Parfüm Seçimi Yaparken Dikkat Etmeniz Gereken 10 Kural!

Parfüm seçimi ciddi bir iştir. Mağazaya girdim, en çok satan kokuları denedim, biri çok hoşuma gitti aldım diyeceğiniz kadar kolay bir alışveriş yaptıysanız size bravo. Genelde böyle olmaz çünkü. Açık parfüm mağazalarında dünyanın en beğenilen kokularını bulur ve aralarında kendi kokunuzu keşfetmeye çalışırsınız. Bu koku, hem size gün boyu iyi hissettirecek, hem beğenilmenizi sağlayacak ham de tarzınıza uygun bir koku olacaktır. Şöyle düşünün, siz çok spor giyinen, rahat tarzı olan birisiniz ama parfümümünüz buram buram baharat notalarıyla dolu. Bu kadar spor giyinen birisi, muhtemelen daha hafif kokuları, okyanus esintilerini, çiçek ve bahar kokularını tercih edecektir. Peki ama parfümünüzü nasıl seçeceksiniz? Loris Parfüm uzmanları, parfüm seçimi konusunda dikkat etmeniz gereken kuralları sizin için derlediler. İşte başlıyoruz. Size en yakışan parfümü nasıl keşfedeceksiniz?

1. Parfüm seçimi yaparken araştırma yapın ve parfüm konusunu biraz öğrenin.

Her ne alıyorsanız alın, onunla ilgili bir bilgi sahibi olmanızda fayda var. Biraz araştırma yapmanızı öneriyoruz. Loris Blog bu konuda size harika bir kaynak olabilir. Dünyanın en güzel kokuları, açık parfüm dünyası, koku grupları, koku koridorları gibi bir çok konuda bir çok yazı hazırlıyoruz. Amacımız müşterilerimizin parfüm seçimi ile ilgili bilgilenmelerini sağlamak. Sadece kendi açık parfümlerimizi tanıtmıyoruz, açık parfüm dünyası ile ilgili aradığınız her şeyi bulabileceğiniz bir kaynak oluşturmaya çalışıyoruz. Açık parfüm hakkında geniş bilgi mi almak istiyorsunuz? DAHA DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYIN
Parfüm gruplarını mı keşfetmek istiyorsunuz. DAHA DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYIN
Parfüm hakkında bilmeniz gerekenleri özetlediğimiz konu da DAHA DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYIN
Bunlar ve daha bir çok konu, okuyan herkesin seveceği bir dille bloğumuzda. Bir göz gezdirin, biraz bilgilenin. Parfüm alışverişi yaparken, daha sağlıklı sorular sorun ve daha iyi bir yardım alın böylece.

2.Parfüm seçimi yaparken sevdiğiniz kokuları bir düşünün.

Bugüne dek hangi kokular sizi mutlu etti? Annenizin evinde kek pişerken kokladığınız vanilya kokusu mu? Geçen gün aldığınız duş jelinin kokusu mu? Kokladığınız harika bir zambak demeti mi? Şeftali yerken hissettiğiniz mutluluk mu? Baharatların ılık kokuları hoşunuza gidiyor mu? Bir kese lavantayı içinize çekerek koklamaktan zevk alıyor musunuz? Bu soruların yanıtlarını bir düşünün.Parfüm seçimi yaparken eğer bir Loris Parfüm mağazasına gelip, doğrudan doğruya sevdiğiniz açık parfümün kodunu söylemeyecekseniz, danışmanlarımız muhtemelen size nasıl bir koku aradığınızı soracaklar? Onların yönlendirmeleri size çok fayda sağlayacak ama sevdiğiniz kokuları siz de öncesinde biraz düşünün. Seçiminiz daha sağlıklı olacaktır.

3.Parfüm seçimi yaparken koklamaya ve denemeye zaman ayırın!

Loris Parfüm mağazalarındaki parfümologlar, her bir müşterimizin aradığı parfümü bulması ve mağazadan mutlu ayrılması için oradalar. Size aradığınız desteği elbette vereceğiz. Fakat üst üste onlarla parfüm denediğinizde bizim, burun karışıklığı dediğimiz durum olur ve artık parfümlerin gerçek notalarını hissedemez duruma gelirsiniz. Diyelim ki bileğinize bir koku sıktınız biraz bekleyin ve mağazanın önüne çıkın isterseniz. Burnunuz temiz havada temizlenirken, yeni kokunuzu deneyin. Zaman tanıyın kendinize. Parfüm seçimi yaparken kokunuzun birkaç dakika teninizde yol almasını bekleyin. Açık parfümlerin ilk spreyde ortaya koydukları performans, bazen çok keskin, çok tatlı veya çok baharatlı gelebilir. Ama birkaç dakika sonra kalp notaları ve sonrasında dip notalar ortaya çıkmaya başladıkça, açık parfümün etkisi de değişebilir. Zaman verin. Eğer bayram, yılbaşı gibi çok özel ve yoğun bir gün değilse, açık parfümlerimizin sadık müşterileri yoğun bir alışveriş halinde değillerse, sizinle keşif yapmaktan keyif alırız.

4.Açık parfümlerimizle kokunuzu deneyin!

Loris Parfüm mağazalarında herkese her keseye uygun bir parfüm var. Üretim kalitemizle, kullandığımız hammaddeyle size trend kokuları dünya standartlarında ulaştırıyoruz. Fakat bir çok etkenden dolayı fiyatlarımız çok uygun. Açık parfümlerimizin size sevdiğiniz kokuyu, uzun süre deneyebileceğiniz kadar ulaşılabilir fiyatlarda. Baktınız bir kokuya çok yakınsınız ve o sizin aradığınız koku gibi duruyor. Alın, bir kaç gün geçirin onunla, bakalım nasıl tepkiler alacaksınız ve nasıl hissedeceksiniz. Loris Pürfüm’ün fiyatları sizi üzmeden parfümünüzü denemenizi sağlayacak kadar uygun.

5. Test çubuklarımızla bir tur atın!

Açık parfümlerimizden almadan önce biraz daha zaman geçirmek istediniz kokularla. Karar sizin. Loris Parfüm mağazalarında parfümologlarımız istediğiniz kokuyu test çubuklarına sıkarak size sunarlar. Bir tur atın test çubuğunuzla. Bakalım koku sizi nerelere götürecek? İşlerinizi halledin, arkadaşlarınızla bir kahve için bakalım sonrasında koku size ne mesajlar verecek.

6. Açık parfümlerimizi nabız noktalarınızda deneyin.

Daha sıcak olan ve kokunun performansını daha hızlı ortaya koyacak olan nabız noktalarına açık parfümünüzü uygulayın. Lütfen acilen iki bileğinizi birbirinize sürme hatasını yapmayın. Sürtünme ısı yaratır ve parfümün kimyasını küçük de olsa bozar. Biraz zaman geçince açık parfümünüz teninizle ve doğal kokunuzla karışacak ve devamıyla ilgili size daha kesin bir bilgi verecektir.

7.Parfüm seçimi yaparken fikir alın elbette!

Parfümologlarımız size ellerinden geldiğince destek olur ve fikir verirler. Fakat psikolojik olarak siz onların birer satış elemanı olduğunu hissedebilirsiniz. Yakın bir arkadaşınızdan, tarzınızı bilen birinden veya partnerinizden seçtiğiniz açık parfümle ilgili fikir almanızı öner riz. Hanımlar bu konuda biraz şanssız, çünkü beyler uzun uzadıya alışveriş konusunda genellikle sabırsız oluyorlar Ama beyler çok şanslı. Kız arkadaşınız veya eşiniz size seçiminiz konusunda gerekli desteği verecektir mutlaka. Onun da çok sevdiği bir kokuyu bulursanız daha da güzel olmaz mı?

8. Mevsimsel farklara dikkat edin!

Bir koku yazın farklı, kışın farklı bir etki yaratabilir. Kışın cildiniz daha kuru olur ve kokular doğal olarak daha hızlı uçarlar. Nemli cilt kokuyu tutar ve yaz-bahar mevsimlerinde kokuların performansı yükselir. Bu, aynı zamanda şu anlama gelir. Çok baharatlı, oryantal bir koku yazın daha yüksek bir performans gösterirken, hafif bir çiçek kokusu kışın daha hızlı yok olabilir. Dünyanın hiçbir kokusu, her mevsimde aynı şekilde kalıcı olmaz. Bu konuya dikkat edin. Yazlık bir açık parfüm arıyorsanız biraz daha hafif, kış için bir açık parfüm seçiyorsanız daha baharatlı, daha iddialı kokuları seçebilirsiniz. Bu konuyla ilgili parfümologlarımızdan destek alın. Eğer şu sıralar bir açık parfüm seçecekseniz yazın en favori kokuları listemize bir göz atın.

9. Kendinize bir koku dolabı oluşturabileceğinizi unutmayın

Her gün, her durumda aynı kokuyu kullanmak zorunda değilsiniz. Bir kaç açık parfümünüz olabilir. İşe giderken birini, akşam eve gelip duş aldıktan sonra eğer bir yemeğe gideceksiniz başka birini kullanabilirsiniz. Bir davette kullanacağınız açık parfümle, hafta sonu kahve içmek için arkadaşlarınızla buluştuğunuzda kullanacağınız aynı olmayabilir. Loris Parfüm açık parfüm fiyatları size bu lüksü sunar. Tarzınıza uygun, farklı anlar için bir kaç parfümünüz olabilir. Yapmanız gereken tek şey, üst üste parfüm kullanımından kaçınmanız. Ne olursa olsun, kokuya teninizde yer açın ki iyi hissedin.

10. Mutlu olacağınız bir koku

Hepsinden önemlisi, kokunun size iyi geldiğini hissetmenizdir. Sabah kalktınız duşunuzu aldınız ve çıkarken parfümünüzü teninize uygularken, kendinizi güzel/yakışıklı, mutlu ve güvenli mi hissediyorsunuz? Siz parfümünüzü bulmuşsunuz. Tebrik ediyoruz