Vanilya Kokulu Açık Parfümler

Oldukça neşeli bir nota olan vanilya, girdiği ortamı bir anda yumuşatıyor, tatlandırıyor ve kendine has bir etkiyle sizi çekiyor. Vanilya kokusunun neden bu kadar popüler olduğu konusunda bir dizi araştırma yapılmış ve ortaya şu sonuç çıkmış: Bir çok insan vanilya kokusunda çocukluğunun sıcak anılarını, masumiyeti ve geçmiş günlere özlemin getirdiği sıcaklığı buluyormuş. Vanilya notalarının bulunduğu parfümlerin hızla popülerleşmesi bizim geçmiş günlere özlemimiz mi sizce de?

Vanilyanın sakinleştirici gücü

Vanilya kokusunun insanlara olumlu etkisini kanıtlamak isteyen bilim adamları ortaya kokunun sakinleştirici gücünü koyuyor. Almanya'daki Tubingen Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, vanilya kokusunun hem insanlarda hem de hayvanlarda ani etkilere karşı irkilme refleksini çok azalttığını ortaya koymuş. Daha da ötesinde vanilya kokusunun insanlarda stresi ve kaygıyı azalttığı keşfedilmiş. Hatta kanser hastalarının üzerinde yapılan bir deney sırasında, vanilya kokusu ile karşılaşan hastaların stres seviyelerinde %63’e varan bir azalma saptanmış. Vanilya kokusunun hoşluğu bizi belki de çocukluğumuzda pişen bir kekin, kurabiyenin ve bir çay saatinin mutlu, endişesiz anına taşıyor olabilir. Zaten her koku aslında bir zamanda yolculuk makinasının yaptığı işi yapmıyor mu? Burnunuza gelen bir kokuyla annenizi, bir dostunuzu, bir anınızı veya bir geziyi anımsamıyor musunuz siz de? Kullanılan vanilya özütü son derece pahalı bir özüt, bu sebeple parfüm endüstrisinin kullandığı vanilya, laboratuvar ortamında üretilmiş bir eş esanstır. Siz fark etmeseniz de odunsu bir kokunun derinliklerinde, meyveli bir kokuda bergamotun keskinliğini yumuşatabilmek için veya çiçeksi bir kokunun içinde yaseminlere eşlik eden bir nefes vanilya olabilir. Bu, kullandığınız parfümü vanilyayı yapmaz ancak vanilyanın verdiği hoş duygu sizi sarar. Gelelim, açık parfüm pazarının yükselen markası Loris Parfüm’ün vanilya notalı parfümlerine. İstediğiniz mağazamıza girip aşağıdaki açık parfüm kodlarını denemek istediğinizi söyleyin ve gözlerinizi kapayarak hissetmeye çalışın, vanilya kokusu acaba sizi nerelere götürecek?

Vanilya kokulu kadın parfümleri

Tatlı bir bahar akşamından esintiler

Loris Parfüm Frequence Serisi K-012 Kodlu Açık Parfüm

Loris Parfüm’ün K-012 kodlu açık parfümü tatlı bir koku. İçindeki vanilya, şeker ve karameli baz aldığımızda başka türlüsü mümkün olmaz zaten. Hayata biraz tat katmak, teninizde ılık ve neşeli bir rüzgar yaratmak için ideal bir parfüm. Onu her mevsimde rahatça taşıyabilirsiniz . Son derece dengeli bir karışımla, üç iddialı tatlıyı bir arada sunma cesareti gösteriyor.

Loris Parfüm Frequence Serisi K-012 Kodlu Açık Parfüm

Tatlı vanilya, cesur yasemin

Loris Parfüm Frequence Serisi K-092 Kodlu Açık Parfüm

Tam bir iksir. K-092 ile büyüleyici notaların gecenin karanlığında dans ettiğini hissedeceksiniz. Loris Parfüm’ün en çok satan açık parfümlerinden biri olan K-092, vanilyanın tatlılığını dengeleyecek zambak, yasemin ve jakaranda ağacının gücünden yararlanıyor. Tepe notalarındaki bademi saymamak da olmaz. Derinliği olan bir parfüm ve son derece dayanıklı. Oryantal vanilya diye adlandırdığımız koku türünün en karakteristik örneklerinden biri ve onu taşımak da gerçekten cesaret işi.

Loris Parfüm Frequence Serisi K-92 Kodlu Açık Parfüm

Derinlerdeki vanilya notası

Loris Parfüm Frequence Serisi K-136 Kodlu Açık Parfüm

Loris Parfüm’ün K-136 kodlu açık parfümü çiçeksi ve oryantal kokulara harika bir örnek. Çiçeksi ve oryantal tanımı size vanilyayı unutturmasın. Siyah frenk üzümü, bergamot ve yeşil notaların lezzetli kombinasyonuyla başlayan, müge çiçeği, zambak ve yasemin orta notaları ile doruğa çıkan bu gençlik iksirinin vanilya etkisi çok dipte ve derinde. Koku tamamlandıkça ortaya derinlerdeki vanilya çıkıyor, tüm kokuların arasında size tutunan ve saatlerce sizinle kalan yine vanilya oluyor.

Loris Parfüm Frequence Serisi K-136 Kodlu Açık Parfüm

Genç ve modern hissediyorsanız

Loris Parfüm Frequence Serisi K-222 Kodlu Açık Parfüm

K-222 için kısaca büyüleyici bir etkiye sahip diyebiliriz. Zengin bir siyah kahve vanilyaya ve beyaz çiçeklere eşlik ediyor. Beyaz çiçeklerin vanilya ile ilişkisi hep çok güçlü ve kalıcı olmuştur. Özellikle de beyaz çiçekleri kraliçesi yaseminin... K-222 genç ve modern kadının kokusu olarak kabul edilebilir ama kendisini genç ve modern hisseden tüm kadınlara kollarını açar. Kokuyu oryantal vanilya olarak adlandırıyoruz ama tatlı bir kahve kokusunu da göz ardı edemeyiz.

Loris Parfüm Frequence Serisi K-222 Kodlu Açık Parfüm

Parfümün ötesi

Loris Parfüm Frequence Serisi K-251 Kodlu Açık Parfüm

Loris Parfüm’ün K-251 kodlu açık parfümü tıpkı bir mücevher takmışsınız gibi size iyi hissettiriyor, güven kazandırıyor ve güzelleştiriyor. Onu, çağdaş kadına bir çeşit saygı duruşu olarak adlandırabiliriz . Oryantal odunsu koku grubunda olan K-251 lavantanın, yaseminin, sandal ağacının ve neşeli vanilyanın kusursuz bir karışımı. Parfümün ötesi, kokunun güzellik olarak vücut bulmuş hali...

Loris Parfüm Frequence Serisi K-251 Kodlu Açık Parfüm

Çarpıcı ve gizemli

Loris Parfüm Frequence Serisi K-268 Kodlu Açık Parfüm

Loris Parfüm’den nefis bir oryantal vanilya karışımı K-268 kodlu açık parfüm. Üst notalarında acı portakal ve kalbinde gül bulunuyor. Sizi anında avucunun içine alan bir cazibeye sahip. Vanilyanın tadı ve bademin kremsi etkisi, güçlü tonka fasulyesine eşlik ediyor. Nabzınızın attığı noktada etkisini hissettiğinizde ona tutulacaksınız.

Loris Parfüm Frequence Serisi K-268 Kodlu Açık Parfüm

Vanilya kokulu erkek parfümleri

Tatlı ve erkeksi

Loris Parfüm Frequence Serisi E-002 Kodlu Açık Parfüm

Loris Parfüm E-002 kodlu açık parfümü kısaca baştan çıkarıcı, esrarengiz ve kentli bir karakter olarak tanımlayabiliriz. Kendine güvenen ve cana yakın erkeğin seçimi olmaya adaydır. Mandalina ve bergamotun enerjisiyle başlar, zencefil, kehribar ve vanilya karışımlı odunsu notalarla tamamlanır. Vanilyanın tatlı yönü onu tatlı baharatlı erkek parfümlerinden biri yapıyor. Çok özel anlarda veya günün herhangi bir saatinde fark etmez.

Loris Parfüm Frequence Serisi E-002 Kodlu Açık Parfüm

Vanilyanın çekimi

Loris Parfüm Frequence Serisi E-080 Kodlu Açık Parfüm

Loris Parfüm Frequence Serisi E-80 kodlu açık parfüm Loris Parfüm özgün koleksiyonunun çok özel bir parfümü olan E-80, da vanilyanın kendini özgürce hissettirdiği bir içeriğe sahip. Vanilya sayesinde tatlı bir parfüm olarak sınıflanan E-80, mandalinanın karakteristik serinliği ile denge buluyor. Mandalina ve vanilya bir araya geldiğinde ortaya çok Akdenizli, çok ılık ve bir o kadar da çekim gücü yüksek bir parfüm çıkıyor. E-80 tatlı kokulardan hoşlanan erkeklerin mutlaka denemesi gereken bir koku.

Loris Parfüm Frequence Serisi E-080 Kodlu Açık Parfüm

Deri ve vanilya

Loris Parfüm Frequence Serisi E-085 Kodlu Açık Parfüm

Güçlü ve etkileyici bir iz bırakmak istiyorsanız Loris Parfüm’ün çok satanlar listesinden E-085 nolu açık parfümü mutlaka denemelisiniz. Deri, sedir, mor yaprak, vetiver ve lavanta bir araya gelerek muhteşem bir karışım meydana getiriyorlar ve bu karışıma vanilyanın tatlı dokunuşları da girince parfümün ve kullanan kişinin cazibesi artıyor.

Loris Parfüm Frequence Serisi E-85 Kodlu Açık Parfüm

Cesur ve tatlı

Loris Parfüm Frequence Serisi E-119 Kodlu Açık Parfüm

Mandalina, limon, bergamot ve portakal çiçeği notalarıyla bir narenciye sonatı sayılabilecek olan E-119, esas narenciye notaları ile şaşırtıcı derecede tatlı bir koku. Ancak bir kez kullanan biri onun yerine başka bir parfüm koyamıyor. Yasemin, zambak ve tarçın kalbinde duruyor. Vanilya, tonka fasülyesi, paçuli ve sandal ağacı ise E-119’un temel notaları arasında yer alıyor. Cesur bir koku E-119, cesareti olanlar denemeli.
kesfedin

Loris Parfüm Frequence Serisi E-119 Kodlu Açık Parfüm

Odunsu oryantal notalar

Loris Parfüm Frequence Serisi E-154 Kodlu Açık Parfüm

Loris Parfüm Frequence Serisi E-154 nolu açık parfüm zeka, cesaret ve cazibenin kutlaması olarak özetlenebilir. Odunsu oryantal koku grubundan olan E-154, özündeki ahşap notaları ve mandalina ile bir Akdeniz korsanı ruhu taşıyor teninize... Vanilya, badem, sedir ve fesleğen ise kokunun derinliğini ve kalıcılığını garanti altına alıyor.

Loris Parfüm Frequence Serisi E-154 Kodlu Açık Parfüm

Fark edilir bir cazibe için

Loris Parfüm Frequence Serisi E-223 Kodlu Açık Parfüm

Loris Parfüm Frequence Serisi E-223 nolu açık parfüm, son derece etkili bir çiçeksi oryantal koku. E-223’ün gücü ylang ylang ile başlar... Vanilya ve tarçından tadını, zencefilden gücünü, kekikten keskinliğini ve bergamottan tazeliğini alır. Tüm bu notalar bir araya geldiğinde kesinlikle fark edilen bir parfüme dönüşür. E-223 erkeği bu fark edilişten keyif alacak.

Loris Parfüm Frequence Serisi E-223 Kodlu Açık Parfüm