Loris Bayisi Olmak İstiyorsanız…

Açık parfüm pazarı giderek büyüyor. Yaptırdığımız araştırmaların son verilerini değerlendirdiğimizde Türkiye’de açık parfüm dendiğinde akla gelen ilk markalardan birinin Loris Parfüm olduğunu memnuniyetle görüyoruz. Bizi açık parfüm alanında yükseklere taşıyan ve elbette bayilerimize teşekkür ederiz. Bize gelen yüzlerce mesajda Loris bayisi olmak için gerekli koşullar ve açık parfüm bayisi olmanın gereklikleri soruluyor. Daha önceki pek çok yazımızda açık parfüm bayisi olmak için neleri sorgulamanız gerektiğinin üzerinden geçtik. Daha teknik bilgiye ulaşmak için bu linke tıklayabilirsiniz ve başvurunuzu yapıp detaylar üzerinde konuşmak için bizimle her zaman iletişime geçebilirsiniz. Bu yazımızda tekrar teknik detayların üzerinden geçmeyecek, size biraz girişimcilik, biraz açık parfüm dünyası ve kendi işinin sahibi olmak konusunda bilgi sunacağız.

Açık parfüm pazarı büyüyor

Herkesin kendi işini kurmak gibi bir hayali olabilir. İnsanın kendi işini yapması, büyük bir özgürlük olarak düşünülür. Bu düşünce büyük ölçüde doğrudur çünkü bazı insanlar, alt üst ilişkisi içinde çalışmak yerine, daha büyük fikirlerin projelerin peşinde koşma heyecanı taşırlar. Açık parfüm bayisi açmak istiyorsanız, her yönüyle bağımsız ve sizi özgür kılacak bir işiniz olacağına inanabilirsiniz. Sadece Türkiye’de değil dünyanın her yerinde açık parfüme yönelik büyük bir ilgi var. Bu ilginin en önemli yanı, alım gücünün düşmesi buna karşın insanların kişisel bakımlarına yönelik çabalarının artması. Kadının çalışmaya başlaması kişisel bakım istatistiklerini doğrudan etkiliyor. Kadın çalışıyor ve evinden çıktığında sadece güzel değil, bakımlı olmak da istiyor. Kadınlar bu noktada elbette çok güçlü bir etken ama şunu da unutmamanız gerek. Erkekler de eskisine göre daha bakımlı. Parfüm kullanım oranları giderek artıyor. Türkiye’nin de dünyanın da her yerinde insanlar iyi görünmek, güzel kokmak ve iyi etki bırakmak istiyorlar. Açık parfümü olmak için yola çıkarken, bu oranların kesinlikle düşmeyeceğinden emin olabilirsiniz. İnsanlar kendilerini iyi hissettiklerine bakımlı oluyorlar evet ama iyi hissetmek için de bakımlı oluyorlar. Açık parfüm pazarı büyüyor ve akıllı girişimciler şehirlerindeki güzel köşeleri kapmak için kolları sıvadılar. Siz de rahatlıkla, çok küçük bir sermaye ile onlardan biri olabilirsiniz. Fakat bu noktada “Ben bu özelliklere sahip miyim?” diye düşünmenizi gerektiren bir dizi soruyu kendinize sorun, kendinizi analiz edin. Girişimci olmak ve iş kurmak için sadece para yetmez, iş sahibi olmanın belli kuralları vardır.

Mağazanız her gün açık olacak

Bir açık parfüm mağazası açmak ve de bayilerine kazandırmayı kendisine öncelikli ilke edinen Loris Parfüm ile çalışmak istiyorsunuz. Bu harika, sizinle çalışmaya hazırız. Açacağınız Loris Parfüm mağazasının her gün, aynı güzellik, temizlik, enerji ve müşteri memnuniyeti sağlama çabası içinde olacağını önce kendinize sonra markamıza taahhüt etmelisiniz. Mağaza ekibiniz siz olabilirsiniz, eşiniz veya kardeşiniz olabilir, size yardımcı olması için profesyonel bir çalışanı işe alabilirsiniz. Her ne olursa olsun, mağazanızın her sabah aynı saat ve düzende açılması hayati önem taşır. Bir marka için mağaza müşteriye dokunduğu, hayat bulduğu yerdir. Loris Parfüm olarak açık parfüm pazarında ortaya koyduğumuz itibarı bayilerimizin bu konudaki hassasiyetlerine borçluyuz. Girişimci için ise o mağazanın aynı saat, düzen ve kalitede iş yapması eşit hatta biraz daha yüksek düzeyde önem taşır. Açacağınız Loris Parfüm mağazası sizin ekmek tekneniz olacağına göre, bu konuda öncelikli hassasiyeti iş sahibi olarak sizin göstermeniz gerekecektir. Kendinize açık parfüm bayisi olmaya girişmeden önce şu soruyu sorun: Yılbaşı, arife, anneler günü, babalar günü, sevgililer günü gibi özel günler dahil olmak üzere daima aynı kalitede açacağım bir mağazanın sorumluluğuna hazır mıyım?

Müşteri velinimettir

Milyarlarca insanın yaşadığı bir dünyada yaşıyoruz. Bazıları satıyor bazıları satın alıyor. Bir zamanlar müşteriler, seçenekleri çok az olduğu için güvendikleri yerden alış veriş yapar ve devamını çok sorgulamazlardı. Onlar daha az sorguladığı halde müşteri ilişkilerine, müşteri memnuniyetine önem veren markalar bugün hala yaşayan en köklü markalar olarak operasyonlarına devam ediyorlar. Kişisel bakım ile doğrudan ilgili bir iş yapacak olduğunuz açık parfüm mağazası açma kararındaysanız, bu konuda kendinizi çok iyi değerlendirmeniz gerekiyor. Sabırsız, müşteri ile ilişkisini bir kanaviçe gibi işlemeyi bilmeyen, sinirli ve disiplinsiz bir kimsenin, ne açık parfüm mağazası açması ne de doğrudan müşteriye dokunan başka bir iş yapması mümkün olmaz. Loris Parfüm olarak bu konuda en başarılı markalardan biriyiz ve kendimizle yarış halindeyiz. 2020 yılında 300 tanesi Türkiye’de, 300 tanesi yurt dışında olmak üzere toplam 600 mağazası olan dev bir marka olma adımlarını atıyoruz. Mağazanız mağazamız, kazancınız en önemli kazancımızdır. Fakat siz önce şu konuda düşünün: Müşterilerinize her durumda sabırlı, güler yüzlü, ilgili, iyi niyetli bir tutum sergilemek konusunda kendinizi nasıl değerlendiriyorsunuz? Sizin bu konudaki tutumunuz sizinle birlikte çalışan elemanların da tutumunu belirler.

Ekip yönetimi

İş kurmaya hazırlanan herkesin bir takım liderlik özelliklerine sahip olması beklenir. Finans konusunda çok başarılı olabilirsiniz, müşterilere gereken ilgiyi gösteriyor ve mağazanızın da her gün aynı kalitede açılmasını sağlıyor olabilirsiniz. Peki ama gerekli liderlik özelliklerini taşıyor musunuz? Yoksa bir müşteri şikayetinde sizinle çalışmakta olan elemanı müşterinin gözü önünde paylıyor, küçük düşürüyor, müşteri velinimettir lafından yola çıkarak kendi elemanınıza gereken değeri vermiyor musunuz? İster açık parfüm mağazası açın, ister başka bir konuda mağaza açın, ister 100 kişi çalıştırın isterseniz sadece iki, öncelikli işiniz ekip yönetimini doğru yapmak ve liderlik etmektir. Ekibinizin sizin aynanız olduğunu unutmayın. Siz onlara nasıl davranırsanız, onlar da müşterileri öyle davranır. Yeni neslin çok ayırt edici bir özelliği var. Değer görmek istiyor ve yaptığı işle değer oluşturmak istiyor. Bu değeri bulamaz ise diğer seçeneklere yöneliyor. Eğer açacağınız açık parfüm mağazasında her haftaya başka bir elemanla başlamak istemiyorsanız, ekip yönetimi ile ilgili kendinizi mutlaka bir ön değerlendirmeden geçirin. Elbette mağazanızı her gün kendi kendinize açmak, siparişten, satışa, temizlikten, iletişime kadar her şeyi kendi kendinize yapmak niyetinde değilseniz. Soru şu: Sizinle birlikte çalışabilecek ekipleri yönetmek için gerekli minimum liderlik özelliklerine sahip misiniz?

Desteğimiz üzerinizde... Loris Parfüm olarak, siz bu konularda kendinizi doğru değerlendiriyor ve hazır hissediyorsanız sürecin her adımında yanınızda olacağız. Zaten çok küçük bir yatırımla sahip olacağınız değerli mağazanızda işlerinizin en iyi şekilde yürümesi konusunda her zaman sizinle birlikte çalışacağız. Loris Akademi çatısı altında yürüttüğümüz eğitimlerimizden faydalanacaksınız. Loris Merkez’in güçlü saha satış ekibi, mağazanızın açılışından ilk satışınıza kadar yanınızda sizinle birlikte olacak. Stok sipariş gibi konularda merkezi sistemimizin olanaklarından yararlanacaksınız. Açılışınızı pek çok ücretsiz promosyon ürün ürün ve malzeme ile destekleyeceğiz. Sizinle daima ilişkide olacak ve karlılığınızı artırmak için azimle çaba göstereceğiz. İletişim ekimiz, iletişi kanallarında güçlü bir tanıtım kampanyası yürütüyor. Sosyal medyadan, gazete haberlerine kadar, mağazanızın satışlarını artırıcı faaliyetlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Biz Loris Parfüm olarak, pazarın en güçlü markası olma yolunda emin adımlara ilerliyor ve bu ilerleyişte sizi de yanımızda görmeyi istiyoruz.