Yaz Aylarında Hangi Koku Seçilmeli?

Kışın ortasındaki bir buluşmaya yazlık elbisenizle gitmiyorsunuz. Ya da yazın yapılan bir pikniğe yün kazakla katılmıyorsunuz. Sizi sıcak ve serin hissettiren mevsimlik giysi alışkanlıklarınız var. Çünkü her mevsimde farklı bir sıcaklık, nem ve genel ortam koşulları var.
İşte bu sebeple yazın hangi kokuları seçmeniz gerektiğini de biliyor olmalısınız. Parfüm uzmanlarına göre yaza en yakışan kokular, narenciye, meyve, okyanus ve hafif çiçek kokuları olarak sıralanıyor. Hafif çiçek kokularına şakayık, yasemin, manolya, frezya gibi çiçekleri örnek verebiliriz.

Yaz Sıcağı Kokuyu Hızlı Soldurur

Mevsim etkisiyle doğal olarak oluşan yüksek vücut ısısı, parfümdeki alkolün daha çabuk buharlaşmasına neden olur. Bu da kokunun etkisini hızlı soldurur. Kullandığınız açık parfümü yaz aylarında gün boyunca yeniden uygulamanız gerekebilir. Fakat bunu yaparken lütfen abartmamaya dikkat edin. Koku uzmanlarının şu cümlesini anımsayın: “Parfümünüz odaya sizden önce girmemelidir!” Gün boyu çantanızda taşıyacağınız cep parfümler size bu olanağı sağlar. Kokunuzun notaları arasında ağır çiçek karışımları, oryantal notalar, paçuli, vanilya ve şekerli aromalar var ise, gün boyu klimatik ortamda olmanız gerekir. Çünkü bu notalar diğerlerine göre biraz daha baskındır ve gün içinde sizi yorabilirler.

Yaz Sıcağında Parfümünüz Nasıl Daha Kalıcı Olur

Kullandığınız parfümü, vücut losyonu veya yağı gibi ürünleri kullanarak yaz aylarında daha uzun süre kalmasını sağlayabilirsiniz, ancak fazla abartmamaya dikkat edin. Daha iyi sonuçlar elde etmek için cildi hazırlamaya çalışın ve kokusuz sabun ve losyonları kullanın ki kokunuz rekabet etmeye çalışmasın. Yoğun günlerde bazen iki kez duş almanız gerekebilir. Sabahları alacağınız duş sizi güne hazırlarken, akşamları alacağınız duş ile iyi bir uykuya hazır olursunuz. Temiz bir tende kullanılan parfüm daima daha etkili ve daha mutlu edicidir. Mükemmel yaz kokusunu seçerken, kişiliğinizi de ele alın. Doğru karar vermenize yardımcı olabilecek, bir koku almadan önce kendinize sorabileceğiniz şu soruları bir düşünün.

Parfümünüzü hangi sıklıkta kullanıyorsunuz?
Sadece sabahları bir kez mi? Tüm gün mü?
Sadece özel günlerde mi?
En sevdiğiniz kokuları nelerdir?
Düğünlere, nişanlara, akşam eğlencelerini seven biri misiniz?
Çok hareketli yoğun bir iş insanı mı?
Sportif bir yaşamınız mı var?
Yoksa bütün gün masa başında mısınız?
Romantik kokuları mı seviyorsunuz, daha keskin notaları mı?

Yaz parfümünüzü seçerken tüm bu bilgileri dikkate alın. Kendinizi dengeli bir biçimde ortaya koyarken, koku yaydığınızdan değil, insanı içine çeken, cazibeli ve size yakışan bir koku yaydığınızdan emin olun. Temizliğin güzel kokmanın ilk adımı olduğunu sakın unutmayın. Ter kokusu üreten bakteriler yaz sıcağında fazla mesai yapıyorlar. Temiz olmayan bir tene uygulanan parfüm, ne kendini gösterebilir ne de sizi iyi hissettirir.