Yasemin Kokulu Kadın ve Erkek Parfümleri

Yasemin Kokulu Kadın ve Erkek Parfümleri

Hem kadın hem de erkek parfümlerinin en aranan, en sevilen ve en çok tercih edilen notalarından biri kuşkusuz yasemindir. Tatlı yasemin, yüzyıllardır parfüm endüstrisinin favorilerinden biri konumundadır. Geçmiş dönemlerde mistik bir hava katması için, modern parfümlerde ise hem modern hem de popüler bir bileşim olarak kullanılan yasemin oldukça güçlü ve etkilidir.

Yasemin Kokusunun Özellikleri

Parfüm endüstrisinin gözbebeği yasemin, genellikle Güneydoğu Asya ve Güney Asya'da ortaya çıkan yasemin çalılarının küçük beyaz çiçeklerinden elde edilir. Doğal olarak elde edildiğinde en pahalı esanslardan biri olan yasemin bu sebeple yağların kralı olarak bilinir.

Aslında yasemin için kral değil kraliçe demek daha doğru olur çünkü tek başına oldukça kadınsı bir kokudur. Hemen her parfüm markasının koleksiyonunda yasemin ağırlıklı bir kadın kokusu mutlaka vardır fakat bu durum yasemini sadece kadın parfümlerine mecbur kılmaz. Çiçeksi olmasına rağmen dünyanın en sevilen erkek parfümleri de yasemin notalarını barındırırlar. Sadece küçük bir miktar çiçek yağı, baz parfümler ve aromaterapi karışımlarını büyük ölçüde güçlendirilebilir. Yasemin kokusu inanılmaz derecede zengin ve tatlıdır.

Yasemin; egzotik ve yoğun olarak tanımlanabilir. Çiçek kokusu olsa da güçlü bir etkiye de sahiptir ve bu da neden uzun süredir afrodizyak olarak kabul edildiğini açıklayabilir. Birçok geleneğe göre aşk parfümü olarak kabul edilir. Aromaterapide vücudu gevşetmek, duygusal sınırları kaldırmak ve mutlu hissetmek için kullanılır.

Loris Yasemin Kokulu Kadın Parfümleri

Loris Frequence Serisi K-015 Kadın Parfümü

Frequence serisinin en beğenilen yasemin kokularından biri olan K-015 ruhsal olarak sizi iyi hissettirecek son derece duygusal bir kokudur. Duygusallık sınırlarını zorlayan, çiçeksi odunsu ve kehribar etkisinde harika bir karışım diyebiliriz K-015 için. Merak uyandıran, oldukça gizemli bir parfümdür ve pozitif bir enerji yayar. Yaseminin aromaterapik özellikleri gereği bu pozitif enerjinin içinde önemli bir rol üstlendiğini tahmin edebilirsiniz. K-015 kadın parfümü her kadının bir kez tanışması gereken bir parfüm, devamında nasıl bir ilişki yürüteceğiniz tamamen size kalmış.

Yasemin Kokolu Kadın Parfümleri

Loris Frequence Serisi K-024 Kadın Parfümü

Bazı kokular hafızalarda iz bırakır. Kullanmasanız da duyduğunuzda gücünü hissedersiniz. Ferahlatıcı bir oryantal çiçek karışımı olan K-024 kadın parfümü gücünün büyük bir bölümünü kuşkusuz yaseminden alıyor. Bu kadınsı koku, şeftali, kayısı, sandal ağacı, sedir, kehribar ve misk ile zenginleştirilmiştir. Çalışan kadınların en çok tercih ettikleri kokulardan biri olmasını da bu sadeliğe borçludur. K-024kullanan kadınlara kalite, rahatlık ve dozunda bir sıcaklık katar. Gerçek anlamda zarif bir parfüm arıyorsanız, yasemin dokunuşlu K-024 sizi bekliyor.

Yasemin Kokulu Kadın Parfümü

Loris Frequence Serisi K-025 Kadın Parfümü

Bazı kokular muhteşem tanımını fazlasıyla hak ediyor. K-025 kadın parfümü bunlardan biri… Yasemin, yabani gül, şeftali çiçeği, iris ve sümbülün tüm güzelliklerini bir arada bulmak isterseniz denemenizi öneriyoruz. Zarif çiçeksi kalp notalarına eklenen nektarin etkisi onu canlandırıyor. Sedir ve sandal ağaçlarının güçlü, kalıcı ve yumuşak etkisiyle ise koku kendini tamamlıyor. Son derece zengin fakat günlük kullanıma çok uygun, çok kaliteli ve ferah bir parfüm tercih ediyorsanız onu çoktan buldunuz.

Yasemin Kokulu Kadın Parfümü

Loris Frequence Serisi K-110 Kadın Parfümü

Kimi parfümler tende bir ışıltı oluştururlar. K-110 kadın parfümü onlardan biri. Tarzından ödün vermeyen, özgür ve çağdaş kadının ışıltılı kokusu K-110 tatlı ve yumuşak bir koku. Üst notalarında taze mandalina notalarının etkisi hissediliyor. Parfümün kalbinde ise muhteşem yasemin notalarına, erik, orkide, gül, misk ve böğürtlen eşlik ediyor. Onu bu kadar çekici yapan etkilerden biri kuşkusuz yasemin, fakat yaseminin diğer notaların karışımıyla ön plana çıkaran ustalığı da hissediyorsunuz. Mücevher gibi kullanabileceğiniz bir parfüm.

Loris Frequence Serisi K-117 Kadın Parfümü

Ahududu, siyah frenk üzümü, gül, yasemin, vanilya ve miskin dansına tanıklık etmek ister misiniz? Size Loris K-117 kadın parfümünü gururla sunuyoruz. Yaseminin içine girdiği her parfüm gibi oldukça yumuşak fakat meyvemsi ve odunsu bir havası da var. İçerdiği az miktardaki vanilya sayesinde kremsi bir etkisi vardır. K-117 bakımı güzellikle, kaliteyi şıklıkla harmanlayan kadının vazgeçilmez kokularından biri olarak hafızanızda yer edinebilir.

Yasemin Kokulu Erkek Parfümü

Loris Yasemin Kokulu Erkek Parfümleri

Loris Frequence Serisi E-003 Erkek Parfümü

E-003 erkek parfümü tüm zamanlarda en beğenilen erkek parfümlerinden biri olarak yasemin kokulu parfümler listemize de ilk sıradan giriyor. Her koklayışınızda farklı bir his yaşayacağınız bu eşsiz erkek kokusu taze neroli ve bergamotun ilk vuruşu ile muhteşem bir başlangıç yapıyor. Tuz etkisi getiren okyanus notaları, biberiyenin doygun ve etkili dokunuşu, arka planda bir yerlerde paçulinin sıcacık etkisiyle birleşiyor. Yaseminin sağlam ve tatlı etkisi E-003’ün gücünü artırıyor. Son derece erkeksi, son derece etkili ve fresh olmasına rağmen unutulmaz bir parfüm.

Yasemin Kokulu Erkek Parfümü

Loris Frequence Serisi E-118 Erkek Parfümü

Klasik kokular arasındaki yerini çoktan almış olan E-118 erkek parfümü son derece çekici bir parfüm olarak erkeklerin tercih ettiği kokulardan biridir. Alışkanlıklarınızdan vazgeçemiyorsanız mutlaka onu koku koleksiyonunuzun bir yerinde tutuyor olacaksınız. Yaseminin özgün yumuşaklığına, orta notalardaki portakal çiçeği eşlik eder. Portakal çiçeğinin de yaseminin de afrodizyak etkileri taşıdığını anımsatalım. Limon ferahlığı ve vanilya ile devam eden koku piramidinin bütününü kısaca tanımlamak gerekirse tek bir sözcük yeter “Erkeksi”

Yasemin Kokulu Erkek Parfümü

Loris Frequence Serisi E-119 Erkek Parfümü

Onunla tanıştıysanız muhtemelen uzun yıllar kullandığınız parfümlerden biri olacak kadar bağlanabilirsiniz. Çiçeksi ve erkeksi bir kokunun tanımı yapılsa E-119 erkek parfümü olabilir. Bu tanımda yaseminin büyük bir payı var elbette. E-119, tarçın ve paçuli yoğun bir baharat etkisiyle açılıyor. İçinden birkaç keskin narenciye notası ile iyice kendini bulur. Baharatlı, tatlı, çiçeksi ve biraz ballı… E-119 oldukça belirgin bir vanilya notası içerir ama ilk birkaç saatlik kullanımdan sonra baharatların etkisi daha çok hissedilir. Anlatılmaz yaşanır denen parfümlerden biri…

Yasemin Kokulu Erkek Parfümü

Loris Frequence Serisi E-170 Erkek Parfümü

Yaseminin erkek parfümlerindeki kullanımından çıkan ilk etki kesinlikle güç diye düşünenler olabilir. Çok da haksız sayılmazlar. E-170 erkek parfümü oryantal, orta derecede tatlı, taze ve aromatik bir koku olarak özetlenebilir. Odunsu izler taşıdığını da unutmamak gerek. Aromatik baharatların yaseminle karışması, odunsu notaların vanilya ve lavantaya eşlik etmesi onu çok zengin bir parfüm haline getiriyor. Portakal çiçeği, limon ve tonka fasulyesinin getirdiği canlılıkla birlikte E-170 en beğenilen parfümler kategorisine yükseliyor.

Loris Frequence Serisi E-173 Erkek Parfümü

Yasemin bu kez kırmızı biberle flört halinde… E-173 erkek parfümünü özel kılan bu iki zıt karakterli notanın biraraya geldiği zaman oluşturduğu enfes uyum. Kırmızı biber parfüme karakteristik aromasını cömert bir biçimde katarken, yasemin zarafetini ve yumuşaklığını koruyor. Dişi ve erkek notaların buluşması gibi, siyah ve beyaz gibi.

Loris Erkek Parfümü

Loris Frequence Serisi E-202 Erkek Parfümü

Sakın onu listenin sonuna bıraktık diye sadece bir seçenek olarak değerlendirmeyin. Tam tersi bazı erkekler için E-202 erkek parfümü dendiğinde akla gelen tek seçenektir. Bir parfümün karizmatik olabileceğinin kanıtı olan E-202 deniz notaları, greyfurt, mandalina ve yasemini bir araya getirir. Erkek parfümlerine deniz notalarının ne kadar yakıştığını zaten biliyoruz ama işin içine narenciyeler girdiğinde sonuç bambaşka güzel oluyor. Sıcak iklimleri bir araya getiren bu kusursuz buluşmaya tüm ılıklığı ve güzelliğiyle yasemin damgasını vuruyor.