Parfüm Koleksiyonu Oluşturmanın İpuçları

Parfümle olan ilişkinizi bir düşünün. Sadece tek bir parfümünüz mü var yoksa farklı günler, mevsimler hatta etkinlikler için çeşitli parfümler mi kullanıyorsunuz? Eğer ikincisi iseniz siz zaten bir parfüm koleksiyoncusu sayılırsınız. Parfüm koleksiyonu oluşturmanın ipuçlarını bulacağınız bu yazımızda, daha iyi bir koleksiyoner olabilmeniz için bazı ipuçları bulacaksınız.

Neden Parfüm Koleksiyonu Yapılır?

Her mevsim için kıyafetleriniz var hatta ayakkabılarınız. Çünkü her mevsimin kendine özgü ihtiyaçları var. Sıcak, soğuk, nemli, rüzgârlı… Bir parfüm koleksiyonu da tıpkı giysiler gibi bazı ihtiyaçlara yönelik olarak yapılır. Zamanla hangi durumda veya hangi mevsimde nasıl bir parfüm kullanmak istediğinize karar verir ve parfümlerinizi bu karara göre alırsınız. Çok sıcak ve nemli havalarda ağır oryantal kokulardan kaçınırken, parfüm moleküllerinin hızlı yok olmasını sağlayan soğuk havalarda biraz daha güçlü kokular kullanabilirsiniz. İşyerinize giderken daha sade bir koku tercih edebilecekken özel bir akşam yemeğinde parfümünüzün biraz daha iddialı olmasını isteyebilirsiniz.

Gelin birlikte bir parfüm koleksiyonu oluşturmanın ipuçlarını keşfedelim!

Kendinizi Geliştirin!

Bir konuda doğru adımlar atmak istiyorsanız biraz bilgili olmanız gerekir. Parfüm konusunda kendinizi biraz eğitmeye ne dersiniz? İnanın çok keyifli ve yararlı bir yolculuk olacak. Loris Blog’u okuyabilir ve her konuda bol bol bilgi bulabilirsiniz. Koku piramidi nedir; üst, orta ve alt notalar ne anlama gelir gibi bazı temel bilgileri bilirseniz koku seçiminiz kolaylaşır. Doğru soruları sorar ve sizin için en doğru yanıtları alırsınız.

Farklı Koku Ailelerini Deneyin!

Parfümlerin içlerindeki esansların dağılımına göre farklı koku ailelerinden oluştuğunu unutmayın. Meyvemsi, çiçeksi, oryantal, odunsun, taze hatta yeşil kokular… Bu kategorilerin bir veya birkaç tanesi sizin zevkinize de hitap edebilir. Örneğin yazın daha çiçeksi kokuları tercih edebilir, kışın odunsu kokuların sıcaklığını hissetmek isteyebilirsiniz. Koku aileleri konusunda cesur olmak size parfüm dünyasının sihirli kapılarını açar ve koleksiyonunuza doğru kokuları ekleyebilirsiniz.

Kokulara Şans Verin!

Diyelim ki bir parfümünüz var ve çok hoşunuza gitmedi. Aradan biraz zaman geçtikten sonra ona farklı bir mevsimde veya farklı bir etkinlikte bir şans daha verin. Bir yaz günü size iyi hissettirmeyen bir koku bir sonbahar akşamı için harika bir seçenek olabilir. Hala hoşunuza gitmiyorsa koleksiyonunuzdan çıkarabilirsiniz.

Parfüm Koleksiyonun Olmazsa Olmazları

Her zaman ısrarla yazdığımız gibi parfüm son derece kişisel bir seçimdir. Biri için mükemmel olan bir parfüm diğeri için dayanılmaz olabilir. Bu kişisel ilişkinin birçok faktörü vardır. Anılarımız bu faktörlerin başında gelir. İstesek de istemesek de bazı kokuları bazı olaylarla ilişkilendiririz. Bir demet yasemin çok heyecan verici veya çok hüzün verici olabilir. Bu tamamen duygularımızla ve geçmişe dönük kodlarla ilgilidir. Bu yüzden koleksiyonunuzu oluştururken en güvenilir uzmana danışmayı unutmayın, kalbinize… O sizi en doğru biçimde yönlendirir.

Sizi Isıtan Kokular

Kış ve sonbahar, sizi sıcaklık ve konfor hissi uyandıran kokuları çağrıştıran kokular için idealdir. Vanilya ve tarçın ipuçları, odunsu kokular, kahve, baharatlar… Size soğuk bir havada lezzetli bir çayın verdiği duyguları verecek kokuları keşfedin.

Önerilerimiz

Kadınlar için: K-222, K-286

Erkekler için: E-225, E-249

Size Ferahlık Veren Kokular

İlkbahar ve yaz, duyuları uyandıran parlak ve taze notlara sahip kokuların zamanıdır. Vazgeçilmez oryantal parfümünüzü yaz kış kullanmak istediğinizi biliyoruz ama önerimiz taze kokulara bir şans vermeniz.

Önerilerimiz

Kadınlar için: K-273, K-288

Erkekler için: E-241, E-247

Özel Hissettiren Kokular

Özel günler için sakladığınız özel bir çantanız veya ayakkabınız var mı? O zaman bir parfümünüz de olsun. Bir düğüne veya çok özel bir kutlamaya giderken günlük parfümünüz yerine onu kullanın, kendinizi özel hissedin.

Önerilerimiz

Kadınlar için: K-248, K-270

Erkekler için: E-202, E-236

Zinde ve Aktif Hissettiren Kokular

Yoğun bir işgününe başlarken ya da arkadaşlarla bir hafta sonu buluşmasına giderken taze ve canlandırıcı bir parfüm kullanın. Bu tarz kokular koleksiyonunuzda mutlaka olması gereken kokulardır. Size gün boyu iyi hissettirirler.

Önerilerimiz

Kadınlar için: K-280, K-285

Erkekler için: E-082, E-178

Mutlaka bir parfüm setiniz olmalı mı? Elbette hayır, seçim sizin. Parfümünüze ve nasıl kokmak istediğinize siz karar verirsiniz. Ama biraz meraklı olmakta fayda var. Kokular sandığımızdan daha güçlü duygularla giriyorlar hayatımıza. Her zaman iyi hissetmeniz ve mis gibi kokmanızı dileriz.