Parfüme Ruh Veren Kokular...

Loris Parfüm mağazalarında ve online satış platformumuz loris.com’da bulacağınız 400’ü aşkın çeşit parfümün koku kategorilerine bir göz atalım mı? Bakalım o çok beğendiğiniz kokuların notalarında hangi melodiler gizli?

Chypre / Şipre Parfümler

Eğer parfümünüzün esansı kuvvetli, kalıcı ve zengin bir içeriğe sahip ise muhtemelen siz şipre kategorisinde bir parfüm kullanıyorsunuz. Şiprenin temel notaları arasında meşe yosunu, ağaç, misk ve paçuli sayılabilir. Bu sağlam temelin üzerine bazen çiçek ve bazen de meyve notaları eklenerek şipre parfümler üretilir. Şipre kokuları seçen insanların genellikle kendilerinden emin, ortamda farklılık yaratmayı seven ve yüksek karakterli kişiler olduğu düşünülür. Şipre kokuları erkek parfümlerinde de sıkça görürsünüz. LORIS Parfüm kokuları arasındaki en çok beğenilen şipre kokuları da şunlardır:

Chypre Kadın Parfüm Çeşitleri;

K-035 KEŞFEDİN
K-041 KEŞFEDİN
K-254KEŞFEDİN

Chypre Erkek Parfüm Çeşitleri;

E-013 KEŞFEDİN
E-159 KEŞFEDİN

Floral Parfümler

Floral koku ailesi isminden de anlaşılacağı gibi çiçek kokularını barındırır. Parfümler üretilirken genellikle çiçek kokuları, parfümün orta notası olarak isimlendirilen bölgede kullanılır. Aklınıza gelebilecek bütün çiçek kokuları, bazen tek tek bazen de birlikte floral koku ailesinin içinde yer alabilir. Nergis, müge çiçeği, yasemin, iğde çiçeği, orkide, sardunya, lavanta, zambak, gül, menekşe, süsen, ylang ylang.... Hemen hemen tüm çiçekler parfüm yapımında koku yoğunluklarına göre yer alırlar. Romantik, yumuşak huylu, daha duygusal insanların floral kokular seçtiği düşünülür. LORIS Parfüm kokuları arasındaki en çok beğenilen floral kokular şunlardır:

Floral Kadın Koku Çeşitleri;

K-025 KEŞFEDİN
K-201 KEŞFEDİN
K-204 KEŞFEDİN

Citrus Parfümler

Citrus kokular ılıman iklimin benzersiz turunçgiller ailesinden doğar. Sarı limon, bergamot, greyfurt, mandalina, portakal gibi narenciye kokularının genel adıdır. Evet haklısınız, tıpkı içinden çıktıkları meyveler gibi taptaze, hayat enerjisi veren ve temiz kokulardır. Ferahlık vermek gibi önemli bir görevleri vardır ve bu sebeple özellikle kolonyalarda çok tercih edilirler. Kendisini hafif ve her zaman taze hissetmek isteyen, doğada uzun yürüyüşleri seven ve hayatın her anından keyif almak isteyen insanların bu kokuları tercih ettiği düşünülür. Narenciye kokularını citrus parfümlerde daha kalıcı hale getirmek için diğer koku aileleriyle kombine ederiz. LORIS Parfüm kokuları arasındaki en çok beğenilen citrus kokular şunlardır:

Citrus Kadın Koku Çeşitleri;

K-042 KEŞFEDİN
K-260 KEŞFEDİN
K-258 KEŞFEDİN

Citrus Erkek Koku Çeşitleri;

E-003 KEŞFEDİN
E-089 KEŞFEDİN

Fougere Parfümler

Fougere koku ailesi Türkçe karşılığı gibi yeşil ve geniş bir doğa hissini teninize taşır. Kimi zaman yemyeşil nane yaprakları, kimi zaman bin bir çeşit yaprak... Hatta çimenlerin özü bile bu güzel koku ailesine dahil olabilir. Fougere kokular keskindir, insanı ve ruhunu tazeler. Ama kalıcılık konusunda diğer koku ailelerinin desteğine ihtiyaçları olabilir. Bu sebeple genellikle onlarla kombine edilirler. Bazen çiçeksi yeşil olurlar bazen şipre yeşil... Ama kokunun dibinde doğa olduğunu size daima hissettirmeyi başarırlar. Bu kokuları da doğaya aşık, sportif ve rahat insanların seçtiği düşünülür. LORIS Parfüm kokuları arasındaki en çok beğenilen fougere kokular şunlardır:

Fougere Erkek Koku Çeşitleri;

E-010 KEŞFEDİN
E-131 KEŞFEDİN
E-178 KEŞFEDİN

Fruity Parfümler

Fruity ailesinin kokuları meyvelerin mucizevi etkilerini teninize taşır. Muz, elma, şeftali, mango, kavun, yüzlerce tanıdık ve tanımadık meyve bu koku ailesinin oluşumundaki yerlerini alır. Bazen birlikte ve bazen tek tek. Meyvemsi kokuların sentetik karşılıkları da bulunduğu için parfüm üreticileri bu alandaki çalışmalarını hassasiyetle sürdürürler. Tıpkı green kokularda olduğu gibi diğer ailelerle kombine edilip parfüm içindeki yerlerini güçlendirirler. Genellikle üst ve orta notalarda kullanılırlar ama bazen sürprizli bir biçimde alt notalarda hissedilir, fark yaratırlar. Yaratıcılık yönü ağır basan, eğlenceli ve hayatı seven insanların bu kokuları tercih ettiği düşünülür. LORIS Parfüm kokuları arasındaki en çok beğenilen meyve kokuları şunlardır:

Fruity Kadın Koku Çeşitleri;

K-024 KEŞFEDİN
K-033 KEŞFEDİN
K-176 KEŞFEDİN

Fruity Erkek Koku Çeşitleri;

E-001 KEŞFEDİN
E-002 KEŞFEDİN
E-045 KEŞFEDİN

Woody Parfümler

Ağaç kokularını temsil eden woody ailesi de güçlü bir karaktere sahiptir. Ağaçların binlerce yıldır dünyada yarattığı kusursuz değişimi düşünün ve ağaç kokularını aklınıza getirmeye çalışın. Nemli bir sonbahar sabahında bir ormanın nasıl koktuğunu.... Paçuli, meşe, kayın, ıhlamur ağaçları, sedir ağacı, sandal ağacı, kuru odunlar... Tek başlarına çok dominant oldukları için diğer ailelerle birlikte koku dengesinin içindeki özel yerlerini bulurlar. Güçlü karakterler, kararlı ve lider ruhlu insanların bu aileye yakınlık duydukları düşünülür. LORIS Parfüm kokuları arasındaki en çok beğenilen woody kokular şunlardır:

Woody Kadın Koku Çeşitleri;

K-250 KEŞFEDİN
K-141 KEŞFEDİN

Woody Erkek Koku Çeşitleri;

E-033 KEŞFEDİN
E-163 KEŞFEDİN
E-202 KEŞFEDİN

Oryantal Parfümler

Koku dünyasının en güçlü ve tercih edilen parfüm grupları oryantal kokular arasında yer alır. Oryantal kokular sıcak kokulardır, tıpkı ismini aldıkları tarz gibi... Baskın bir amber kokusu barındırırlar. Balsam, vanilya, buhur, laden reçinesi, misk ve baharat gibi notalar bu aile altında yer alır. Dünya üzerindeki en eski kokular oryantal kokulardır. Bazılarına biraz ağır gelebilir ama özellikle gece kullanımı için çok iyi bir seçim olurlar. Bu kokuları tercih eden insanların, tutkulu, olgun ve güçlü kişilikleri olduğu düşünülür. LORIS Parfüm kokuları arasındaki en çok beğenilen oryantal kokular şunlardır:

Oryantal Erkek Koku Çeşitleri;

E-020 KEŞFEDİN
E-025 KEŞFEDİN
E-065 KEŞFEDİN

Oryantal Kadın Koku Çeşitleri;

K-001 KEŞFEDİN
K-092 KEŞFEDİN
K-248 KEŞFEDİN