Odunsu Parfümler Hakkında Her Şey

Parfümleri oluşturan koku gruplarının arasında zenginlik, sıcaklık ve derinlikleriyle odunsu notaların başka bir yeri vardır. Odunsu parfümler, dünyanın her yerinde en beğenilen koku grupları arasında yerlerini alır.
Odunsu kokular; ağaç, reçine, yosun, ağaç kabuğu, çam kozalakları, çalılar, kökler doğal malzemelerden elde edilen notalarla oluşur. Bu notalar son derece zengin ve belirgin bir karaktere sahiptir.
Otların ve yaprakların daha yoğun, odunsu etki verir. Paçuli ve vetiver notaları buna çok iyi bir örnektir. Odunsu notalar, aromatik notalarla ve narenciye notalarıyla uyum içindeki parfüm karışımlarına dönüşürler.
Ahşabın kokuya kattığı derinlik, parfüm üreticilerinin bu tür kokuları baş tacı etmesine yol açar. Odunsu notaların içinde en öne çıkarlar. Parfüm yapımında anahtar rol oynayan sandal ağacı, çam, paçuli, vetiver ve sedir ağacı notaları bu grubun en iddialı notalarıdır. Sandal ağacı kremsi bir etkiye sahiptir ve son derece çekici bir kokudur. Bulunduğu kokuya sıcaklık getirir. Paçuli ile bir ormanın derinliklerini hissedersiniz. Gizemli, nemli ve ağaç kokusu etkili çok özel bir notadır. Vetiver notası dumanlı ve zengindir. Sedir ağacı kuru ve derin, ud ağacı ise biraz daha yoğun ve ağırdır.

Odunsu notaların diğer notalarla etkileşimi

Odunsu kokulara meyveli notalar, çiçekler, otlar ve baharatlar eklenerek çok farklı karışımlar ve etkiler oluşturulabilir. Böylece odunsu grubun alt grupları meydana gelir. Örneğin odunsu bir oryantal, zengin oryantal notaların odunsu notalara eşliğiyle ortaya çıkar ve gerçekten çok iddialı olabilir.

Odunsu parfümler hem erkeklere hem de kadınlara hitap ettiği için çoğu zaman uniseks özelliğe sahiptir. Bu nedenle odunsu notaların klasik parfümler dışında, kişisel bakım ürünlerinde ve ev ürünlerinde (mumlar, oda kokuları gibi) yaygın şekilde kullanılmalarına da şaşırmamak gerekir. Çok yönlü ve derinlikli odunsu kokular, gün boyu kullanıma uygun, uzun ömürlü, aromatik ve zarif kokulardır. Klasiğin sıcaklığını seven parfüm tutkunları, parfümleri arasında mutlaka odunsu parfümler bulundururlar. Onları parfüm tutkunları gözünde vazgeçilmez yapan, doğadan aldıkları ilhamı, sıcaklık, ağaçların insanın içine işleyen canlı ve sağlam etkisi ve köklerden aldıkları dayanıklılıktır. Odunsu notalar derin bir ormanın gizemini teninize taşır ve sizi doğaya yaklaştırırlar.

Loris Parfüm’ün En Beğenilen Odunsu Kadın Parfümleri

Zarafetin parfüm formu

Loris Parfüm Frequence Serisi K-250 kodlu açık parfüm

Tozlu, odunsu, teninizi saracak ve duygularınızı harekete geçiren enfes bir koku arıyorsanız K-250 aradığınız koku olabilir. Samimi ve derin bir etkisi olan K-250 şipre odunsu koku grubunun en güzel örneklerinden biridir. K-250 gün boyu sizinle kalacak ve kesinlikle sıkılmayacağınız bir koku. Odunsu notaların etkisindeki iris çiçeği tüm endamıyla salınıyor. Bal kokunun tatlı yanını oluştururken, kehribar ise ışıltısıyla parfümü farklılaştırıyor. Zarafetin parfüme dönüşmüş halini tüm mağazalarımızda deneyin ve güzelliğinize K-250 ile güzellik katın.

İnci tanesinin peşinde

Loris Parfüm Frequence Serisi K-141 kodlu açık parfüm

Güzel rüyaların kokusu olsaydı bu koku kesinlikle Frequence Serisi K-141 olabilirdi. O sadece bir parfüm değil, bestelenmiş güzel bir şarkı. Bu bestenin içinde, odunsu notaların en güzellerinden olan sedir ve sandal bulunuyor. Bu derin gövdeye tutunan güzeller güzeli şakayık çiçeğinin notaları ise parfümün büyülü yanını oluşturuyor. Romantik bir koku arıyorsanız, kokunuzu ruhunuzda hissetmek istiyorsanız K-141 size harika bir deneyim yaşatabilir. Misk ve tonka fasulyesinin varlığıyla zenginleşen bu özel karışım Loris Parfüm’ün kadınlara bir armağanı gibi.

Teninize neşe katın

Loris Parfüm Frequence Serisi K-271 kodlu açık parfüm

Çiçeklerin ve turunçgillerin canlı dokunuşları, ahşabın gövdesinde eriyor ve miskin getirdiği huzurla birleşerek K-271’e dönüşüyor. Her koklayışınızda farklı hissettiren bir koku arayanlar için… Lezzetli bergamot ve mandarin çiçeklerinin beraberliği, baş döndürücü yasemin ve meyve karışımı. Sıcak ve kremsi sandal ağacı tüm notaları kendine has yumuşaklığı ile kucaklıyor. Pudralı, hassas ve olağanüstü etkileyici bir parfüm olan Frequence Serisi K-271’in karakterinde güzellik ve neşe var.

Güzelliğe aşık olanlara

Loris Parfüm Frequence Serisi K-190 kodlu açık parfüm

Frequence Serisi K-190 Loris Parfüm’ün çiçeksi ve odunsu kokularından biri olarak listemizde en beğenilenler arasında yer alıyor. Frezya ve sümbülün kendilerine has çiçeksi kokuları, parfüm tasarımcılarının en çok ilham aldıkları notalar olarak parfüme güzellik katıyorlar. Odunsu notaların arasında derinliği ve sıcaklığıyla özel bir yer tutan sedir ağacı, tüm parfümü kucaklıyor. Parfümün odunsu yanını oluşturan sedire misk eşlik ediyor. Bu güzel buluşma parfümün kalıcılığı ve vazgeçilmezliğinin de anahtarını oluşturuyor. K-190 güzelliğe aşık olanların kokusu.

Karşı konulmaz çekim alanı

Loris Parfüm Frequence Serisi K-010 kodlu açık parfüm

Böğürtlen, kehribar, yasemin ve misk bir araya gelerek teninize en çok yakışan odunsu kokulardan birini oluşturuyor. K-010’un odunsu yumuşaklığının içinde böğürtlen meyvelerinin eşsiz aromaları çok özel bir enerji ortaya koyuyor. Yaseminin benzersiz güzelliği, içinde bulunduğu her parfüme olduğu gibi Frequence Serisi K-010’a da zarafet ve güzellik katıyor. K-010 teninizde kadınsı, duygusal ve karşı konulamaz bir çekim alanı oluşturuyor. Bu çekim alanı önce sizi, sonra da çevrenizdekileri etkiliyor..

Loris Parfüm’ün En Beğenilen Odunsu Erkek Parfümleri

Tendeki ılık rüzgar

Loris Parfüm Frequence Serisi E-019 kodlu açık parfüm

Hem görüntüsü hem de aromasıyla asaletin sembolü olan sedir ağacı, parfüm dünyasının en derin kokularından biridir. E-019 gücünü sedir ağacının asaletinden alıyor. Gül, misk ve vetiverin dokunuşlarıyla çekicilik kazanan Frequence Serisi E-019, odunsu kokuların erkeklere ne kadar yakıştığını kanıtlıyor. Her güne, her mevsime ve her stile uygun bir erkek parfümü arıyorsanız E-019 denemeden karar vermeyin. O, teninizdeki çekim rüzgarı olmayı hak ediyor.

Odunsu notaların güvenli gövdesi

Loris Parfüm Frequence Serisi E-139 kodlu açık parfüm

Odunsu parfümler erkek tenine çok yakışıyor. Frequence Serisi E-139 ise odunsu grubun en güzel parfümlerinden biri olarak teninize yakışmakla kalmıyor, stilinize bütünlük katıyor E-139’un katmanlarında sizi vetiverin dumanlı ve gizemli havası karşılıyor. Ahşap notaları ve özellikle de selvinin varlığı parfümün zenginliğini artırıyor. Kaşmirden aldığı pudralı etkili kaliteyle buluşturan E-139, misk ile son noktayı koyuyor. Teninizdeki gizemi ortaya çıkaran, stilinizi tamamlayan muhteşem bir seçenek.

Odunsu notaların gizemi

Loris Parfüm Frequence Serisi E-197 kodlu açık parfüm

Loris Parfüm Frequence Serisi E-197 kodlu açık parfümü, odunsu parfümlerin içinde kalitesiyle, kalıcılığı ve notalarının benzersiz buluşmasıyla öne çıkıyor. E-197, amber, yeşil çay, misk ve oud ağacının muhteşem bir karışımı. Amberden kalıcılığını ve gizemini, yeşil çaydan hayat veren enerjisini, misk ve oud ağacından ise doyurucu etkisini alıyor. Erkek kokusunda odunsu notaların varlığına bir armağan E-197…

Kendime bir armağan

Loris Parfüm Frequence Serisi E-178 kodlu açık parfüm

Tek bir koklayışta her katmanını hissettiren çok az koku vardır ve Frequence Serisi E-178 bu kokular arasındaki yerini gururla alıyor. Son derece asil bir karışım olan E-178, zenginliğini bergamot, biber, lavanta ve sedirden alıyor. Değerli ambergrilerden türetilen ambroxan ise kokunun benzersiz etkisini mühürlüyor. Kendinize bir armağan vermek istediğinizde, aklınıza E-178 gelsin.

Enerjinizi hayatınıza taşıyın

Loris Parfüm Frequence Serisi E-113 kodlu açık parfüm

Vetiver, biber, sedir ve greyfurt. Birbirinden son derece bağımsız ve farklı karakterlerde olan bu özel notaları ancak bir parfüm ustası bir araya getirebilirdi. Vetiverin gizeminde, biberin keskinliği, sedirin güvenli gölgesinde greyfurtun can veren enerjisi. Odunsu parfümlerin sıcaklığını teninize taşıyacak eşsiz kokularımızdan biri Frequence Serisi E-113. İçinizdeki enerjiyi teninize ve hayatınıza taşıyın.