Parfüm Seçiminin 10 Altın Kuralı!

Parfüm Seçiminin 10 Altın Kuralı!

Okuyucularımızın ve müşterilerimizin bize en çok sorduğu soruların başında parfüm seçimi geliyor. Parfüm seçerken neye dikkat etmeliyiz? Bize en uygun parfümün hangisi olduğunu nasıl bileceğiz? Başkasından fikir almak faydalı mı yoksa kafa mı karıştırır? Parfüm seçiminin altın kuralı nedir? Parfüm seçiminde yapılan hatalar nelerdir? O zaman gelin birlikte parfüm seçimi konusunda dikkat etmeniz gereken 10 altın kuralı öğrenelim!

1. Parfümün Dilini Öğrenin

Yoksa bilmiyor musunuz? O zaman hemen öğrenmekte fayda var. Eau de cologne, eau de perfume, eau de toillette nedir bu linkten öğrenin. Bu basit bilgileri bilirseniz size sunulan parfümün içeriği ile ilgili soru sorabilirsiniz, yorum yapabilirsiniz. Şöyle havalı bir soru sormak ne hoş olurdu düşünsenize:

“Ben daha yüksek esans oranlı bir parfüm arıyorum. Elinizde Extract parfüm var mı?” Bu şık soruyla karşılaştıklarında mesleklerinden daha da keyif alacak olan Parfümolog arkadaşlarımız size hemen Niche koleksiyonumuzu gösterecekler. Nefis Extract parfümlerimizi koklayacaksınız. Bu arada koku piramidi nedir, nota nedir gibi parfüm tanımlarını bilirseniz, daha iyi sorular sorarsınız böylece daha doyurucu yanıtlar alırsınız. Parfüm seçimi konusunda iyi bir adım atmış olursunuz.

2. Size Uygun Koku Türünü Keşfedin

Parfümlerin içindeki notaların oranları ve yoğunluğu onların kategorilerini belirler.Eğer siz genellikle çiçek kokularından hoşlanan biriyseniz muhtemelen daha baharatlı olan oryantal kokulara yabancılık çekersiniz. Veya odunsu kokular hoşunuza gidiyorsa, chypre/şipre kokuları koklayarak zaman yitirmek yerine odunsu parfümleri denersiniz. Parfüm çeşitlerinin içinde bulunduğu bu ana kategorilerden bazıları odunsu çiçeksi, meyveli çiçekli şeklinde beraber de kullanılır.

3. Cesur Olun

Evet kendi koku kategorinizi keşfedin ama önerilere ve yeni kokulara da açık olun. Bırakın bir koku gelsin, sizi bulsun' bazen. Ayrıca Loris Parfüm’ün ekonomik seçenekleri sayesinde sadece bir kokunuz olması gerekmiyor. Bir kaç parfümünüz olabilir. Birini hafta sonu kullanırsınız, diğerini özel gecelerde. Birini işe giderken kullanırsınız, diğerini spor yaptığınız günde...

Parfümlerin sırrı, tende geçirdikleri zamandır. Bazen hiç beğenmediğiniz bir parfüm teninizde kendine yer edinir, bazen ilk sıkışta çok seversiniz ama kaldıkça sizden uzaklaşır. Parfüm seçiminde biraz cesur olun, parfümünüzle flört edin.

4. Mevsime Göre Hareket Edin

Şöyle düşünün. Yazın tam ortasında mis gibi baharat kokan, tarçınlı zencefilli bir kış çayı içmek mi istersiniz yoksa buz gibi bir limonata mı? Parfüm seçiminde mutlaka mevsimleri dikkate alın. Kalın kazakların, montların içinde baharatlı, oryantal, cyhpre kokular sıcak ve iyi hissettirebilir.

Aynı şekilde yaz günlerinde de deniz notaları, narenciyeler, çiçek kokularıyla gelen tazeliğe ihtiyaç duyabilirsiniz. Parfüm seçiminde mevsimlere dikkat edin, dikkat çekici bir kokunuz olsun!

5. Parfümü Test Edin

Parfüm almaya boş bir tuval gibi giderseniz, o gün deneyeceğiniz kokuların içine kendi kokularınız karışmamış olur. Yoğun kokulu bir nemlendirici sürdüyseniz, parfüm seçiminde hata yaparsınız. Deneyeceğiniz parfümlerin performansını ancak böyle görebilirsiniz. Şu detayı unutmayın. Parfüm şişede durduğu gibi durmaz.

Teninize uyguladıktan sonra sizin kokularınızla karışır ve elbette ciltten cilde farklılık gösterir. Bir arkadaşınızın kullandığı ve bayıldığınız bir koku sizin teninizde aynı etkiyi vermeyebilir. Cildiniz nemli olsun, temiz olsun ama kokulardan arının ve mutlaka yeni parfümünüzün teninizde geçireceği zamana fırsat verin.

6. Burnunuzu Temizleyerek Koklayın

Dünyanın en profesyonel parfüm uzmanları bile kokuların arasında arada sırada burunlarını temizlerler. Burun temizliğinden kastınız, koklarken burnunuzun içine yerleşen koku moleküllerinden kurtulmanızdır. Bir parfümü denedikten sonra temiz hava alın, bir dakikalığına dışarı çıkın.

Kimisi kahve çekirdeğinin burun temizliği için faydalı olduğunu düşünüyor. Bu çok doğru bir uygulama değil ama öyle inanıyorsanız öyle yapın. En iyisi burnu havalandırmaktır, sonra üzerinizdeki kokusuz bir giysiyi derin derin koklamak olabilir.

7. Loris Blog Size Asistanlık Yapabilir

Parfümle ilgili aradığınız her şeyi bulabileceğiniz Loris Blog’u takipte kalın. Sizin için her mevsimin, her burcun, her karakterin, her özel günün parfümlerini araştırıyor, yazıyor, örnekler veriyoruz. Loris Blog sayesinde neredeyse bir parfüm uzmanı olabilirsiniz. Bol bol okuyun, bilgileri kullanın.

8. Kalbinizin Attığı Yerlere Parfüm Sıkın

Böylece ısının daha yoğun olduğu bölgelerde, parfümün etkisinin daha yüksek belirdiğini göreceksiniz. Dizlerinizin arkası ve dirseklerinizin arkası da güzel bir seçenek olabilir. Bazıları abartıp göbek deliğine de sıkmayı öneriyor ama biz o kadarına karışmayalım, siz isterseniz deneyin.

9. Karakterinizi de Göz Önüne Alın

Biraz zor bir kriter ama şimdi, çok doğal ve çok hareketli biriyseniz ağır bir kokunun içinde kendinizi nasıl hissedersiniz bir düşünün? Aynı şekilde ciddi bir iş insanı sabah toplantısına insanın içini bir hoş eden meyve kokusuyla girer mi? Bu kararı da size bırakalım, siz kendinizi koklayın, ortamı bir koklayın, doğrusu bulun.

10. Burcunuzun Özelliklerine de Bakabilirsiniz

Siz de eğer yıldızların yaşamınıza olan etkisine önem veriyorsanız, burcunuz ve parfümünüz arasında bir ilişki olabilir. Parfümler ve burçlarla ilgili yazımıza bakabilirsiniz. Bakalım yıldızlar size hangi parfümü öneriyor?