Parfüm Çeşitlerini Keşfedelim

Belki farkındasınız belki değilsiniz ama kokunuzun hayatınızda sandığınızdan çok daha önemli bir yeri var. Parfümünüz kişisel tarzınızın görünmeyen ama çok güçlü olan bir yanı. Kullandığınız parfüm ve yaydığınız koku, insanların sizinle ilgili izlenimlerini çok derinden etkiliyor.

Kokunuzla,
• Çekiciliğiniz artar.
• Kendinize güveniniz artar ve inanın bunu karşınızdaki hemen hisseder.
• Size yakışan bir koku kullanıyorsanız, kokunuzu seviyorsanız bu sizin stresinizi de azaltır.
• Ve iletişim kurmak konusundaki şansınız ikiye katlanır. Bir çok koku var ama bu kokuların bazıları çok kalıcı bazıları daha uçucu. Bu farkı yaratan kullanılan esansların oranı.

Kokularla İlgili Bilgi Sahibi Olmak İster misiniz?

Eau de Cologne: Evet, kolonya da bir parfüm çeşididir. Eau De Cologne (EDC), esans oranı en düşük olan parfümlerin genel adıdır. Bazı kişiler çok hafif kokuları tercih ederler ve onlar EDC grubunu seçer. Bizim ülkemizde kolonya kültürü hepinizin bildiği gibi çok farklıdır. Hastane ziyaretlerinde kolonya kulanırız, bayramlarda evimize gelen misafire kolonya sunmak adet gereğidir ve kendimizi kötü hissettiğimizde bile kolonyaya başvururuz. Parfüm markalarının çok azı kolonya üretimi yapar. Türkiye’de kolonya, parfüm olarak değerlendirilmez.
Eau de Toilette – Eau de Toilette kısaca EDT, esans oranı %10'a kadar olan koku çeşitlerinin genel adıdır. Hafif ve spor kokuları bu parfüm grubunda sayabiliriz.
Bazıları toilette sözcüğünü Türkçe’deki tuvalet ile karıştırıyorlar ve EDT parfümlerin kötü kokuları bastırmak için icat edildiğini düşünüyorlar. Oysa toilette kadınların kullandığı elbiselerin genel adı ve EDT’ler kumaşlara koku vermek için icat edilmişler.

Eau de Parfum Nedir?

Bu grup parfümlerde kullanılan esans oranı %10 ila 20 arasında değişir. En yaygın koku türlerinden biridir ve kalıcılığı 4-5 saat civarında olabilir. Günlük kullanım için genellikle bu parfüm grubu tercih edilir. Loris Parfüm Frequence serisi, yüzlerce çeşit kadın ve erkek kokusu ile mükemmel bir Eau de Parfum koleksiyonudur.
Türkiye’nin en çok tercih edilen Eau de Parfum’lerini koku trendlerini titizlikle takip ederek üretiyor ve müşterilerimizin beğenisine sunuyoruz. Loris Parfüm, ekonomik serisi olan not Basic koleksiyonunu da Eau de Parfum başlığı altında üretmektedir.

Parfüm Nedir?

Kokunun en açık tanımla hakkını veren parfümler, gerçek parfümler olarak tanımlanır. Parfümün özü ve ektresi anlamına gelen Extract parfüm sınıfında ele alınan bu grupta esans oranı %40’lara kadar çıkar. Yüksek konsantrasyonlu özler yoğun bir etki bırakır. Tüm dünyada en değerli parfümler bu gruptadır. Esansın çiçeksi, odunsu, oryantal, meyve gibi türlerine bağlı olarak kalıcılık oranları ise 8 saati aşabilir.
Extract parfümler bir çeşit mücevher gibi çok özel ambalajlarda ve sunumlarla müşteriye ulaşır. Evet, diğer tüm gruplara göre daha pahalı satılırlar ama kalıcı etkileri ile aradaki farkı ödediklerinden emin olabilirsiniz.
Loris Parfüm Niche Serisi, dünyanın en güzel Extract parfümlerini bulabileceğiniz nefes kesen bir koleksiyondur. Günlük kullanım için kullandığınız Eau de Parfum ve Eau de Toilette parfümler sizi iyi hissettirir ama Extract parfümlerin etkisi olağanüstüdür. LORİS NİCHE KEŞFEDİN