Sizin İçin Mükemmel Parfüm Hangisi?

Sizin İçin Mükemmel Parfüm Hangisi?

Hala kendinizi en ifade edecek parfümü bulamadığınızdan mı yakınıyorsunuz? Mükemmel Parfüm için hiçbir zaman geç değildir, hala şansınız var. Çiçeklerden narenciye notalarına dek yüzlerce notanın bir araya gelerek oluşturduğu binlerce parfüm arasından sizin için mükemmel parfüm hangisi olduğunu hissetmek için biraz bilgi almaya biraz da kendinizi tanımaya ihtiyacınız var.

Kendinizi her yönden tanıyor olabilirsiniz ama mükemmel parfüm keşfi biraz daha özel bir konu. Sizin parfümünüz olacak, duyulduğu zaman sizi anımsatacak ve sizin de uzun süre sadık kalmak istediğiniz parfüme sizin imza kokunuz diyelim. İmza kokunuzu keşfetmediyseniz, heyecan verici bir yolculuğu hazır olun. Aynı zamanda çok zevkli. Bu yazıda dört ana koku ailesini ele aldık ancak keşfedilecek çok sayıda alt grup var. Şimdi mükemmel parfümünüze giden yolun efsane haritasında ilerleyelim birlikte.

Siz Bir Çiçek misiniz?

Çiçek kokusu duyduğunuz zaman içinizde bir sevinç mi uyanıyor. Bir leylağa yaklaştığınızda, bir yaseminin yanından geçtiğinizde, bir gülle karşılaştığınızda kalbinize neşe mi doluyor? Muhtemelen tüm koku aileleri arasında en popüler olan çiçek kokusudur. İncecik ve yumuşak, içten ve zarif…

Bir tek çiçeğin verdiği duygu ya da kocaman bir buketten buram buram salınan tazelik. Çiçeklerin dünyası rengarenk ve parfümler muhteşem. Genel olarak, çiçek kokuları, zamansız, klasik ve kadınsıdır. Genellikle her cilt tipi ve herkesle uyum gösterirler. Ama ben o kadar da klasik, taze ve pembe değilim diye düşünüyorsanız keşfe devam edelim. Keyif aldığınız kokuları düşünün. Temiz çamaşır kokunuza hayran mısınız? Sabahları yeşilmiş taze çimlerin kokusu sizi mutlu mu ediyor?

Burnunuza bir an takılan tarçınla kendinizden mi geçiyorsunuz? Koklarken hissettiklerinizi ve güzel kokuların sizde uyandırdığı hisleri anımsamaya çalışın. Mükemmel parfüm, ilk koklamada farklıdır, günün ilerleyen saatlerinde ise gerçek kimliğini bulur. Temel notaları da yerlerine yerleştikten sonra hala bu kokuya bayılıyorum diyorsanız, doğru kokuya yaklaşmış sayılırsınız. Tüm bu bilgiler koku seçiminizin doğruluğuna yardımcı olacak. Gelin parfümün dünyasında keşfimize devam edelim.

Oryantal Kokulardan mı Hoşlanıyorsunuz?

Oryantal parfümler cesur, yoğun ve şehvetlidir. Ve bu huyları nedeniyle genellikle akşamların, özel buluşmaların ve davetlerin parfümleri olarak adlandırılırlar. Hindistan cevizi, vanilya, misv ve baharatlı notaların dünyası olan oryantal parfümlerden birine gerçekten aşık olduysanız, kesinlikle sıcacık birisiniz. İnsanın duyularını bir anda ısıtan oryantal parfümlerin arasında yol alarak size uygun olanı bulursunuz. Bu dünya tutku dolu ve ateşli bir dünya unutmayın!

Oryantal bir parfüm kokladınız ve bir anda beyninizin içinde bir lav patlaması olduğunu mu hissettiniz? Kesinlikle oryantalsiniz. Muhtemeyen cesur bir karakteriniz var. Egzotik ve gizemli şeylere tutkulusunuz. Kendinizi özgür bırakın ve o sıcacık, baharatlı yönünüzü kucaklayın!

Odunsu Kokuları mı Hoşlanıyorsunuz?

Bu gurubun en sevilen iki notası sandal ve sedirdir. Odunsu notaların insana verdiği -siz fark etmeseniz de- en önemli duygu vendir. Odunsu notalar, dev bir ağaç gövdesinin derinliğini ve güvenini beyninize mesaj olarak iletir. Yanlarında taşıdıkları diğer notalar ne olursa olsun, odunsu notaların derinlerdeki varlığını hissedersiniz.

Baskın bir yasemin notasının biraz arkasında kalabilir belki ama oradadır, sağlam gövdesi ve dallarıyla… Odunsu notaların insanda uyandırdığı ilk his güven ve ona sundukları en önemli avantaj da güvendir. Ormanın sakinliğini kendinizde taşıyın ve konuşmayı siz başlatın. Kadın veya erkek olmanız fark etmez. İçinizdeki ağaçların yaprakları dans etmeye başladı bile bakın!

Yeşil Kokular Arıyorum Diyorsanız

Canlandırıcı, hafif ve taze… Yeşil notaların en önemli üç farkını bu şekilde sıralayabiliriz. Taptaze bir bahar sabahında kesilmiş otların kokusu? Rüzgarla burnunuza gelen geniş çayırların kokusu… Minimalist ve kendinden emin bir kokuya ihtiyaç duyanlar, yeşil kokuların arasında aradıklarını bulabilirler. Unutmayın ister çiçek, ister oryantal, ister odunsu ve ister yeşil bir koku grubunu beğenin, yanındaki diğer notaların varlığıyla başka keyifler yakalamanız da mümkün.

Odunsu çiçek, yeşil oryantal diye alt gruplara ayrılan kokular arasında kalbinizin iki tarafını da dolduracak kokular olabilir. Biz sizinle önce ana koku grubunuzu bulmaya çalışıyoruz. Ve şu anda okumakta olduğunuz yeşil etkili koku grubu, aradığınız tazeliğin kaynağı olabilir.

Sizin İçin Mükemmel Parfüm Ararken Bunları Unutmayın

  • Koku kişiseldir ve parfüm seçimi kesinlikle kişisel bir konudur. Size eşlik eden arkadaşınız denediğiniz kokuya ayılıp bayılabilir ama aynı koku sizde beklenen patlamayı yapmadıysa doğru noktada olmadığınız bilin.
  • Koku dalgalanmalarını izleyin. Parfümü kullanın. Rafların arasında biraz dolaşın ve onu hissetmeye çalışın. Sizin mi o, sizinle aynı ahenkte yürüyor mu?
  • Her kokunun her ciltte aynı şekilde etki etmeyeceğini çok defalar söyledik. Derinizin kimyasal dengesi ve kokunuz birbirine bir anda uyum sağladı mı?
  • Bazı kokular yılın belli zamanlarında daha farklı etkiler yapar. Mevsime uygun koku konusunda Loris Parfüm mağazalarındaki parfümologlardan bilgi isteyin veya harika bir bilgi deposu olan **Loris Blog**
    ’ u okuyun. Sıcak mevsimlerde hafif ve temiz kokular, havalar serinlediğinde sıcak, odunsu parfümler daha ideal olur.
  • Bir parfümde algılanan ilk notalar tepe notalarıdır. Sizi öncelikle onlar kendilerine çeker. Bir süre sonra kokunun kalbine inersiniz ve gerçek performansını kalp notalarıyla hissedersiniz. Son olarak, temel notalar yani baz notalar gelir ve bir parfümün derinliğini ve kalıcılığını sağlarlar.
  • Bırakın koku, teninizde demlensin. Koklamaya devam edin. Bir parfümün teninize taşınması bazen zaman alır. Bir deneme sürüşü yapmanın hiçbir sakıncası yok. Üstelik Loris Parfüm’de fiyatlar bu deneme süreleri için çok ideal.