Sonsuzluğa Açılan Kapının Anahtarı: Parfüm

Parfümün Dansı...

Bu kitapta birbirinden son derece kopuk olan kahramanları birbirine bağlayan bir arayış vardır: Mükemmel parfümün eksik notasını bulabilmek. O notanın bir pancar poleni olduğunu anlayana kadar devam eden hikayede, ölümsüz kral Alobar, onun koku ustası karısı Kudra, keçi ayaklı mitolojik tanrı Pan binlerce yıllık bir serüven yaşarlar.

New Orleans'ta Alobar, Marcel le Fever, Madam DeValier ve Priscilla buluşurlar ve Alobar onlara parfümün sırrını anlatır. Fakat bir şart koşar; Marcel le Fever ünlü ve büyük bir şirketin sahibi olduğundan parfümü o üretecektir ayrıca Parfümün ismi, "Kudra" olacaktır ve elde edilen gelir, parfümün keşfedilmesinde kullanılan herkese dağıtılacaktır. Sonunda tüm kahramanları birbirine bir pancar bağlar ve dünyanın en beğenilen romanlarından biri de burada biter.

En güzel parfüm notasını bulmak, tarih boyunca insanların en önemli meselelerinden biri olmuştur. Hatta sonsuza dek yaşamak isteyen insan için parfüm, sonsuzluğa açılan kapının anahtarıdır. Oysa herkes için tek bir mükemmel koku olamaz. Her ten, her kişilik, her ortam, her insan için en güzel parfüm birbirinden ayrıdır.

Size en uygun kokuyu ilk denemeden bulamayabilirsiniz. İmza kokunuzu bulmak için kendinize zaman tanıyın, aceleci olmayın. En güzel parfümü bulana kadar belki bir çok deneme yapacaksınız.

Parfüm almak, ceket almaktan veya ayakkabı almaktan farklıdır çünkü. Ayakkabıyı beğenir, dener ve satın alırsınız. Belki uzun süre giyildiğinde topuğu biraz rahatsız edebilir ama nasıl bir ayakkabının size uyup uymayacağını ilk denemede anlarsınız. Parfüm satın almak ise, her insanın bir kerede en doğruyu bulduğu bir konu değildir. Parfümü koklarsınız, çok beğenirsiniz, sonra teninizde kalan notalar sizde farklı bir duygu oluşturabilir. Veya tam tersi bir parfümü denersiniz, kararsız kalırsınız ama bir kaç saat içinde teninizde kalan bir kaç nota sizi ona bağlar. Çünkü parfüm, katmanlardan oluşan sihirli bir iksire benzer. İlk sıktığınızda üst notalar uçuşur teninizde, biraz beklediğinizde orta notalar ortaya çıkar ve orta notalar aslında kokunun odak noktasını oluştururlar. Ama parfümü kalıcı yapan notaları zamanla hissedersiniz.

Koku uzmanlarının koku piramidi olarak tanımladıkları bu katmanlarda saklı esanslar, her vücuda has ve farklı olan vücut florasıyla karşılaştıklarında elbette farklı tepkiler veriyorlar. Size en uygun kokuyu bulmak için Loris Mağazalarımızda parfümologlarımızın önerilerinden faydalanıp kokuları deneyebilir ya da online Koku Testimizi tamamlayabilirsiniz. Aradığınız kokuyu Loris'te bulabilmeniz dileği ile...