Stilinize Göre Parfüm Seçimi

Stilinize Göre Parfüm Seçimi

Parfüm stilinizin bir yansıması diyorum ama stilinizle, hangi parfümün eşleştiği konusunda bir fikriniz var mı? Hangi notalar sizin stilinizi temsil ediyor? Belki çok neşeli ve rahat bir insansınız, belki de çok ciddi ve kontrollü. Neşeli ve doğal stillere turunçgil notaları çok yakışır. Utangaç ve sessiz bir tabiatınız varsa sıcak ve baharatlı notalar size daha fazla uyum sağlar.

Parfümlerin Sırları

Stilinize göre parfüm seçimine başlamadan önce sizinle biraz notalar hakkında konuşalım. Dünyanın en popüler parfüm notaları gül, lavanta, leylak, yasemin gibi çiçek notaları olarak görülüyor. Daha egzotik çiçekler de var tabii ki, nilüfer, müge çiçeği, manolyalar, tutku çiçekleri gibi… Çiçekler parfüm yapımında çok kullanılır ama tek başlarına değil. Bazı notalar onlara kusursuz bir biçimde eşlik ederek çiçeğin özünü ortaya çıkarır.

Sandal ağaçları, vanilya, oud ağacı, nane, vetiver, misk gibi çeşit çeşit notalar vardır. Notalardan bahsettiğimizde meyveleri de unutmamak gerek. Şeftali, kavun, karpuz, elma, portakal, limon, mandalina, ananas gibi yüzlerce meyve, aromalarıyla parfüm endüstrisine kaynaklık eder. Ve tüm bu notaların karışımları parfümlere ruh verir.

Bir parfümü burnunuza götürdüğünüzde ruhunuzla eşleştiğini hissediyorsanız ruh eşinizi bulmuş olabilirsiniz. Onunla birkaç saat geçirdikten sonra karar vermeniz gerektiğini unutmayın olur mu? Bazen ilk izlenim yanıltıcı olabilir.

Stil ve Parfüm

Kullandığınız her parfüm bir hikâye anlatır. Kokunuz kim olduğunuzla ilgili ipuçlarından biridir. Parfümünüzü kıyafetinizi veya ruh halinizi tamamlayan son bir aksesuar olarak düşünün. Gündüz veya akşam kullanacağınız kokuları da buna göre seçin. Güzel bir akşam yemeğinde gündüz iş yerinde kullandığınız parfümü kullanmak istemeyebilirsiniz.

İşte bu yazıda tüm bu bilgilerden yola çıkarak stile göre hangi parfümlerin uygun olacağını sizlerle paylaşıyor olacağız. Gelin stil ve parfüm arasındaki ilişkiyi birlikte keşfedelim.

Rahat Bir Stiliniz Varsa

Adı üstünde kolay ve rahat stiller, iddiasız ve insanın kendisini rahat ettirmeye yöneliktir. Gerçi bazıları bu rahat stille olağanüstü iddialı olabilirler! Stil oluşturmak ve onu taşımak bir yetenek işidir bu kesin. Odunsu ve aromatik notalar bu kişiler için idealdir. Taze, doğal ve basit. Lezzetli narenciyeler, lavanta kokulu notalar, tatlı baharatlar ve oryantal ormanları, sedir, paçuli, çam, sandal ağacı ve vetiver harmonileri…

Telaşlı değil, sadece doğal ve rahatlatıcı. Loris Parfüm’de rahat stilinize uygun parfümler şunlar olabilir.

Klasik Bir Stiliniz Varsa

Çalışan kadınlar, kurumsal ortama uygun bir stil oluştururlar. Temiz, kurallara uygun, düzenli ve her durum için kullanılabilir bir stili tercih ederler. Günün orta yerinde önemli bir toplantı olabilir. Düğmeli gömlekler, kalem etekler, elbiseler, ceket ve pantolon takımları onların gardırobunda mutlaka yer alır.

Güç ve profesyonellik ararlar kıyafetlerinde. İşte bu tarza uygun olarak koku uzmanları taze çiçek ve aldehit öneriyor. Tende yumuşak buketlere dönüşen yasemin, iris ve müge çiçekleri bu tanıma en uygun notalar arasında görülüyor.

Klasik tarzda kadın, minik bir şişeyi de çantasında taşımayı ihmal etmeden günü güzel kokarak tanımlar. Loris Parfüm’de klasik stilinize uygun parfümler şunlar olabilir;

Cesur ve İddialı Bir Stiliniz Varsa

Bu stil herkese kolay kolay yakışmaz fakat kesinlikle heyecan vericidir. Parlak renkler, keskin çizgiler, özel tasarımlar ve iddialı ögeler taşır. İşte bu iddiaya eşlik edecek kokunun da aynı derecede iddialı olması beklenir. Oryantal notalar, amber, ağır çiçek kokuları cesaretin sembolü olarak öne çıkarlar.

Misk, tarçın, kakule, vanilya kokuları yağ ve reçinelerle zenginleşerek parfümde yerini alır. Cesur ve iddialı tarzın kokusu da en az onun kadar keskin bir mesaja sahip olmalıdır. Loris Parfüm’de cesur stilinize uygun parfümler şunlar olabilir. **K-248 KADIN PARFÜMÜ 50 ML** **K-270 KADIN PARFÜMÜ 50 ML** **K-092 KADIN PARFÜMÜ 50 ML**
(image: kreatif_bir_stiliniz_varsa7.jpg)

Kreatif Bir Stiliniz Varsa

Kreatif giyinme stili sonsuz seçenek barındırır. Benzersiz parçalar, asimetri ve olağandışı aksesuarlar stilin sahibini ele veren faktörlerdir. Bu yüzden de yeşil notaların uyarıcı etkisi bu stile çok iyi gider.

Yeşil notalara ek olarak, baharatlı, odunsu ve çiçek gibi farklı koku grupları da stil sahibinin parfüm koleksiyonunda yer alabilir. Loris Parfüm’de kreatif stilinize uygun parfümler şunlar olabilir.

Kadınsı Bir Stiliniz Varsa

Kadınsı stili taşımak, bazı kadınların içinden doğal olarak gelir. Kadınsı özelliklerini ortaya çıkaran yumuşak kumaşlar, renkler ve desenler seçerler. Kadınsı hatlarını ortaya çıkaran giysileri severler. Saç ve makyajlarıyla bu detayları tamamlarlar ve elbette parfümleriyle son noktayı koyarlar. Çiçekli ve tozlu notalar onlara çok yakışır.

Bu kokular cilde ipek gibi yerleşir ve güzelliğinize eşlik eder. Romantik, yumuşak ve tatlı kokular size göredir. Güller, yaseminler, zambaklar arasında sevdiğiniz bir çiçek buketi oluşturabilirsiniz. Loris Parfüm’de kadınsı stilinize uygun parfümler şunlar olabilir.

İsyankâr Bir Tarzınız Varsa

Asi giyinme tarzı, alışılmadık ve uyumsuz olma ihtiyacınızın bir ifadesidir. Geleneksel kurallara uymak ve herkes gibi giyinmek istemiyorsanız siz de bir isyankâr sayılabilirsiniz. Genç insanların özellikle tercih ettiği bu stil kendini genellikle metal, deri aksesuarlar ve sloganlı tişörtler ile belli eder.

Deri notaları arasındaki bal, tütün ve odunsu notalar, vanilya, tonka fasulyesi gibi dengeleyicilerle bir araya gelerek sizi yakalayabilir. Loris Parfüm’de isyankâr stilinize uygun parfümler şunlar olabilir.

Zarif ve Şık Bir Stiliniz Varsa

İpekler, kaşmirler, ince ve yüksek kaliteli kumaşlar, inci detaylar ve kesinlikle zarif bir vücut dili… Zarif ve şık stil kendisini bu ipuçlarıyla belli eder. Detaylar azdır fakat inanılmaz önemlidir.

Bir rüzgâr gibi geçerler yanınızdan. Tatlı, sıcak esintili ve özlenen bir rüzgâr gibi. Chypre, odunsu ve çiçek notalar bu stil sahibinin sevdiği notalar arasında yer alır. Bergamot, paçuli, oak ağacı ve labdanum gibi etkili notaları hemen hissederler ve kullanırlar. Tarzlarını tamamlayan kokuyu bulduklarında genellikle ondan vazgeçmezler. Loris Parfüm’de zarif ve şık stilinize uygun parfümler şunlar olabilir.