Lavanta Kokusuyla Gelen Dinginlik

Lavanta Kokusuyla Gelen Dinginlik

Lavantaya şöyle bir bakın. Lavanta kokusunun güzelliğinin ötesinde de bu çiçek zaten bir zarafet ve güzellik sembolü değil mi sizce de? Dünyanın en etkileyici kokularından biri olan lavanta kokusu, çalı biçiminde çok da nazlanmadan büyüyen enfes lavanta bitkisinden dünyaya bir armağan niteliği taşıyor. Dünyada yapılan bütün araştırmalar gösteriyor ki, lavanta insanlar üzerinde kaygıları azaltıcı ve huzur veren bir etkiye sahip. Lavanta giren eve stres giremez dersek abartmış mı oluruz.

Huzur Kaynağı Lavanta

Lavanta kokusu insanlara huzur ve dinginlik verilmek istenen tüm mekanların ortak kokusudur. Bir spa veya yoga merkezinde, güzel bir mağazanın ev eşyaları satan bölümünde, birbirinden güzel lavanta kokularını, mumlarını hatta lavanta desenli aksesuarları birlikte görürsünüz. Lavanta o anda size sunulan tüm ürün ve hizmetlerin ortak duygusunu mutlulukla ilişkilendirir. Çünkü lavanta kokusunun dünyadaki işlevi budur. -Biliyor musunuz, çok eski çağlarda Antik Yunanlılar ve Romalılar döneminde, vahşi hayvanlara lavanta koklatılır ve onların sakinleşmeleri için lavanta kokusundan alınırdı.-

Çağın Hastalığı Strese Karşı Lavanta

Tıpkı eski zamanlarda inanıldığı gibi bilim insanları da lavantanın insanlar üzerinde huzur ve dinginlik veren bir etkisi olduğunu kabul ediyorlar. Son yarım yüzyılda insan sağlığını en çok tehdit eden unsurlardan biri olan stres ve anksiyete bozukluğu karşısında lavanta kokusunun tedaviyi destekleyici bir etkisi olduğu biliniyor. Odanızın, çalışma ortamınızın ve yaşadığınız tüm mekanlarda kullanacağınız lavanta kokusunun ve lavanta yağlarının stres dışında nelere iyi geldiğini bilim insanları şöyle sıralıyorlar:

  • Zihinsel sağlık sorunları
  • Kaygı
  • Uykusuzluk
  • Depresyon
  • Baş ağrısı
  • Saç kaybı
  • Mide bulantısı
  • Akne
  • Diş ağrısı
  • Cilt tahrişleri

Lavanta aromaterapide en sık kullanılan bitkidir. Lavanta bitkisinin yağlarından gelen kokunun, sakinlik ve sıhhati arttırdığına inanılıyor. Ayrıca stres, endişe ve hatta hafif bir acıyı azaltmaya yardımcı olduğu söyleniyor Lavanta kokusu uykusuzluk veya diğer uyku bozukluklarından muzdarip insanlar için daima tavsiye edilir. Çok eskiden beri insanlar, uykuya dalmalarına ve daha iyi bir gece uyumalarına yardımcı olmak için yastık altlarına lavanta çiçeklerinden keseler koyarlar.

Loris Parfüm’ün Lavantalı Kokuları

Lavanta kokusu parfüm dünyasının da en çok kullandığı kokulardan biri. Size sunduğumuz yüzlerce ürünün arasındaki lavanta kokulu olan ürünlerimizi tanıyın ve binlerce yıldır insanları mutlu eden bu özel kokuyu hayatınıza alın.

Lavanta çiçeğinin en güzel formlarından biri kuşkusuz lavanta kolanyasıdır. Tüm mağazalarımızdan ve sanal mağazamızdan alacağınız ekonomik fiyatlı lavanta kolonyasını elinizin altında bulundurun. En ihtiyaç duyduğunuz anda kullanacağınız Loris Lavanta Kolonyası, tam bir acil durum destek elemanı olarak sizi yatıştırın, serinletir ve huzur verir.

Lavanta bahçelerinden evinize, mekanlarınıza doğru akan huzur ve dinginlik hissi için Loris’in Lavanta Bahçesi Sprey Oda ve Kumaş Kokusunu mutlaka deneyin. Uyku zorluklarında, çok telaşlı günlerinizde, huzur aradığınız tüm anlarda temiz ve kalıcı kokusuyla sizi rahatlatacak bir oda kokusu. Aynı zamanda mekanların güzelliklerine de katkısı var.
(image: lavanta-kokusuyla-gelen-dinginlik5.jpg alt:loris lavanta oda kokusu)

Loris’in dekoratif bambu çubuklu oda kokuları içinde de yaşadığınız atmosferi tamamen değiştirecek nefis iki seçenek var. Loris 55 ml Lavanta Oda Kokusu lavantanın enerjisini size taşımak için hazır. Son derece hafif, huzur veren ve canlandıran bir etkiye sahip 55 ml Lavanta Oda Kokusu mekanlarınıza huzur getirmek için tüm mağazalarımızda. Loris Parfüm’ün dekoratif oda kokularından biri de Narenciye & Lavanta Oda Kokusu. Büyük boyuyla daha geniş mekanlarda kullanıma da son derece uygun. Lavantadan huzurunu, narenciyeden enerjisini alan bir oda kokusu. Lavanta tek başına da kullanıma çok uygun ve güzel ama yanında narenciye olduğunda bir başka olduğu da kesin.

Loris Parfüm’ün Yüzlerce Çeşit Parfümü

Oda kokusu olarak, mumlarda, kolonyalarda tek başına muhteşem bir etki yapan lavanta, parfüm yapımında da uzmanların sıkça başvurduğu bir notayı oluşturuyor. Lavanta notasının parfümdeki yeri, genellikle kokunun kalbinde veya alt notalarında başka notalara eşlik eder bir görevde oluyor. Lavanta bir görünüp bir kayboluyor, parfümü derinden derine etkiliyor ama öne çıkmıyor ve kokuyu oluşturan katmanlarda gizleniyor. Bazı parfümlerde doğrudan lavantayı koklamıyorsunuz ama içinize sinen huzurda onun etkisi olduğunu bilmelisiniz.