak ya da çok ağır bir parfümü fazla kullanmak… Her ikisi de istenmeyen sonuçlar doğurabilir. Hafif bir parfümü daha fazla sıkmak yerine daha önce de belirttiğimiz gibi kalp atış noktalarına uyguladığınızda daha etkisi uzun süre etkili bir kokuya sahip olabilirsiniz. Tatlı, baharatlı ve ağır bir parfüm ise ölçülü ölçülü davranarak uzun süre kalıcı olan hoş bir koku elde edebilirsiniz.

En iyi parfümün en pahalı parfüm olmadığı gibi en kalıcı parfüm de en kaliteli parfüm değildir. Bazı kişilerde hafif bir lavanta kolonyası bile imza etkisi oluştururken, büyük bir hevesle aldığımız çok iyi bir markanın parfümü sizde hayal kırıklığı yaratabilir. Bu nedenle parfüm seçimi yaparken ve kullanırken sizin için sıraladığımız önerilere dikkat ederek sizi mutlu edecek imza kokunuzu bulabilirsiniz.