Nasıl Daha İyi Kokarsınız?

Bazı insanlar ortamlara girdikleri zaman etrafa harika bir koku saçarlar. Bu harika kokunun temeli sadece kullandıkları parfüm değildir. Her zaman söylediğimiz gibi dünyanın en güzel kokusu temizlik kokusudur. Temizlik kurallarına dikkat edildiğinde, birkaç küçük tüyo ile siz de harika kokan kişiler kategorisine hızla girebilirsiniz. Bir de teninize uygun bir deodorant ve parfüm seçerseniz…

Mis gibi kokarsınız! Şunu bilmelisiniz, iyi kokmanın en iyi yolu vücudunuzu tanımaktır. Parfüm size harika kokuların getirecek en kısa yoldur. Bununla birlikte, parfümünüz olsun veya olmasın, harika kokmanızı sağlamanın başka yolları da vardır. Gelin bu yolları birlikte keşfedelim.

Su İçmek Güzel Kokmanın Temelidir

Güzel kokmak aynı zamanda sağlıklı olmak anlamına gelir. Sağlıklı olmanın önemli koşularından biri ise yeterli miktarda su içmektir. Dünyanın en faydalı içeceği olan su, vücudunuzun normal çalışmasını sağlar. Vücudunuza yiyecek maddeleriyle birlikte giren kötü kokuları seyreltir, biz bilmeden vücudumuzun farklı yerlerinde oluşan iltihap benzeri oluşumlar su sayesinde haberimiz bile olmadan dışarı atılır. Tazelenirsiniz ve tazelenmek taze taze kokmak anlamına gelir.

Yedikleriniz Kokunuzu Etkiler

Siz dünyanın en güzel parfümünü de kullansanız kötü kokan bir nefes vücudunuzdaki tüm diğer iyi kokuların önüne geçer. Mümkün olduğunca, doğal olarak çok keskin kokan yiyeceklerden kaçının. Yediğiniz zaman ise bir dış fırçası setinin, naneli şekerin veya alkolsüz bir nefes temizleyici gargaranın yardımına başvurabilirsiniz. (image: kisisel_temizliginize_ozen_gosterin4.jpg)

Kişisel Temizliğinize Özen Gösterin

Soğuk aylarda iki günde bir sıcak aylarda ise her gün alacağınız duşlar, diğer kuralların öncesinde güzel kokmanızın en önemli adımıdır. Ilık bir duş size hayat veren bir etkiye sahip olacaktır. Bir önceki gün siz farkında bile olmadan teninize sinmiş olan kokuları duş sayesinde teninizden uzaklaştırmak sonrasında kullanacağınız deodorant, losyon, parfüm gibi kozmetik ürünlere hazır olmanızı sağlar.

Deodorantı Unutmayın

Duş aldıktan sonra vücudunuz koku bakterilerinin oluşması için uygun bir nemli ortama kavuşur. Deodorant kullanımı bu oluşumu önler ve teninize ferahlık getirir. Yumuşak kokulu bir deodorant kullanarak vücudunuzu güne hazırlayın. İdeal deodorant tercihen parfümünüzün deodorant formu, değilse de ona uyum sağlayacak sakin ve yumuşak bir koku olmalıdır.

Giysileriniz Güzel Koksun

Giysilerin ve çamaşırların güzel kokması, genel koku izleniminiz için kritik önem taşır. Çamaşırların uzun kuruma süreleri sırasında bakteriler ve kokuların sinmesi yüzünden kokmaya başlamaları, en az yıkanmamaları kadar itici kokmalarına sebep olabilir. Çamaşırlarınızı yıkadıktan sonra olabilecek en hızlı şekilde kurumalarını sağlamalısınız. Yıkadığınız çamaşırların deterjan ve yumuşatıcı gibi malzemelerle güzel kokmasını sağlamak sizin tercihlerinize kalmış. Fakat eğer isterseniz giysi dolaplarınız için harika kumaş kokusu seçeneklerimizi inceleyebilirsiniz. Giysi dolaplarının ve çamaşır çekmecelerinin güzel kokması güzel kokmanın yollarından biridir.

Saç Parfümü Kullanabilirsiniz

Günümüz koku trendlerinden biri de parfüm dışında saç parfümü kullanmaktır. Loris Saç Parfümü koleksiyonunu inceleyerek farklı beğenilere uygun bir saç parfümü edinebilirsiniz. Bu arada parfümü saça doğrudan uygulamanın dışında saç fırçanızı spreyleyerek saç parfümünüzün saçınızın her bir teline etki etmesini sağlayabilirsiniz. Saçlarınızdan yayılan güzel bir koku kullandığınız parfümle de uyumluysa güzel kokmanıza büyük bir katkı sağlar.

Duş Jeli ve Vücut Spreyleri ile Katmanlar Oluşturun

Müthiş kokan biri olmak için duş ve vücut bakım ürünlerine de bir göz atmanızı öneriyoruz. Sizi müthiş kokan biri haline getirecek olan parfümünüzü kullanmadan önce, katmanlama metodundan faydalanabilirsiniz. Nedir katmanlama? Duş jeli, vücut losyonu, vücut spreyi ve deodorantınızın banyo sonrasında vücudunuzda oluşturacağı doğru koku tabakalarını oluşturmaktır. Şöyle düşünün, çiçek kokulu bir duş jeli kullandınız, ardından losyon ve sprey kullanarak aynı kokunun teninizde kalmasını sağladınız, deodorantınızla kötü kokuların önüne geçtiniz ve iyice nemlenmiş olan cildinize kullandığınız ürünlerle aynı aileden olan parfümünüzle son noktayı koydunuz! İşte süper katmanlama diye buna denir! Tüm bu ürünlerin birbiriyle uyum içinde olması önemlidir bunu unutmayın!

Ve Tabi Size Yakışan Parfümü Kullanın

Loris Parfüm olarak odak noktamız güzel kokular biliyorsunuz. Ürettiğimiz tüm ürünlerin temelinde tertemiz ve güzel kokmanız var. Daha önce defalarca yazdık, bütün gün güzel kokmak için dikkat edeceğiniz birçok husus var. Doğru parfümü seçmek ve doğru şekilde kullanmak bu hususlardan sadece biri. Parfüm koleksiyonlarımız arasında size uygun ve gün boyu güzel kokmanızı sağlayacak yüzlerce parfüm var. Doğru kokuyu bulmak için neler yapabileceğinizi okumak için bu linki de tıklayabilirsiniz. Doğru parfüm teneniz ibir deri gibi sararak size doğal, etkileyici ve son derece cazip bir hava var. Size yakışan parfüm teninizde en doğal duran parfümdür. Unutmayın harika kokmak için sadece şahane bir parfüm kullanmak yetmez. Kötü kokan giysi ve tende, dünyanın en güzel parfümü bile iyi izlenim bırakmaz.

  • Parfümünüzü evden çıkmadan hiç değilse 20 dakika önce kullanın. Rüzgâr, güneş ve hava parfümünüzün en iyi notalarını parçalayabilir. Parfümünüzü erken kullanmanız, parfümün kuruyarak teninize kilitlenmesini sağlar. Deneyin hissedeceksiniz.
  • Parfümünüzü kalp atış noktalarınıza uygulamanız gerektiğini unutmayın.
  • Eğer nemlendirici olarak kokusuz bir vazelini kalp atış noktalarınıza uygularsanız, vazelin parfümünüzün tutunmasını sağlar. Bu da gün boyu güzel kokmanızın bir yoludur.