Kış Mevsimine Özel Parfüm Seçimi

Parfüm seçiminde mevsimlerin önemi oldukça büyüktür. Kışın kuruyan cildimizle birlikte parfüm notaları daha hızlı yok olduğu için kullandığınız parfümün notalarını değiştirmeniz gerekebilir. Kışlık parfüm nasıl olmalıdır sorusunun en kısa yanıtı: Daha cesur, yoğun aromalar olmalıdır. Merak ettiğiniz notaları denemeniz için kış mevsimi; yazın çok hoşunuza giden ama kokusu ağır gelen parfümleri kışın denemeniz için harika bir fırsat. Çünkü size sıcakta ağır gelen bir koku, kışın teninizde şahane bir etki oluşturabilir.

Kış parfümleri neden farklı olmalıdır

Teniniz parfümünüzün tutunduğu bir zemindir. Basit düşünürseniz bu zemin kuru olduğunda notaların tutunma ihtimali düşer fakat nemli olduğunda parfümün performansı artar. Bu yüzden kışın biraz daha güçlü bir parfüm kullanmak daha doğrudur. Baharatlı, odunsu ve tatlı kokular kışın sizi daha iyi hissettirebilir. Normal koşullar altında sizin için fazla yoğun ve güçlü bulduğunuz bir koku, kışın kuruyan teninizde dengeye oturabilir.

İşte Kış Mevsimine Özel Parfüm Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken 10 kural

1. Esansı yoğun ve güçlü parfümleri seçmeye başlayın: Kokular, cildiniz çok kuru olduğu için soğuk aylarda daha hızlı kaybolur. Daha yoğun ve güçlü bir koku kullanmak, parfümünüzün uzun süre kokmasına yardımcı olur. Cesur olun. Aslında hoşunuza giden ama bana fazla gelir dediğiniz notalara bir şans verin. Yazın kullanmaya cesaret edemediyseniz bu parfümler kışın çok hoşunuza gidebilir.

2. Temel notalara dikkat edin: Bir parfümün temel notaları kış aylarında daha önemlidir. Bir parfümü oluşturan koku piramidinde üst, orta ve temel notalar oluşur. Temel notalar parfümün en önemli kısmıdır ve diğer katmanlara göre daha dayanıklı olan kısımdır. Paçuli, vanilya ve sandal ağacı, kış parfümlerinde daha düzenli olarak bulacağınız temel notalardır. Loris mağazasına girdiğinizde “Acaba hangi parfümlerinizin temel notalarında paçuli, sandal, vanilya ağacı var?” gibi bir soru sorduğunuzda parfümologlarımız size yardımcı olacaktır. Bir kış parfümü aramak bundan daha havalı olamaz değil mi?

3. Yoğun esanslı formlara yönelin: Parfüm tutkunları, parfümlerin esans oranlarına göre farklı isimler aldığını bilirler. Ama biz yine de sizin için detaylandıralım. Eau de toilette parfümün daha hafif bir formudur ve yüzde 4-8 esans oranına sahiptir. Eau de perfume grubunda esans oranı yüzde 8-15 aralığındadır. Loris Parfüm Niche serisi gibi saf parfüm de denilen extract parfümlerde ise bu oran yüzde 15-30 aralığındadır ve sizi kışın güzel bir kazak gibi sarar, kendisini günü boyu hissettirir. Mağazalarımızdan birine gittiğinizde "Niche serinizi koklamak istiyorum" derseniz nasıl bir duygu olduğunu daha iyi anlarsınız. Çünkü Niche koleksiyonumuz gerçekten çok özel bir deneyimdir.

4. Tatlı kokular pekçok kişiye iyi gelir: Tatlı kokularla aranız yoksa onları kışın koklamamışsınız demektir. Sevdiğiniz bir pastayı andıran tatlı bir koku kışın iştah kabartıcı bir seçim olabilir. Bol tarçınlı sıcak bir sahlep içmenin keyfini düşünün. İşte öyle bir his. Tatlı kokularımızı denemek isterseniz, kadınlarda, K-128 erkeklerde E-080 nefis birer seçim olabilir.

Loris Parfum K-128 Frequence Serisi

Loris Parfum E-080 Frequence Serisi

5. Baharat canlılığını teninize taşıyın: Baharatlı kokular "sıcak" kategoriye girerler ve kışa çok yakışırlar. Tarçın, hindistan cevizi ve kakule gibi en sevdiğiniz kış baharatlarını düşünün. Bu kokular aynı zamanda oryantaller olarak da bilinir ve genellikle zengin, egzotik bir enerjiye sahiptir. Baharatlı kokularımızı denemek isterseniz de; kadınlarda, K-014 erkeklerde E-020 mutlaka denemeniz gereken parfümlerdir.

Loris Parfum K-014 Frequence Serisi

Loris Parfum E-020 Frequence Serisi

6. Odunsu kokuları deneyin: Odunsu kokular da kış için iyi bir seçimdir, çünkü zengin, ağır bir kokuya sahiptirler, çam ağaçlarını andırır ve odun ateşi sıcaklığını teninize taşırlar. Bergamot, paçuli, meşe yosunu ve labdanum bu kategoridedir. Narenciye ile eşleştirilmiş olduklarını da görebilirsiniz ve narenciye kokuları odunsu kokulara enfes bir biçimde eşlik ederler. Kadınlarda, K-015 erkeklerde E-035 hoşunuza gidebilir.

Loris Parfum K-015 Frequence Serisi

Loris Parfum E-035 Frequence Serisi

7. Yaz parfümünüzden vazgeçemiyorsanız oryantal çiçek kokularını deneyin. Hem yazı anımsarsınız hem de kışlık bir parfümünüz olur. Yazlık kokunuzla aynı notaları taşıyan ama biraz daha tütsülü ve yoğun bir kışlık koku bulabilirsiniz. Loris Parfüm’de size özel yüzlerce koku seçeneği olduğunu unutmayın. Biz sizi iyi hissettirecek bir parfümü mutlaka buluruz.

8. Mağazaya her zaman boş bir tuval gibi gidin: Temiz teninizde deneyeceğiniz kokular sayesinde size en yakışan parfümü daha kolaylıkla bulabilirsiniz. Belki de kışın sizi saracak parfümle tanışacağınız gün o gün olacak…

9. Mağazada parfüm denerken test kağıdı kullanın: Bir parfümü bileklerinize veya boynunuza uygulamadan önce mutlaka test kağıdına uygulayın. Önce test kağıdından size gelen koku sinyallerini test edin. Sıkın, koklayın, bekleyin. Kokuyu beğenirseniz sıradaki adıma geçebilirsiniz.

10. Cildinize uygulayın: Ama önce bir taze nefes alın, koku duyunuzu temizleyin. Aklınıza "Zaten test kağıdını kokladım, niye tenimde de kokluyorum" sorusu geldi mi? Her parfüm cildinizle ve vücut kimyanızla etkileşime girerek onu deneyen her kişiden farklı olarak kendine özgü bir koku verir. Bu nedenle, satın almadan önce kendinizdeki kokuyu sevdiğinizden emin olmak istersiniz. Test kağıdı size ilk izlenimi verir, teniniz ise gerçek performansı. Bekleyin ve sabırlı olun. Çok mu sevdiniz? O halde artık aradığınızı buldunuz demektir.

Kışlık Parfümlerini Nasıl Daha Kalıcı Hale Getiririz

Cildinizin zengin bir vücut kremi ya da nemlendirici ile nemlendirildiğinden emin olun. Nemlendirilmiş cilde uygulanan parfüm çok daha uzun süre dayanır. Giysi katmanlarınızı parfümünüzle süsleyin. Bu şekilde kokunuz gün boyunca sizinle olur. Vücudumuzun sıcaklıkları düştüğü ve kışın daha az terlediğimiz için kışlık parfümlerinize hemen yer açın.

Bahsettiğimiz gibi; bir kışlık parfüm seçmenin ne çok püf noktası var. Bakımlı olmanın bir parçası olan parfümünüz sizi iyi hissettiren, sosyalliğinize destek olan, güzelliğinizi taçlandıran çok özel bir aksesuar gibidir. Siz kendinizi ne kadar iyi hissederseniz, diğerlerinin sizden alacağı ilk izlenim de iyi olur. Daima temiz, özenli, bakımlı olduğunuzda zaten güzelsiniz. Siz yeter ki temiz teniniz ve muhteşem gülümsemenizle beraber size uygun kokuyu seçin.