Burçlar ve Kokular

Her burcun karakteristik özellikleri farklıdır. Kişiler burçlarına göre; karakter özellikleri, tarzları, enerjileri ve beğenilerini göz önünde bulundurarak daha modern kompozisyonlardaki kokuları seçebilecekleri gibi daha oryantal kokuları ya da tatlı meyvemsi kokuları seçebilirler.

Bazı kokular bazı insanlarda bambaşka duygular yaratırlar. Sizin hoşlanmadığınız bir kokuyu bir başkası severek kullanabilir. Size çok çekici gelen bazı kokuları başkaları beğenmeyebilir.

İşte bunun nedenini astrologlar, yıldızların hareketlerine dayandırıyor. Astrolojiye göre, aynı burçtan gelen insanların benzer özelliklere sahip olması gibi, koku tercihleri de birbirine benziyor. Astrolojiye göre burçlar dört ana gruba ayrılıyor: toprak, hava, su, ateş. Bu 4 elementin her biri, belirli kokuların tercihleri ile karakterize ediliyor.

Burcunuz toprak grubunda mı?

Toprak grubu burçları, boğa, başak ve oğlaktır. Bu üç burca sahip olan kişilerin koku tercihlerinde de, güçlü ve tatlı toprak kokuları olduğu düşünülür. Paçulinin bu grubun vazgeçilmez notası olduğunu söyleyebiliriz. Paçulinin doygun, zengin ve baş döndürücü etkisi toprak burcunu kendisine çeker.
Toprak burcu için bir diğer vazgeçilmez koku, lavantadır. Lavantanın tatlı bitkisel kokusu, özellikle erkekler için etkili bir temel notadır.

Boğalar, başaklar ve oğlaklar, limon otunun etkisini de severler. Limon otunda, limonu andıran hafif ve tatlı bir ton vardır ama ot bileşeni sayesinde daha az ekşi ve topraklı bir kokudur. Toprak grubunun diğer iki vazgeçilmez kokusu, vanilya ve Hindistan Cevizidir. Bu iki karakteristik kokuyu parfümün katmanlarında mutlaka hissetmek isteyenler, toprak grubu burçlarındandır.

BOĞA BURCU

Dikkat çekmeyi çok sever. Bu yüzden dikkat çeken kokuları tercih eder. Hafif ve dikkat çeken çiçek kokuları, Boğa için çok ideal. Melisa, zencefil, gül, anason, leylak ve manolya bazlı parfümleri tercih eder.

BAŞAK BURCU

Pratik kıyafetleri seven Başak için parfüm, kıyafetlerini tamamlamalıdır. Giyim tarzı, yumuşak tonlarda klasik çizgilerdir. Özellikle yasemin, sümbül, akasya, gardenya bazlı parfümler onun için ideal.

OĞLAK BURCU

Oğlak, kıyafetlerinde sade ve rahat tarzı ister. Sade giyinmeyi sevse de dış görünümüne her zaman özen gösterir. Nergis, sümbül, nane ve menekşe bazlı kokulara bayılır.

Burcunuz hava grubunda mı?

İkizler, terazi veya kova burcuysanız muhtemelen sandal ağacının klasik ve odunsu etkisini çok seviyorsunuz. Sandal, yeşil dokunuşlarla hava grubu burçlarını cezbeden bir notadır. Çam, hava grubu burçlarının diğer tutkusudur. Hem erkeklerde hem de kadın parfümlerinde yaygın olarak kullanılan reçineli odunsu bir kokuya sahiptir. Temiz ve doğal aroması en çok hava burçlarında doğanları etkiler.
İkizler, terazi ve kova burcunda doğanlar sedir ağacının hoş kokulu etkisinden de hoşlanırlar. (image: nobasic.jpg)

TERAZİ BURCU

Her zaman şık ve zarif olan Terazi, kullandığı parfümlerde de şıklığı baz alır. Genellikle pahalı ve aynı zamanda hafif ve klasik kokuları sever.

İKİZLER BURCU

Yarı spor yarı abiye giyinir. Bu tarzına uyabilecek çiçek kokuları tercihidir. Limon ve portakal çiçeği ona uygundur.

KOVA BURCU

Kova burcu fantastiktir. Modern ve pratik giyinmeyi sever. Kova'nın parfümü, sonsuz hayal gücüne uyum sağlayabilecek kokulardır.

Burcunuz ateş grubunda mı?

Ateş burçları, koç, aslan ve yaydır. Baharatlar ve egzotik kokulara bayılırlar. Baharat ve egzotik kokuların ateş burcuna hitap etmesi son derece doğal değil mi sizce de? Baharatların ateşli doğası koçları, aslanları ve yayları kendine çeker. Baharatlı ve egzotik kokular tam size göre. (image: koc-yay-aslan.jpg)

KOÇ BURCU

Enerji dolu ve dayanıklıdır. Yoğun enerjisine uyum sağlayabilecek parfümleri tercih eder. Lavanta, funda, leylak ya da karanfil bazlı parfümler idealdir.

YAY BURCU

Sportif, rahat ve şık giyinmeyi seven Yay'ın kullanacağı parfüm, bir o kadar tarzına uygun olmalı. Sandal ve sedir ağacı, horozibiği bitkilerinin kullanıldığı parfümler tam Yay'a göre.

ASLAN BURCU

Giyim tarzında her zaman ağır olmayı tercih eder. Kullandığı parfümler de bu yapısına uyum sağlar. Tercihi daha çok lavanta, sıklamen ve narenciye ağırlıklı parfümlerdir.

Burcunuz su grubunda mı?

Yengeç, akrep veya balık mısınız? Duygusal ve güçlü su burcu insanlarının vazgeçilmez kokuları çiçek notaları barındırır. Su burçları, doğanın bu çiçeksi dokunuşunu tenlerinde hissetmeyi severler. Doğa ve romantizm, yengeç, akrep ve balıkların kokularında aradığı iki temel duygudur. (image: yengec-akrep-balik.jpg)

YENGEÇ BURCU

Güzel olmaktan çok dokunaklı ve etkileyicidir. Yengeç'in koku tercihi, baharatlı veya sabunumsu kokulardır.

AKREP BURCU

Hem çok şıktır, hem de değişik bir tarza sahiptir. Her konuda tutkulu olan Akrep'in parfüm tercihleri de tutkulu ve etkileyicidir. Misk ve amber, baharatlı parfümler ona uygundur.

BALIK BURCU

Fazla dikkat çeken şeyleri sevmez. Çiçek ve meyve karışımı kokuları yasemin, gül ve portakal çiçeğinin ağırlıkta olduğu parfümler Balık için ideal.
Astroloji tutkunları, yıldızların doğduğunuz andaki konumlarının tam hayatınızı etkilediğini ve belirlediğine inanıyor. Sizi siz yapan özeliklerinizin yıldızların etkisiyle oluşuyor. Bize göre önemli olan sizi nasıl bir kokunun iyi hissettirdiği.
Aradığınız mükemmel kokuyu bulmanız dileğiyle...