Citrus Parfümlerle İlgili Her Şey

Citrus parfümlerle ilgili her şey

Dünya üzerindeki milyonlarca koku var. Ve her insanın farklı bir koku zevki var. Hemen herkesin beğenisine uygun olan koku grubu hangisi diye bir araştırma yapılsa muhtemeler karşımıza Citrus (Narenciye) kokuları çıkardı. Turunçgiller adıyla da anabileceğiniz citrus notaları ferah, aydınlık ve fresh kokularıyla parfüm üreticilerinin de gözbebeği kokular arasında yer alır. İster kadın ister erkek parfümleri olsun, citrus (narenciye) notaları bulundukları parfüme kendilerine özgü harika bir ferahlık taşırlar.

Citrus parfümler nasıl kokar

Citrus koku ailesi, narenciye kabuğunun karakteristiği olan tüm narenciye notalarını (bergamot, limon, portakal, mandalina ve greyfurt gibi) içerebilir. Notaların ortak karakteristik özellikleri, fresh, hafif ve uçucu olmalarıdır. Citrus (narenciye) notaları genellikle üst nota olarak kullanılır ve parfüm karışımlarında ferah bir hava yaratırlar. Bir an gözlerinizi kapatın ve Akdeniz kıyısında bir kumsalda olduğunuzu hayal edin. Hemen arkanızda yemyeşil bir dağın etekleri yükseliyor. Burnunuza hangi kokular geliyor? Fresh, temiz, parlak ve ferah narenciye ağaçlarının kokusunu alıyor musunuz? Siz kesinlikle bir citrus tutkunusunuz.

Citrus parfümler nasıl hissettirir

Citrus notaların en yaygın çeşitleri limon, portakal, bergamot ve greyfurttur. Kabuklarının içinde yaşam enerjisi saklayan bu harika meyvelerden yükselen aromalar, kozmetik sanayinin yüzyıllardır ana hammaddelerinden birini oluşturur. Özelilkle Akdeniz ülkelerinde yaşayan insanların geçmişlerinden getirdikleri özel anılar içinde mutlaka narenciyenin bir yeri vardır. Limon kolonyası belki de hepimizin ilk tanıştığı kokulardan biridir ve kesinlikle en çok bilinen citrus odur.

Citrus notalarıyla gelen başarı

Günümüzde citrus notalar, yepyeni karışımların ve trendlerin içinde ışıltılarıyla yerlerini koruyorlar. Kimi zaman bir çiçekle, kimi zaman baharatlarla ve bazen de odunsu notalarla bir araya gelerek uzun süreli tazelik ve ışıltı veren harika parfümlerin içinde yerlerini alıyorlar. Bazı parfüm tasarımcıları, citrus (narenciye) notalarını içine alan parfümlerin başarısız olma ihtimallerini çok düşük bulacak kadar tutkun bu Akdenizli meyve grubuna… Ve elbette Loris Parfüm’de de hem kadın hem de erkek formunda benzersiz citrus koku seçenekleri var. Birlikte keşfedelim mi?

CITRUS KOKULU KADIN PARFÜMLERİ

Portakal kokuları ve çiçekler

Loris Parfüm Frequence Serisi K-007 kodlu açık parfüm

K-007’nin üst notalarında aynı anda üç şahane citrus notası ile karşılaşacaksınız: greyfurt bergamot ve portakal. Tüm kokuya ferahlık katan narenciye etkisine yine üst notalarda frenk üzümü eşlik ediyor. Kokunun kalp notalarındaki kayısı ise, yasemin, gül ve zambağa eşlik ediyor. K-007’yi muhteşem bir koku haline getiren bu nefis meyveli çiçek karışımı tende tam bir ılıman iklim etkisi oluşturuyor. Kokunun temel notalarında yer olan tonka fasulyesi, vanilya, amber, misk ve sedir ağacı ise bu naif karışımın köklenmesini ve tendeki yolculuğunun uzun sürmesini sağlıyor. K-007 mutlaka denemeniz gereken büyülü bir Akdeniz karışımı.

Sıcak, ışıklı ve pırıl pırıl

Loris Parfüm Frequence Serisi K-011 kodlu açık parfüm

K-011’i kullanan kadınlar çok uzun süre ondan vazgeçemiyorlar. Neredeyse her özellikteki tende muhteşem duran bu nefis karışımın içinde kan portakalın keskin ferahlığı var. Ama bu ferahlık bal, vanilya, sedir, yasemin ve zambak gibi birbirinden iddialı notalarla bir araya geldiğinde, bambaşka bir etkiye sahip oluyor. Zencefilin gücünden de destek alan K-011, sıcacık, ışıltılı ve kesinlikle çok etkileyici bir koku. Portakal notalarına eşlik eden portakal çiçeği notaları ise parfümün citrus etkisini katmerliyor. Ortaya K-011 gibi ışıltılı ve göz alıcı bir yıldız çıkıyor.

Neşeli ve yumuşak

Loris Parfüm Frequence Serisi K-121 kodlu açık parfüm

K-121 enerjik, aromatik ve sevinç dolu bir koku. Koklandığı anda insanın içini iyimserlikle dolduran bu aydınlık kokunun üst notalarında sizi sulu, tatlı bir şeftali ve kan portakalı karşılıyor. Limon, kişniş ve baharat etkili kakule bu karşılama sonrası kompozisyona derinlikli bir ışıltı katıyor. Havuç ve yasemin notalarıyla yumuşayan karışım, vanilya ve ahşap dokunuşlarıyla son formunu buluyor. Canlandırıcı, neşe dolu ve içinize sıcaklık veren muhteşem K-121’i mutlaka denemelisiniz.

Muhteşem notaların dengesi

Loris Parfüm Frequence Serisi K-147 kodlu açık parfüm

Çağdaş kadının fresh kokusu K-147 kadınların ruhunu tüm yönleriyle okşayan etkili ve kalıcı bir koku. Sümbülteber ve yasemin notalarıyla ortaya çıkan çiçek etkisi, portakalın tazeliğiyle canlanıyor, hareketleniyor ve enerjik bir ruha bürünüyor. Sandal ve vanilyanın temel notalarda ortaya koyduğu güçlü yapı, parfümün kalıcılığını garanti altına alıyor. K-147’i bu kadar özel kılan, notaların bir araya gelerek oluşturduğu kusursuz denge.

Citrus etkisindeki çiçekler

Loris Parfüm Frequence Serisi K-165 kodlu açık parfüm

K-165 meyve yanını elma ve portakaldan alıyor. Çiçek etkisini ise manolya ve frezyadan… Elmanın olgun aromasına karışan portakal notaları, parfümün aromatik ve enerjik meyveli yanını oluşturuyor. Manolyo ve frezya, çiçek kokularının en iddialılarından ikisini olarak kokunun kalbindeki güzelliği ortaya koyuyorlar. Kokunun güçlü yanını oluşturan temel notalarda misk, fındık hüküm sürerken, sandal ağacının odunsu etkisi parfümü farklılaştırıyor.

CITRUS KOKULU ERKEK PARFÜMLERİ

Deniz rüzgarı ve citrus

Loris Parfüm Frequence Serisi E-008 kodlu açık parfüm

E-008, erkekler için tasarlanmış son derece özel ve rahatlatan bir parfüm. Deniz notalarıyla etkisi artan portakal aroması, parfümün ana hatlarında kendini etkin bir biçimde gösteriyor. Citrus notalarının erkek parfümlerine bir başka yakıştığını E-008 bir kez daha kanıtlıyor. Tüm bu enerjik ve fresh özellikler, vanilyanın yumuşak ve tatlı dokunuşlarıyla denge buluyor. Maskülen olduğu kadar yumuşak bir parfüm ortaya çıkıyor.

Portakal ve limonun beraberliği

Loris Parfüm Frequence Serisi E-089 kodlu açık parfüm

Narenciye notalarının en etkililerinden olan portakal ve limon etkisindeki E-089, kendisine özen gösteren, hareketli ve dinamik erkeğin vazgeçemeyeceği bir koku. Tende ışıldayan bu tazelik hissini, baharatlı kakule lezzetlendiriyor. Portakal ve limon aromalı bir kış çayı sıcaklığındaki E-089, tutkunlarının mevsim ne olursa olsun vazgeçemedikleri çok özel bir koku.

Narenciye, çiçek ve vanilya

Loris Parfüm Frequence Serisi E-118 kodlu açık parfüm

Bu kez size en etkili narenciye olan limonun ruhunu taşıyoruz. E-118 citrus koku grubumuzun içinde, limondan aldığı sıcak, keskin ve fresh hisle ayrılıyor. Citrusa eşlik eden çiçek kokuları gül ve yasemin. İkisi de birbirinden etkili ve karakteristik. Parfümün bütününde hissettiğiniz kremsi ve tatlı hissi ise her zaman olduğu gibi vanilya sağlıyor. Gün boyu üzerinizde taşıyabileceğiniz son derece etkileyici bir kokunuz olsun isterseniz E-118’e bir şans verin.

Yasemin rüzgarında citrus

Loris Parfüm Frequence Serisi E-003 kodlu açık parfüm

Loris Parfüm Frequence Serisi’nin tüm zamanlarda en çok beğenilen kokularından biri olan E-003 de citrus etkisini limondan alıyor. Limona enfes bir biçimde eşlik eden deniz notaları ile kendinizi bir Akdeniz kasabasında güneşlenirken hayal edebilirsiniz. Üstelik tam arkanızdaki cennet bahçeden yasemin kokuları gelebilir burnunuza. Bu nefis karışımı zaten kullanıyorsanız muhtemelen ondan vazgeçemiyorsunuzdur ama hiç denemediyseniz tam zamanı.

Yasemin rüzgarında citrus

Loris Parfüm Frequence Serisi E-220 kodlu açık parfüm

Bir parfümde olabilecek en özel notaların buluşması E-220’nin ta kendisi. Bu kez narenciye olarak greyfurtu hissedeceksiniz. Lavanta kokunun içinde tüm güzelliğiyle uçuşuyor ve rahatlatıcı etkisini esirgemeden ortaya koyuyor. Biber, sedir ve vetiver ise kokunun genel karakterinde kendi özel dokularını hissettiriyorlar. Biber keskin, sedir güçlü, vetiver ise son derece etkili ve kremsi. Koleksiyonunuzda olması gereken bir parça!