Orijinal Parfüm Nereden Alınır, Nasıl Anlaşılır?

Orijinal Parfüm Nereden Alınır, Nasıl Anlaşılır?

Parfümlerin orijinal olup olmadığını anlamak için parfüm uzmanlarının verdiği tavsiyeleri sizler için derledik. Öncelikle bilmeyenler için orijinal parfümün ne olduğunu açıklayalım. Orijinal parfümler; yüksek kalitede esanslar kullanılarak, sağlığa uygun ve doğal maddelerden üretilir. Orijinal olmayan bir parfümü orijinalinden ayıran en önemli özellik; orijinal ürünler üretilirken doğal bitki, ham maddelerden elde edilmesi, diğerlerinin ise esansları taklit eden sentetik maddelerden üretilmesidir.

  • Orijinal parfümlerin kendisine özel bir kokusu vardır. Koklayınca kolay kolay unutamazsınız.
  • Her parfümün içerdiği yağ ve esans karışımı belli bir formüle sahiptir.
  • Kaliteli ve doğal ham maddelerden oluşurlar.
  • Taşıdıkları alt nota, orta nota ve üst notaların uyumu son derece belirgindir. Sıkıldıkları ilk andan itibaren farklı koku seviyelerinde aromaların kokusunu alabilirsiniz.
  • Orijinal parfümler oldukça uzun süre kalıcılık oranına sahiptir. Etkileri uzun sürer.
  • Orijinal parfümler ardında unutulmaz iz bırakırlar. Teninizle doğru uyumu yakalamış bir koku bulduysanız bundan sonra imza kokunuzla hatırlanmanız olasıdır.

Orijinal Parfümü Nasıl Anlayacağım?

Parfümü sıktıktan sonra yaydığı koku seviyelerine bakarak bir parfümün orijinal olup olmadığını anlayabilirsiniz. En üst notası; parfümü sıktıktan sonra aldığınız ilk kokudur. Etkisi birkaç dakika içinde kaybolur. Orta notası bir parfümün asıl vurguladığı kokudur. Derinliği fazla olan ve kokunun kalbi olarak adlandırılan orta nota, bir saat kadar kalabilir.

Parfümlerin en alt notası ise sıktıktan sonra kokunun karakterine göre ortalama 8 - 9 saat ile 48 saat içinde kaybolur. Diğer notalara göre daha hafif ancak en kalıcı olan kokudur. Sentetik ve sahte parfümler, tende ve giysilerde 24 saat bile kalabilir. Ancak zamanla kötüleşmeye başlayan, acı, rahatsız edici ve keskin bir koku yayar. Bu rahatsız edici kokuyu hissetmemenize imkan yoktur.

Orijinal Parfümlerin Fiyatlarının Yüksek Olma Nedenleri

Orijinal parfümlerin ham maddelerinin kalitesinden dolayı yüksek olması, yüksek fiyatlarla satılmasının en belirgin sebebidir. Bunun yanı sıra çok bilindik firmaların reklam stratejisinde büyük bütçeler harcanması, ünlü isimlerle çalışılması diğer sebebidir. Gerçek bitki yağ esans ve aromaları, sentetik üretimlere göre daha pahalıdır ve orijinal parfümlerde kullanılan kimyasallar sadece bağlayıcı olarak ve az miktarda kullanılır.

Özellikle bitkilerden üretilen esanslar son derece zor elde edilir ve fiyatları hayli yüksektir. Orijinal parfümlerde kullanılan alkol ve esansların doğal ham maddelerden elde edilmesinin ne kadar önemli olduğunu tekrar hatırlatmakta fayda var. Aksi takdirde üretilen sahte parfümler, sadece kimyasal kullanılarak üretildiği için fiyatları orijinal parfümlere göre elbette ucuzdur.

Sahte parfümleri kullanmak sağlık açısından da büyük riskler taşır. Sahte parfümler cilt hastalıklarından kansere kadar birçok hastalığa sebep olabilir. Bu sebeple kullanılan parfümlerin sağlığa uygun, doğal ham maddelerden üretilmesi son derece önemlidir. (image: 1.jpg)

Orijinal Parfümü Nereden Almalıyım?

Üretiminin sağlığa uygun koşullarda yapıldığından emin olduğunuz yerler dışında alabileceğiniz bazı yerler; Free Shop mağazalarıdır. Free Shoplar devlet tarafından denetlendiği için sahte parfüm satışı yapılamaz. Bilinir kozmetik & parfümeri mağazaları, büyük zincir mağazalar ve Loris Parfüm gibi Avrupa Birliği Standartları’nda, sağlık sertifikaları bulunan mağazalardan da alışveriş yapabilirsiniz.

Pekçok bilinen parfümle aynı notalara sahip parfümleri bulabileceğiniz Loris Parfüm, aynı zamanda kendi özel kreasyonlarıyla da yüzlerce koku çeşidini bir arada bulunduruyor. Kullandığımız doğal ham maddeler, Sağlık Bakanlığı tarafından onayları alınan, Avrupa Birliği Standartları’nda üretim yapılan, IFRA Standartları’na uygun şekilde üretilmektedir. Dünyanın dört bir yanında milyonlarca insana ulaşan Loris ürünleri teknolojik üretim bandı ile el değmeden şişeleniyor, hazırlanıyor, ambalajlanıyor. İnsanın bilgi ve deneyiminden destek alıyor, insan için en sağlıklı olanı üretiyoruz. Inolab markası altında Ar-Ge ve inovasyon süreçlerimizi yönetiyoruz.

GCMS Teknolojisi ile üretime hız, kalite ve verimlilik katıyoruz. Size ulaştığımız her noktaya kalite taşıyor, her noktada kaliteyi çoğaltıyoruz. Kalite Belgelerimizi siz değerli müşterilerimize gururla sunarız. Birbirinden özel parfümlerimizi keşfetmeniz için sizi web sitemize davet ediyoruz.