Alan kokulandırma nedir?

Günümüz insanları kaliteli yaşama eskisine nazaran çok daha istekliler. Hepimiz hayatımızı en üst düzeye çıkaracak olanaklara sahip olmayabiliriz ama küçük dokunuşlarla yaşam kalitemizi artırmamız mümkün. Bu dokunuşlardan biri de hiç kuşkusuz alan kokulandırma. Dünya çapında alan kokulandırma konusu giderek çok önemli bir hale geliyor ve tüketiciye binlerce seçenek sunuluyor. Loris Parfüm olarak alan kokulandırma konusunda, özellikle bambu çubuklu ortam kokularımızla müşterilerimize çok geniş bir yelpaze sunuyoruz. Bugün sadece Türkiye değil Dünya çapında binlerce evde Loris Parfüm’ün yüksek kalite standartlarında ürettiği bambu çubuklu ortam kokuları kullanılıyor, hayatın kalitesini artırıyor. Gelin birlikte alan kokularının ve bambu çubuklu ortam kokularının hayatınızda neleri değiştireceğine birlikte göz atalım.

Neden alan kokulandırma

Evinizin atmosferi, mekanınızın dekorunu kurma şeklinize, sahip olduğunuz aydınlatmaya, satın aldığınız mobilya parçalarına, ekleyeceğiniz aksesuarlara ve odaların kokusuna göre özelleştirilebilir. Koku, beynin bir mekânı algılamasında önemli bir role sahiptir. Kötü bir koku, evinizi nahoş, sağlıksız ve istenmeyen hale getirme potansiyeline sahiptir. Temiz, güzel ve rahatlatıcı bir koku ise ister eviniz ister ofisiniz olsun, yaşadığınız her yerin cazibesini artırır. Evinizin girişine koyacağınız bambu çubuklu ve sevdiğiniz bir ortam kokusu eve girdiğiniz anda size iyi bir enerji verir. Aynı şekilde ofisinizde hissedeceğiniz güzel bir koku, o iş gününün çok daha güzel geçmesine destek olur.

Alan kokularının faydaları nelerdir

İster bambu çubuklu ortam kokuları olsun ister oda spreyleri, size iyi gelen bir alan kokunuz varsa mekanla ilişkinizin kalitesi artar. Bunun ötesinde alan kokulandırmanın hayatınıza kattığı birçok fayda vardır.

Gelin keşfedelim:

·         Güzel kokulu bir mekânın fiziksel rahatsızlıkların iyileşmesine destek olmaktan endişeyi azaltmaya kadar birçok etkisi var.

·         Yapılan araştırmalar, aromaterapik etkili alan kokulandırmanın, işyerinde daha iyi performansa neden olduğunu, duyguların daha iyi yönetilmesini desteklediğini ve stresle mücadele başarısını artırdığını gösteriyor.

·         Doğru alan kokulandırma, migren ve uykusuzluğa yardımcı olma yeteneğinden, artan dolaşım ve metabolizmanın faydalarına kadar birçok sağlık sorununda da destekleyici faktör olarak görülüyor.

·         Hoş kokan bir mekâna giren bir kişi olumlu duygulara sahip oluyor. Misafirlerinizi veya iş yerinize giren müşterileri düşünün. Onları nasıl bir koku ile karşılarsanız daha iyi hissederler? İlk izlenim için koku gerçekten çok önemli bir faktör.

Alan kokulandırma konusunda bilmeniz gerekenler

Hoş ve davetkar kokan bir mekâna sahip olmak, orada yaşayan insanlar için faydalıdır. Tarçın, elma, vanilya veya meyan kökü gibi belirli kokular, mekânda yaşayan insanların daha huzurlu ve rahat hissetmesini sağlayabilir.

Koku seçiminizi mevsimlere ve dışarıdaki hava durumuna göre özelleştirebilirsiniz. Daha soğuk günler için daha sıcak sonbahar kokularını, yaz aylarında daha hafif ve iç açıcı kokuları kullanabilirsiniz.

Koku, sizin ve aile üyelerinizin her sabah sahip olabileceği enerjide rol oynar. Beyniniz hoş olmayan bir koku aldığında, enerji seviyenizi etkileyebilir ve sabahın erken saatlerinde kalkmanızı zorlaştırabilir. Ortam kokuları, enerji seviyenizi artırmanıza yardımcı olabilir ve güne başlamanız, egzersiz yapmanız ve evdeyken aktif kalmanız için size daha fazla motivasyon verebilir. Nane, biberiye, portakal, nane ve limon gibi kokuların enerji seviyelerini artırdığı bilinir.

Bazı kokuların mutluluk ve neşe verdiği düşünülür. Ne dersiniz, evinize girerken böyle bir neşe hissetmek size iyi gelmez mi? Başta mango olmak üzere meyve kokuları bu konuda birebir. Loris Bambu Çubuklu Oda Kokuları arasında mutlaka neşenize neşe katacak bir seçenek bulacaksınız.

Loris Bambu Çubuklu Oda Kokuları

Sandal ağacı kokusunun konsantrasyonu artırdığı düşünülür. Yoga ve meditasyon yapılan ortamlarda yüzyıllardır sandal ağacı tütsüleri kullanılmasının en önemli nedeni budur. Loris Bambu Çubuklu Oda Kokuları arasında harika bir sandal ağacı seçeneğimiz olduğunu unutmayın.

Loris Sandal Ağacı Oda Kokusu

Pudralı kokular kimileri için vazgeçilmezdir, temizlik ve masumiyet duygularını tetikler. Loris Bambu Çubuklu Oda Kokuları arasında bu duyguları da bulabillirsiniz.

Loris Pudra Oda Kokusu

Son olarak sakın unutmayın; koku çok kişiseldir. Bir başkasının çok sevdiği bir koku sizi mutlu etmeyebilir. Tam tersi az rağbet edilen bir koku sizin için dünyanın en güzel kokusu olabilir. Loris Bambu Çubuklu Oda Kokularını keşfedin, koklayın, deneyin ve mekanınıza en uygun alan kokulandırmayı hayata geçirin.

Loris Bambu Çubuklu Oda Kokuları