Bütün Gün Muhteşem Kokmak İçin Bunlara Dikkat Edin!

Bir parfümün kalıcılığını artırmak onu doğru kullanmaktan geçer ama bir kaç küçük noktaya dikkat ederseniz, parfümünüzün gün boyu tadını çıkarırsınız. Açık veya orijinal parfüm olsun fark etmez, her parfümün tende kaldığı bir süre vardır. Bazı notalar teninize sıkı sıkı yapışır, daha uzun süre kalır. Bazıları ise daha hızlı uçar. Şimdi bir çiçek notasına biraz uçucu oldu diye kızalım mı yani Onların ruhları öyle ve biz onları bu hafiflikleri için sevmiyor muyuz? Yazılarımızda sık sık ten özelliklerinin de parfümlerin kalıcılıklarını etkilediğini okuyorsunuz. Teniniz çok kuruyorsa, hangi parfümü kullanırsanız kullanın başkalarına göre daha hızlı kaybolması çok doğal. Hadi birlikte gün boyu muhteşem kokmanın sırlarını öğrenmeden önce açık parfümünüzün içeriğindeki tabakaları da anımsayalım. Her parfümün bir koku piramidi vardı. Bu piramidin en üstünde, üst notalar dediğimiz ve burnunuza kokladığınız ilk anda gelen notalar bulunur. Ortalama 15 dakika sonra parfümün kalbindeki notalar ortaya çıkar. Bu notalar en parfüm çeşidinize göre, iklime, mevsime, teninizin nem oranına göre 4 belki 5 saate kadar kokmaya devam eder. Dip notalar ise, tüm notaları birbirine bağlayan notalardır. Onları belirgin bir biçimde duymasanız da parfümün duygusunu onlar yaratır ve her tabakada görev yaparlar. Peki, gün boyu muhteşem kokmak izin neler yapmanız gerekiyor? Çok basit. Bu adımları takip edin ve açık parfümünüzün performansını katlayın. Ama ondan mucizeler beklemeyin. Mucizeleri her zaman kendinizden bekleyin!

TENİNİZİ NEMLENDİREREK ZEMİNİ HAZIR HALE GETİRİN

Yağlı ciltler kokuyu daha uzun süre tutarlar ve kuru ciltler notaları daha hızlı kaçırırlar. Bu kuralı unutmayın. Teninizin nemli olması, parfümünüze güç verir. Duşunuzu aldıktan sonra kokusuz bir nemlendirici ile teninize parfüme hazırladığınızdan emin olun. Çok ağır kokulu bir losyon kullanıp, onu da parfümümüzle karıştırıp gereksiz riskler almayın. Teninizin nemli olması, parfüme hazır olmanızı sağlar.

DUŞ SONRASI PARFÜM KULLANIN

Duştan sonra tabii ki teniniz daha nemlidir. Eğer parfümünüzü duştan sonra kullanırsanız kokunun dayanıklılığı artar. Kokum daha çok duyulsun diye tüm giysilerinize parfüm sıkmaya çalışmak yerine, temiz ve nemli cilde parfüm kullanmayı deneyin.

HANGİ NOKTALARA SPREY YAPACAĞINIZI ÖĞRENİN

Parfümünüz kalbinizin attığı bölgelerde, kalbinizin ritmiyle güçlenir. Teninizdeki sıcak bölgeleri sever. Bilekleriniz, dirsekleriniz, boynunuz, göğsünüz, dizinizin arkası, ayak bilekleriniz ve baldırlarınız parfümünüzün performansını artıran bölgelerdir. Çünkü bu bölgelerde doğal bir basınç vardır, sıcaklık biraz daha yüksektir ve parfümünüzü yaymakta size destek olurlar. Zaten kimse yanaklarına parfüm sıkmaz!

VAZELİNDEN DESTEK ALIN

Evet doğru duydunuz. Bir önceki maddede söylediğimiz bölgelere, kaliteli ve kokusuz bir vazelin uygularsanız kokuyu teninize bağlarsınız. Kaliteli ve kokusuz ayrıntısını unutmayın, vazelinden destek alın.

KOKUNUZU DA TANIYIN

Bazı kokular daha kalıcı olur, bazıları daha uçucu. Sadece kalıcı oldukları için sevmediğiniz kokuları kullanacak değilsiniz. Örneğin yasemin... Çok hafiftir ve eğer yanında onu bağlayacak güçlü bir nota dostu yoksa, hızla uçar. Odunsu kokular, oryantal kokular cildinizde daha uzun süre dayanır. Açık parfümünüzü seçerken bunu unutmayın. Muhakkak güçlü bir koku istiyorsanız, oryantal ve odunsu kokuları öncelikle deneyin.

SAÇ FIRÇANIZA BİR KAÇ SPREY UYGULAYIN

Evet, işte size kolay ve faydalı bir minik tüyo. Saç fırçanıza bir kaç sprey uygulayın ve saçlarınızı tararken parfümün yayılmasını sağlayın. Bir noktaya veya her noktaya sprey sıkmaya çalışmak yerine, parfümlü bir fırçayla saçlarını fırçalayın ve kokuyu tellerin arasında hissedin.

KOKUSUZ BİR LOSYONA BİR KAÇ DAMLA PARFÜM

Duştan sonra kullanacağınız kokusuz losyonun içine biraz parfüm koyup çalkalayın. Ve losyonun neminde parfümün teninize yapışmasını sağlayın.

KOKUNUZU SERİN VE KARANLIK BİR YERDE TUTUN

Parfüm şişelerini banyonuzdan hemen çıkarız. Nemli ve sıcak bir ortam onlara zarar verir ve doğal olarak performansları düşer. Parfüm saklamanın en güvenli yolu, olabildiğince karanlık ve serin bir yerde durmalarıdır. Serin ve karanlık bir yer dendiğinde akla buzdolabınız gelmesin. Buzdolabından çıkar, sıcakta dursun, sonra yine buzdolabına girsin buz gibi olsun derken parfümün moleküler yapısını perişan edersiniz. Unutun buzdolabını, evin karanlık ve serin bir yerine koyun parfümlerinizi.

MEVSİMLERE GÖRE PARFÜM KULLANIN

En soğuk kış aylarında en uçucu parfümleri kullanıp gün boyu kokmayı beklemeyin. Kışın biraz daha odunsu, oryantal kokulara yönelin. Yazın da bunun tam tersini yapıp, gününüzün koku ayarlarıyla oynamayın, daha uçucu ve hafif kokulara yön