Bal Kokulu Parfümler

İnsanlığın başladığı andan beri arılar büyük bir anlam taşıdı. Bugün hepimiz biliyoruz ki, insanın ihtiyacı olan besin maddelerin oluşmasında arıların büyük bir rolü var. Biz ise onların dünyaya armağan ettiği diğer mucize ile ilgilenelim. Bal ile. Doğanın mucizevi akışı içinde dans eden milyonlarca arı tarafından toplanan çiçeğin özü. Ve madem işimiz parfüm, bal kokulu parfümlerin sırlarını öğrenelim.

Bal Hep Aynı mı Kokar?

Balın kokusu ve tadı, toplandığı çiçekler kadar çeşitlilik gösterebilir. Çiçek balları farklı, çam balları farklıdır örneğin. Portakal çiçeği balı veya karabuğday çiçeği balı arasında büyük bir fark olabilir. Lavanta tarlalarından gelen bal, bir dağ kokusuna taşırken, arıların tozlaşma için gerekli olduğu tütün çiçeklerinden gelen balın dumanlı bir aroması vardır. Parfüm sektörü uzunca bir zamandır balmumunu da kullanır.

Bal ve Balmumu Notalarının Farkı

Balmumu daha güçlü bir kokuya sahiptir. Doğal hayvan misklerini tercih eden parfümerler için balmumu mükemmel bir sabitleyicidir. Ve genellikle min, gül ve ylang-ylang notalarının güzelliğini dengelemek için kullanılır. Bal ve balmumu notalarının etkileri kesinlikle birbirinden farklıdır. Bal notası bazen parfüme doğal bir tatlılık katar. Fakat bal kullanılan her parfümün tatlı olmasını beklemeyin. Bal kullanıldığı halde genel özellikleri arasında tatlılık olmayan parfümler de vardır. Balın yanında kullanılan diğer notaların etkisiyle parfüm baskın olarak bal koklamayabilir ancak çok güçlü burunlar arıların işin içindeki bu özel varlığını sezer. Bir kullanıcı ise derinden ve dipten doğadan gelen mucize kokulun varlığını hisseder ama bazen tam olarak adlandıramaz.

Loris’in Bal Kokulu Kadın Parfümleri

Kalbinde Bal Olan Parfüm

Frequence K-009 kadın parfümü ilk kullanımdan itibaren sizi kendisine aşık eden bir koku fakat bu gelip geçici bir aşk değil. Parfümün her katmanında farklı duygular uyandıran nefis notaların uyumu var. Bergamot, mandalina, yasemin, hindistancevizi, kavun ve pamuk şekeri K-009’un tatlı ve meyveli açılış notalarını oluşturuyorlar. Meyve ve çiçek etkisindeki kalp notalarında ise, bal, yasemin, müge çiçeği, orkide, kayısı, böğürtlen, şeftali, erik harmanı ve derinliği var. K-009’un baharatlı ve derin baz notaları ise kehribar, vanilya, misk ve tonka fasulyesini buluşturan sağlam bir zemin yaratıyor. Her kadının bir K-009’u olmalı. Günlük kullandığınız parfüm K-009 olmasa bile, bazen sadece kendinizi mutlu etmek ve bir kokunun neleri değiştirebileceğini hissetmek için onu yakınlarınızda tutmalısınız.

Sımsıcak Baharat ve Bal

Kadın parfümleri arasında en kararlı, en cesur, en canlı ve en doğal parfümler sıralansa Loris Frequence K-156 kadın parfümü mutlaka ilk beşin içinde yer alabilir. Uygulandığı andan itibaren müthiş bir ışıltı ile parlayan bu iddialı karışım, Loris Parfüm’ün de en çok satanlarından biri. K-156nın açılış notalarında acı portakal ve neroli ile karşılaşıyoruz. Kalp notalarını oluşturan yasemin, zambak portakal çiçeği parfümün güzelliğinin de sırlarını taşıyor. Tatlı, yumuşak ve ışıltılı bal ve bir başka ısı kaynağı olan paçuli ile piramit tamamlanıyor.

Balın Dokunduğu Kokular

Balın dokunduğu parfümlerden biri de muhteşem Loris Frequence serisi K-168 kadın parfümü. Herhangi bir mağazamızın önünden geçerken sadece onu koklamak için kendinize bir mola verin. Eğer siz de chypre meyve kokularına düşkünseniz, yeni parfümünüzle tanışmış olabilirsiniz. Bu özel iksir, gardenya, yasemin ve gül buketinin büyüsüyle aydınlanıyor. Bal, şeftali ve paçulinin zenginleştirdiği koku katmanları arasında güzel bir anınızla karşılaşmış gibi hissetmeniz mümkün. Son derece kadınsı ve bir o kadar da çekici…

Bal ve Odunsu Notaların Etkisi

Bal ve odunu kokular bir araya geldiğinde ortaya sadece teninizi değil, içinizi de ısıtan hoş bir kombinasyon çıkıyor. Loris Frequence serisi K-250 kadın parfümü, balın milyonlarca yıldır insanlığa armağan olan mucize dokusunu hücrelerinde taşıyor. İris çiçeğinden aldığı güzelliği, en az bal kadar derinlikli bir nota olan kehribarla bütünleştiriyor. Odunsu notaların dokunuşlarıyla tamamlanan parfüm, sonbahar kış aylarının ve yaz akşamlarının vazgeçilmez kokularından biri olarak kendini gösteriyor. Denediğiniz andan itibaren hissedeceğiniz yaşam enerjisi de bizim size hediyemiz.

Bal Kadar Doğal ve Güzel

Chypre çiçek kokularının peşinde yürüyenler için bal ile zenginleştirilmiş harika bir seçenek: Loris Frequence serisi K-254 . Parfümün en karakteristik özelliklerinden biri sadece güzel kokması değil, aynı zamanda insana lezzetli dedirtecek bir karışım olması. Kan portakalı, mandalina ve gardenya içeren üst notalar narenciye ve beyaz çiçeklerin gösterisi gibi. Kokunun kalbindeki bal, yasemin, portakal çiçeği ve şeftali birlikteliği ise gösterinin en güzel yanı. Kokunun kalbindeki bal kokusuna, baz notalar arasındaki balmumu derinlik katıyor. Karamel ve paçuli ise baz notaların arasında yer alan diğer güçlü notalar.

Loris’in Bal Kokulu Erkek Parfümleri

Erkeksi, Çekici ve Ballı

Loris’in şahane bal kokulu parfümlerinden söz edip erkekler için de bir seçenek sunmasak olmazdı. Frequence serisinin erkek koleksiyonu içinde E-224 erkek parfümü, notaları arasındaki bal ile ışıldıyor. Oryantal odunsu bir koku olan E-224, vetiver, limon, menekşe, kehribar ve miskin dengeli karışımıyla karakter kazanıyor. Notaları arasındaki bal dokunuşları ise ona eser miktarda bir tat ve aroma katıyor. Odunsu kokuların erkeklere özel bir hava kattığını biliyoruz ama işin içine bir parça bal da girdiğinde çok özel bir durum oluşuyor. Denemeye değer!