Bahar Parfümünüzü Seçtiniz mi?

Bahar Parfümünüzü Seçtiniz mi?

“İlkbaharda usul yürü, toprak ana hamiledir” Kızılderili atasözü Baharın hayat getiren muhteşem canlılığını hissettiğiniz bu günlerde, tıpkı ruhunuz gibi teninizde de bazı değişiklikler olacak. Olası bütün değişiklikleri sevgiyle kucaklayın çünkü adı üstünde bahar geliyor. Giysi dolaplarını boşaltın, kışın biriken kalınlıklarını atın, saçlarınıza bambaşka bir şekil verin ve tabii ki parfümünüzü değiştirin! Peki siz, bahar parfümünüzü seçtiniz mi?

Değişime açık olun! Havalar hala biraz serin ama göz açıp kapayıncaya kadar bahar burada olacak. Erken açan bahar çiçekleri ve mimozalar müjdeyi verdi bile. Arada sırada üşüyeceksiniz ve bazen bir yaz sıcağında gibi terleyeceksiniz. Sürprizli bahar cilveleri bunlar. Kendinizi bu değişken mevsime hazırlayın ve hem parfüm seçiminizle ilgili, hem de kişisel bakımınızla ilgili birkaç değişikliği hayata geçirin. Değişim doğaya iyi geldiği gibi size de iyi gelecek. Öneriler mi duymak istiyorsunuz? İşte geliyor!

Kendinize Bir Bakın

Bakımlı olun anlamında değil, sahiden kendinize bir bakın. Herkesin kendi ile ilgili bir fikri vardır elbette ama çoğu zaman bakar geçeriz. Kendinize gerçekten bir bakın. Çok para harcamanıza gerek olmadan, sadece biraz değişiklik iyi gelir diyerek yapacağınız değişiklikler yok mu? Belki saçlar biraz kısalabilir, uçlarından alınabilir, belki bir parça kakül yüzünüze yakışır. Belki bir renk değişikliği ya da uçlarına biraz ışık atmak? Her şey mümkün. Kışın ucu kaçan birkaç kilo için sabahın mis kokusunda birkaç kilometre yürüyüşe ne dersiniz peki? Derin nefesler alarak ve hem günü hem de baharı karşılayarak…. Hayata hayat katarak.

Tertemiz ve Nemli Bir Cilt

Parfüm seçmek için yola çıktık evet ama parfümü cildimize uygulamayacak mıyız? O zaman önce cildimize bakalım. Cildiniz çok mu kurudu, kış boyu soğuk havalarda? Onu basit formüllerle temizleyip, güzelce nemlendirmeye ne dersiniz? Cilt bakım ürünlerinizde siz kendinize en uygun olanı seçersiniz ama vücut bakım ürünleri için Loris Parfüm size harika seçenekler sunabilir. Banyoya girdiğiniz zaman size mutluluk verecek nefis duş jellerimizi deneyin.

Çıktığınızda teninizi vücut losyonlarımızla nemlendirin ve harika vücut spreylerimizden biriyle teninize bir armağan verin! Tertemiz giysilerinizi giymeden önce ter kokusunu önlemek için deodorant sıkmayı unutmayın. Ve deodorantınızı seçenken mutlaka bizim ürünlerimize de göz atın.

Sevdiğiniz Kokuları Düşünün

Geçmişten kalan ve düşündüğünüzde yüzünüzde gülücükler açmasına sebep olan olaylara, anılara, mekanlara kısa bir yolculuk yapın. Nerede mutlu olmuştunuz en çok? Deniz kokulu bir plaj mı, nemli ve gölgeli kocaman bir orman kenarı mı, anneannenizin evinde taze pişmiş kek kokusuyla mı, yoksa bir lavanta tarlasının yanından geçtiğinizde mi? Hangi an sizi en çok mutlu etmişti? İşte bahar parfümünüz o güzel anılarda saklı olabilir.

Anıların, kokularla çok yakın bir ilişkisi vardır. Bir kokuyu çok sevdiğiniz için bir mekanı sevebilirsiniz. Veya o mekanı o kadar sevmişsinizdir ki, oranın kokusu sizin vazgeçilmez kokunuz olur. Birbiriyle çok bağlantılı olduğunu sakın unutmayın! Güzel anılan güzel kokular birbirine bağlıdır. Siz sadece o anıları bulun!

Tarzınızı Gözden Geçirin!

Bu bahar tarzınızda da biraz değişiklik yapmak size iyi gelmez mi? Hayır hayır giysi dolabınızı yenileyin demiyoruz! Belki her zaman giydiğiniz blue Jean üzerine beyaz gömlek giyerken bir de fular takıverirsiniz, ya da renkli bir kemer… Saçlarınızda yapacağınız değişikliğe tarzınız da uyarsa “Sana bir şeyler olmuş!” diyenlerin sayısı nasıl da artacak göreceksiniz. Koyu renkler seviyor olabilirsiniz ama birkaç tutam renk atın tarzınıza, minicik dokunuşlarla değiştireceğiniz dış görünüşünüzle yeni bir parfüme hazır olun!

Bir Loris Mağazasına Gelin

Hani birlikte anılarınıza bir yolculuk yapmıştık ya… Sevdiğiniz anları düşünmüştünüz, sevdiğiniz yerleri, olayları… İşte bu anıları kullanmanın zamanı geldi. Neler buldunuz anılarınızda? Vanilyalı bir kek mi, yoksa odunsu kokular mı, baharat kokulu hoş bir akşam mı yoksa limon kokusunun ferahlığı mı? Kendinizi işte böyle ifade edin. Ben bu tarz kokuları seviyorum diyerek, büyük bir ipucu vermiş olursunuz. Mağazalarımızda 400’e yakın parfüm var ve birinin sizi mutlu edecek parfüm olduğunu biliyoruz. Belki ilk denemede küçük boy bir parfüm seçer ve parfümünüzle biraz zaman geçirmek istersiniz. Baktınız bahara ve size çok yakıştı seçtiğiniz parfüm o zaman büyük boyunu da alabilirsiniz.

Kopya Çekmeyin, Özgün Ulun

Herkesin imza kokusu farklıdır. Kokular hepimizde tamamen farklı etkiler bırakır. Bu yüzden başkasında beğendiğiniz bir parfümde ısrarcı olmayın. Kendi hislerinizi ve vücut kimyanızı göz önünde bulundurun. Sizi yeni ruh halinizle konuşturacak olan parfümü hissedeceksiniz. Yeni bir koku almak için alışveriş yaparken önemli olan ani karar vermemek. Tüm parfümler her insanın vücut kimyasıyla farklı reaksiyon gösterdiğinden, ilk önce denemek ve sonra kokuyu satın almadan önce birkaç saat beklemek iyi bir fikirdir.

Tek Parfümle Yetinmeyin

Sıcak havalarda cildiniz ısınır ve koku daha çok ortaya çıkar. Bu nedenle daha hafif kokulara yönelmek daha doğrudur. Çok ağır kokularla kendinizi de etrafınızı da boğmayın. Bayıldığınız ağır bir koku olursa ondan da vazgeçmeyin ve özel bir akşam için koku koleksiyonunuza onu da katın. Hafta sonları için bir başka kokunuz olsun örneğin…

Parfümleri Tanıyın

Çiçekler yumuşak, romantik ve çok kadınsıdır. Bahara çok yakışırlar. Ama her çiçek kokusu kadınsı olmaz. Beyler, siz de harika çiçek kokusu kombinasyonları içinde kendinize uygun bir karışım bulabilirsiniz. Odunsu parfümler, çam, sedir, sandal ağacı gibi notalardan beslenirler. Oryantaller daha baharatlı ve egzotiktir. Fresh kokular, meyveler, yeşillikler, narenciyelerle süslüdür. Bu kokuların arasında dolaştıkça neyin sizi daha çok mutlu ettiğini anlarsınız. Parfümü, bileğiniz ve dirsekteki iç kol gibi nabız noktalarına uygulayın.

İlk iki ila beş dakika boyunca parfümün üst notalarını koklayabileceksiniz. 30 dakika sonra kokunun orta notaları ve iki saat sonra baz notalar ortaya çıkacak. Ve siz işte o anda hissettiğiniz toplam duygularla parfümünüzü seçeceksiniz. Bahar özeldir, siz de özelsiniz. Özel olduğunuzu unutmayın. Ve kendi kendinize şikayetlenip gereksiz telaşlara kapılmak yerine, baharın ritmine ayak uydurun. Hayatın bu çok özel mevsimini kucaklayın, tertemiz ve mis gibi kokun. Hadi değişime bugün, hatta şimdi başlayın!