İris Çiçeği Kokuları

Mitolojik bir kahramandır İris Çiçeği.... İsmini bir yunan tanrıçasından alır, İris’ten... Ve hikayeye göre gökyüzünden yeryüzüne haber taşıma görevi onundur. Ama İris, sadece mutlu haberleri taşımaktan sorumludur. Latince anlamı da cennetin gözüdür. Çünkü bir göze benzer aynı zamanda...
İnsanı mest eden bir kokusu olduğundan dolayı, içinde yer aldığı tüm parfümler de unutulmazlar arasında yerlerini aldı. İris çiçeğinin turunçgiller ve vanilya ile muhteşem bir beraberliği olduğunu kanıtlayan parfüm uzmanları, onu zaman içinde kehribarın, gülün ve hemen tüm çiçeklerin yanında da kullandılar ve sonuç daima başarılı oldu. Çünkü bir şişenin içinde iris ruhu varsa o şişe daima vazgeçilmez bir şişe olur.
İris çiçeğinin en çok rastlanılan türü mavi iristir. Fakat mor, pembe, turuncu, beyaz gibi bir çok rengi de vardır. Yunanlılar gökkuşağı kelimesini bu çiçek için kullanırlar. Belki de bu renk cümbüşü yüzünden. Bu güzel çiçeği içeren Loris Parfüm çeşitlerine beraber göz atalım.

Sen Güzelsin, Kokun Daha Güzel

Loris Parfüm Frequence Serisi K-025 Kodlu Parfüm

Son derece şık bir kokudur K-025. Moderndir, sadedir ve asaletiyle büyüler. Bej bir takım, ipek bir fular, şık bir gözlük... Böyle bir his verir. Tepe notalarındaki mandalina, greyfurt ve limon tüm parfüme ılıman ve taptaze bir hava verir. K-025’in kalbinde yer alan irise, şeftali çiçeği, yaban gülleri ve sümbül eşlik eder. K-025’in dip notaları ise sedir ve sandal ağacıdır. Derin, köklü ve kalıcı. Açık parfüm üretiminde dünyanın tüm kokularını kucaklayan Loris’in başarı hikayelerinden biri K-025 kodlu parfüm.

Çiçeksi ve Özel

Loris Parfüm Frequence Serisi K-046 Kodlu Parfüm

Muhteşem çiçek notaları odunsu notaların üzerinde yükseliyor ve dibinde güçlü bir temel olmasına rağmen Frequence Serisi K-046 kodlu parfüm hala bir çiçek kokusu olarak sınıflandırılıyor. K-046 frezya, menekşe, iriş ve bergamotun etkisi ile iddialı bir ilk etki bırakır. Taze papatya, kişniş ve sardunya ile canlılığını korur. Dipten ve derinden gelen vanilya, misk ve sandal ağacı ise K-46’nın harika temelini oluşturur. Göze batmadan fark edilmek isteyenlerin kokusu K-046. Günlük kullanım için de özel günler için de muhteşem.

Benim Güzel Kokum

Loris Parfüm Frequence Serisi K-048 Kodlu Parfüm

K-48 de Loris Parfüm’ün gerçekten çok başarılı olduğu bir başka parfüm. Çiçek kokuları arasında yer alan K-048 aldehit, leylak, hanımeli, portakal çiçeği, sümbül, ylang ylang, bergamot gibi etkili bir karışımla açılış yapıyor. Kokunun kalbinde yasemin, iris, gül, karanfil gibi yine çok karakterli notalar var. Diplerde yatan sandal ağacı, amber, misk ve meşe yosunu gibi kalıcı notalarla kararlılığını artırıyor. Bahar akşamlarının ve serin günlerin parfümü denebilir K-048 için. Ancak esmer bir ten onu günlük kullanımda da gayet güzel taşır.

Heyecanın Kokusu

Loris Parfüm Frequence Serisi K-100 Kodlu Parfüm

Loris’in “Doğru kokunun gücü” sloganıyla pazara sunduğu Frequence Serisi K-100 kodlu açık parfüm ile parlıyor. K-100 menekşe ve ahududu notalarıyla açılışını yapar. Bu güzel kokunun kalbinde portakal çiçeği, gün ve menekşe üçlüsü yer alır. K-100 koku piramidinin temelinde ise kuru üzüm, iris ve tonka fasulyesi bulunur. Böyle sayıldığında size belki de çok şey anlatmayan bu özel parfümü tanımlayacak en etkili cümle bize göre şu: Heyecan verici!

Bir Rüyanın Kokusu

Loris Parfüm Frequence Serisi K-154 Kodlu Parfüm

Frequence Serisi K-154 kodlu açık parfüm gerçekten kullananı bir rüyaya davet ediyor. Bugüne dek üretilmiş en güzel kokulardan biri. Üst notalarda, mimoza, gül, portakal çiçeği, sinameki, alıç, sümbül, bergamot, sardunya ve yeşil notalar yer alıyor. Kokunun güçlü kalbinde zambak, menekşe, iris, yasemin, ylang ylang, ıhlamur çiçeği ve gül gibi insana mutluluk veren kokular görev yapıyor. K-154’ün derinliklerinde ise sandal ağacı, amber, meşe ağacı, sedir ve misk ağacının gibi odunsu notalar parfümü tamamlıyorlar. Odun kokusuyla dolu muhteşem bir korulukta, dünyanın en güzel çiçek bahçesiyle karşılaşmışsınız gibi... Rüya gibi...