İyi Hissetmenin En Kısa Yolu: Parfüm

Sadece güzel kokmak için mi parfüm kullanıyorsunuz? Öyleyse size parfümün ruhunuzda ve teninizde nasıl bir etki oluşturduğunu anlatalım, parfüm kullanırken nasıl bir değişim yaşadığınızı hissedin.

Kokuların Aromaterapik Etkisini Keşfedin

Parfüm kullanarak aslında sadece iyi kokmaz bir kokuların aromaterapik gücü sayesinde duygularınızın değiştiğinizi hissedersiniz. Bir koku çok stresli bir gününüzde sizi bir anda rahatlatabilir veya enerjik hissetmediğiniz bir günde size bir anda enerji aşılayabilir. Bazı kokular sayesinde daha rahat uyursunuz ve bazı kokular sabahları yataktan çok daha mutlu kalkmanızı sağlar. Parfümler stres düzeyinizi dengelemede size fayda sağlar.

Güven Duygunuzu Artırır

Tıpkı güzel ve şık bir elbise giydiğinizde olduğu gibi, iyi bir parfüm kullandığınızda da kendinize olan güveniniz yükselir. Parfümünüz sadece moralinizi düzeltmekle kalmaz size özgüven katar. Özgüven için kokuya ihtiyacınız elbette yok ama daha fazlası neden olmasın? Temiz hissettiğiniz ve güzel koktuğunuz bir anda, iletişiminiz de daha başarılı olur.

Çekiciliğinizi Artırır

Beş duyumuzun her biri bize eşsiz bir yaşama gücü veriyor ama kabul edin ki, kokunun yeri bir başka. Sadece kokunuzla insanları kendinize çekebilirsiniz. Parfümler feromonlar bakımından zengindir ve sizi çekici kılar. Çekici hissetmek herkese iyi hissettirir.

Afrodizyak Etkisi

Pek çok parfüm bazen doğal bir afrodizyak gibi işlev görür. Bazı parfüm tipleri, afrodizyak özelliklere sahip feromonlar içerir. Bazen sadece parfümü nedeniyle birisine ilgi duyabilirsiniz.

Sağlıklı Hissettirir

Parfümün sağlığa yararlı olduğunu söyleyecek bir bilimsel çalışma yok ama insanları stres, korku ve kaygı gibi duyguları azaltıyor olması bilimsel bir gerçek. Bu yönüyle parfümler aslında bir sağlık kaynağı. Çünkü iyi hissetmek, sağlıklı olmanın en önemli koşullarından biri.

Anıları Canlandırır

Hiç görmediğiniz bir yere giderken yepyeni bir parfüm kullanmayı deneyin. Göreceksiniz ki ne zaman o kokuyu kullansanız, o güzel tatile yeniden çıkmış gibi hissedeceksiniz. Kokuların anıları canlandırma güçleri inanılmazdır. Ve parfümün ortaya koyduğu anılar genellikle en güzel olanlardır.

Baş Ağrısına İyi Gelen Parfümler Vardır

Bazı kokular sürekli baş ağrılarına iyi gelirler ve özellikle geceleri size rahatlık verirler. Ama bazı esanslar da bazı bünyelerde tam tersi etki yapabilir. Bunu göz önüne alıp parfümünüzü doğru seçmeniz önemlidir. Açık parfümler bu noktada size yüksek bir satın alma avantajı sunar. Böylece bir kokunun size iyi gelip gelmediğini test etme şansınız artar. Kokularla ilgili yazılarımıza bir göz atın ve hem koku grupları hem de parfümlerimizle ilgili önceden bir fikir edinin. Böylece mağazalarımızda size yardım etmeye hazır parfümologlarımıza hangi koku gruplarından hoşlandığınızı belirtebilir, parfüm seçiminde hız kazanırsınız.