Parfüm Gruplarını Keşfedin!

Bazı kokular sizi çekiyor, bazıları itiyor. Bazılarını duyduğunuzda içinizde güzel duygular uyanıyor, bazıları ise size hüzün veriyor. Koku böyle bir şey işte, aslında her anımızın bir kokusu var. O an farkında olmayabiliriz ama sevgilinizin size sizi sevdiğini söylediği o anda, önünden geçtiğiniz bahçenin içindeki yasemin kokusu aklınızda bir köşeye takılıverir. Beynininiz küçük gri hücreleri içinde böyle binlerce koku kodu bulunur. Siz onları tek tek anımsamadığınız sanırsınız ama onlar bir anda bir parfüm şişesinden çıkar ve sizi şaşırtırlar. İşte bu yazımızda sizi aklınızda yer eden koku gruplarıyla daha yakından tanıştırmaya çalışacağız. Evet bunu bir oyun gibi görürseniz, koku grupları arasında yolunuzu ararken eğlenebilirsiniz de... Şunu özellikle öneriyoruz. Loris Parfüm bloğunda kokularla ilgili bir çok zevkli yazı bulacaksınız. Okuyun ve kokuların içlerinde barındırdıkları duyguları bilerek keşfetmeye çalışın.

Odunsu Parfümler - Woody

Odunsu parfüm grubu kokular ılık, kuru ve belirgin şekilde keskindir. Bu kokular, ağacın reçine gözyaşları, yosun, ağaç kabuğu ve taze yeşil çam kozalaklarının kokulu notalarından ortaya çıkar. Yoğun bir sonbahar yağmurunun ardından ormandaki gizli yolların görüntülerini akla getirir. Erkek parfümlerinde muhteşem bir etki yaratır ama enfes kadın parfümleri de odunsu kokular içerebilir. İsyankardır odunsu kokular. Oyunun kurallarını bozmak isteyenlere hitap eder. Sandal ağacı, misk, kehribar gibi notalar, kullanıcının kimyasına mükemmel bir şekilde uyum sağlar.

Odunsu Erkek Parfüm Önerileri

E-033 Frequence Erkek Parfümü
E-113 Frequence Erkek Parfümü
E-149 Frequence Erkek Parfümü

Odunsu Kadın Parfüm Önerileri

K-141 Frequence Kadın Parfümü
K-250 Frequence Kadın Parfümü
K-025 Frequence Kadın Parfümü

Citrus Kokular - Narenciye

Enerjik ve canlı narenciye notaları ile aşılanmış parfümler, ruhunuza enerji ve ferahlık veren bir etkiye sahiptir. Citrus kategorisi olarak adlandırılan narenciye kokuları, limon, portakal, greyfurt, mandalina, tangerine, bergamot gibi hayat veren bitkileri ruhunuza taşır. Bunu yaparken de keskin ve kararlı davranır. Çünkü tüm narenciyeler tatlarının yanı sıra son derece güçlü bir etkiye sahiptirler. Citrus kokuları zor bir gün ve gecenin ardından sizi dimdik ayağa kaldıracak kokular olarak tanımlayabiliriz. Puslu bir havada açan bir güneş etkisi yaratırlar teninizde... Zor bir toplantı için bir güç kaynağı olabilirler.

Citrus Erkek Parfüm Önerileri

E-003 Frequence Erkek Parfümü
E-008 Frequence Erkek Parfümü
E-089 Frequence Erkek Parfümü

Citrus Kadın Parfüm Önerileri

K-258 Frequence Kadın Parfümü
K-042 Frequence Kadın Parfümü
K-260 Frequence Kadın Parfümü

Çiçek kokuları – Floral

Çiçek parfümleri dünyanın en beğenilen kokularıdır ve kesinlikle çok karakterlidir. Genel özelliklerini büyüleyici, karizmatik, sofistike, hafif, romantik, zarif ve yumuşak olarak sıralayabiliriz. Parfüm tasarımcıları, kırılgan ancak kadınsı çekiciliğin özünü yakalamak için en çok çiçeklerden faydalanırlar. Ve genellikle tek çiçek kokusu ile yetinmez onları bir araya getirerek birbirleriyle yarıştırırlar. Çiçek kokuları, müge çiçeklerinin yumuşaklığını ve tatlılığını, güllerin kendilerine özel kibirlerini, çiçek açmakta olan irisin sofistike güzelliğini ve orkidelerin mağrur duruşlarını teninize taşır.

Floral Erkek Parfüm Önerileri

E-001 Frequence Erkek Parfümü
E-303 Frequence Erkek Parfümü
E-221 Frequence Erkek Parfümü

Floral Kadın Parfüm Önerileri

K-035 Frequence Kadın Parfümü
K-025 Frequence Kadın Parfümü
K-266 Frequence Kadın Parfümü

Meyveli Kokular - Fruity

Meyve grubunu oluşturan kokuların ortak özelliği canlı, hafif ve davetkar olmalarıdır. Taptaze ve iştah açan bir meyve standının önünde ruhunuzda uyanan neşeli duyguları düşünün. Sıcak bir yaz gününde size özel hazırlanmış buz gibi bir meyve suyu karışımını.... İşte o anda hissettiklerinizdir meyve kokulu parfümlerin size taşıdıkları.... Meyve kokuları teninizde bir mutluluk yağmuru yağdırır. Capcanlı kiraz notaları, doygun kokulu kayısı ve şeftali, egzotik hindistancevizi ve sıcakkanlı mangonun ruhu meyve kokularında saklanır. Ruhunuza karışmaya hazır...

Fruity Erkek Parfüm Önerileri

E-114 Frequence Erkek Parfümü
E-080 Frequence Erkek Parfümü
E-045 Frequence Erkek Parfümü

Fruity Kadın Parfüm Önerileri

K-024 Frequence Kadın Parfümü
K-033 Frequence Kadın Parfümü
K-176 Frequence Kadın Parfümü

Oryantal Kokular

Parfümlerin içlerine gizli baharatlar size oryantal kokuların ateşini taşır. Kimi zaman etli bir kırmızı biberde kimi zaman karabiberin tozlu acısında... Rengarenk baharat kavanozlarının önünde, hangisini kullanacağınızı düşünürken hissettiğiniz evde olma hissini hayal edin. Unutmayın her baharatın kendisine özgü bir hikayesi vardır. Acı tatlı, keskin hafif, tozlu ve büyüleyici... Bir araya geldiklerinde oluşturdukları senfoni ise kışkırtıcıdır.

Oriental Erkek Parfüm Önerileri

E-224 Frequence Erkek Parfümü
E-020 Frequence Erkek Parfümü
E-191 Frequence Erkek Parfümü

Oriental Kadın Parfüm Önerileri

K-222 Frequence Kadın Parfümü
K-233 Frequence Kadın Parfümü
K-090 Frequence Kadın Parfümü

Chypre (Şipre) kokular

Kalıcı, güçlü ve zengin bir koku grubundayız şu anda. Şipre kokuların temel notaları arasında meşe yosunları, ağaç kokuları, misk ve paçuli gibi neşeli notalar sıralanabilir. Doğal olarak ılık ve kuru olan Chypre, koku ailesinin en safıdır. Birleştikleri her koku grubunun karakterini olumlu yönde etkilerler. Chypre kokular, sıradışı güzellik ve çekiciliğe sahip ve yönetilmesi zor bir kadın olarak tanımlanabilir.

Chypre Erkek Parfüm Önerileri

E-178 Frequence Erkek Parfümü
E-159 Frequence Erkek Parfümü
E-013 Frequence Erkek Parfümü

Chypre Kadın Parfüm Önerileri

K-183 Frequence Kadın Parfümü
K-259 Frequence Kadın Parfümü
K-254 Frequence Kadın Parfümü

Bu genel grupların dışında okyanus ve deniz notalarını teninize taşıyan aquatik kokular da vardır. Bu kokuların ortak özelliği ise, suyun serinletici ve ferahlatıcı etkisini hızla size ulaştırmalarıdır. Loris Parfüm koku grupları arasında size en uygun kokuları bulmanız için parfümologlarımızdan destek alabilirsiniz. Her bölümün sonunda sizin için seçtiğimiz açık parfümlerimizin isimleri var. Kokunuzu keşfedin. İçinizdeki sizi hangi koku grubu uyandıracak?