Parlak Saçlara Sahip Olmak İçin Altın Kurallar

Kim capcanlı, dolgun, bakımlı ve güzel kokan saçlara sahip olmak istemez ki? Saç bakımı, kolay olduğu zannedilen birçok işlemi içeren bir süreçtir. Ne yazık ki her zaman gerektiği kadar önem verilmeyen saçların görünümünden rahatsızlık duyulduğu için denenen ürünler de sonuç vermez.
Fakat parlak, canlı, dolgun ve güzel kokan saçlara sahip olmak için uygulayabileceğiniz kolay ve altın değerindeki kuralları gördükten sonra saç bakım rutininizi değiştireceğinize eminiz. Altın kuralları okuyun ve ne kadarını hayata geçirebileceğinize siz karar verin.

Kütikül nedir?

Saç bakımına geçmeden önce gelin kütikülü keşfedelim. En kısa tanımla kütikül saçın dış katmanıdır. Köklerden başlar ve saçın ucuna doğru konik bin hal alır. Keratinize ve düz hücrelerden oluşur. Saçlarınızın sağlıklı görünmesi için parlak görünüme sahip kütiküllere ihtiyacınız var. Kütikül zarar görebilir hatta yok olabilir. Bu da saçlarınızın mat, bakımsız ve sağlıksız görünmesine neden olur. Kısaca sağlıklı saçlarınız varsa sağlıklı kütikülleriniz var demektir! İlk kez duymuş olmanız çok normal çünkü hiçbirimiz bakımımızın hücrelerimize uzanan yolculuğunu düşünmüyoruz.
Kütikül dış faktörlerden zarar gören bir hücre yapısıdır. Hava, su, UV ışınları, ısı, boya ve günlük çektirdiğiniz fönler onun düşmanlarıdır. Kalıcı düzleştirme ve perma gibi çok kimyasal kullanılan işlemlerin zararları sandığınızdan da daha fazladır.
Kütikülü öğrendiğimize göre saç bakımının altın kurallarına geçebiliriz.

Saç temizliğinizi doğru yapın!

Saç yıkamak günlük basit bir işlem gibi geliyor, öyle değil mi? Pek öyle değil. Yukarıda uzun uzun anlattığımız kütikül sağlığı, saç temizliğini basitlikten çıkarıyor. Her gün saçlarımı 2 kez şampuanla yıkarım diyenlerden misiniz? Bu çok doğru değil. Saç tipinize ve kullandığınız şampuanın kalitesine göre saçlarınızı temizlemeyi planlarken kütiküllerinize zarar veriyor olabilirsiniz.
Uzmanlar saçınızı her gün değil haftada 2-3 kez yıkamanızı öneriyorlar. Hatta çok kıvırcık ve sert yapıdaki saçların haftada bir yıkanması gerekiyor. Böylece saçınızdaki doğal yağların, saçınıza yayılmasını sağlıyor ve saçlarınızın beslenmesine yardımcı oluyorsunuz.

Kırıkların temizlenmesi önemli!

Saçlarınıza çok iyi baksanız da zaman içinde fırça ve tarak kullanımından dolayı saç uçlarında kırılmalar başlayabilir. Kırılmış, yıpranmış, bölünmüş uçlar zaman içinde saçınızın daha fazla kırılmasına neden olur ve uzamasını yavaşlatır. Doğru saç bakımı için 10 ila 12 haftada bir saç uçlarınızı temizletin.

Soğuk su saça iyi geliyor!

Sağlıklı bir saç görünümü için, saçlarınızı soğuk suyla durulamanız uzmanların önerileri arasında yer alıyor. Temizledikten sonra saçlarınıza soğuk su uygulamak, kütikülünüzü pürüzsüzleştirmeye yardımcı oluyor ve bu da parlaklığı artırıyor.

Beslenmenize dikkat edin!

Vücuda alınan besinler hücrelerin tamamını etkiler, doğal olarak saçları da… Dengeli ve sağlıklı beslenmek, ve bol su içmek sadece saçlarınız için değil vücudunuzun tüm hücreleri ve çok önemlidir. Vitamin ve mineral eksikliklerinizi görmek için belirli aralıklarla test yaptırmakta fayda var. Saçlarınızın sağlıklı veya sağlıksız olması vücudunuzun ihtiyaç duyduğu vitamin ve minerallerin eksikliğinden olabilir.

Saçınız karışıyorsa krem kullanın!

Sadece şampuan kullandığınızda saçlarınızı açmanız zor oluyor mu? Mutlaka krem kullanmalısınız. Saçları sert fırçalamak ve taramak onlara vereceğiniz en büyük zarar. Krem, kullanıldığında saçın karışmasını önleyebilir ve beslemiş de olursunuz.

Havlunuza dikkat!

Saçları kurulamak için yumuşak ve mikrofiber havlular kullanın. Peluş havlular saçınızın dokuma liflerine takılarak zarar görmesine neden olur. Bunun yerine bir tişört veya süper ince bir mikrofiber saç havlusu iyi bir seçim olacaktır. Saçlarınızı yumuşak havluya sarın ve onlara iyi davranın, sert hareketler yapmayın.

Saçlarınızı doğru fırçalayın!

Önce doğru saç fırçasını kullanın. Islak saçlar için özel olarak tasarlanmış saç fırçalarını kullanabilirsiniz. Bu fırçalar ince, esnek kıllara sahiptir, daha hassastır ve saçları çekmeden çözer. Saçlarınızı yumuşak hareketlerle yıpratmadan, hafifçe fırçalayın.

Saçlarınız nasıl kokuyor?

Teninizin kokusu ne kadar önemli ise saçlarınızın kokusu da aynı derecede önemlidir. Doğru şekilde yıkadığınız, taradığınız ve bakım yaptığınız saçlarınıza son dokunuşu saç parfümleriyle yapın.
Yeni yıkanmış saçların yumuşaklığını ve kokusunu kim sevmez ki? Saçlarınıza normal parfüm sıkmak kurumasına ve zarar görmesine neden olabilir. Özellikle yağlı bir saça sahipseniz, parfümlerin yağlanmayı hızlandıracağını da unutmayın. Saçlarınızın güzel kokmasını sağlamak için Loris saç parfümlerini denemenizi öneririz.

Loris Parfüm’ün muhteşem saç parfümlerini keşfedin!

Loris Güneş Işığı Saç Parfümü egzotik çiçeklerin büyüleyici havasını taşıyor. Meyveli çiçekli bu özel parfüm, şakayık, vanilya ve orkide etkisindeki koku piramidi ile büyüleyici bir etki bırakıyor. Güneş ışıklarıyla ısınan bir bahçede, taptaze kesilmiş çiçeklerin vazoya yerleştiği o eşsiz anın kokusunu saçlarınızda hissedin!

Loris Güneş Işığı Saç Parfümü