Yaş Gruplarına Göre Kadın Parfümleri

Yaş Gruplarına Göre Kadın Parfümleri

Müşterilerimizden bize gelen sorulardan biri de hangi yaş grubuna hangi kadın parfümünü önerdiğimizle ilgili… Öncelikle şunu bilmeniz gerekir ki kişiliğinizi tamamlayacak parfümü seçerken cildinizin dokusunu ve vücut kimyanızı göz önünde bulundurmanız gerekliğidir. Bu iki özelliğiniz kokunun gücünü, size uyumunu ve sürekliliğini etkiler.

Yaş gruplarına göre kadın parfümü seçerken bazı trend ve önerileri dikkate alabilirsiniz ama öncelikli olan teninizde hangi kokunun daha iyi durduğu ve size daha iyi hissettirdiği olmalıdır.

Kokuların Yaşı Yoktur

Parfümle olan ilişkiniz kesinlikle çok kişisel bir ilişkidir. Fakat dünya genelinde koku grupları zaman içinde kadınların tercihlerine göre yaşlara göre kategorize edilmiştir. Herkes her parfümü kullanabilir ama bir kokuyu 'genç' veya 'yaşlı' yapan tamamen sizin hissettiklerinizdir. Genel eğilimleri inceleyen parfüm uzmanları tatlı ve meyveli kokuları genç kızların tercih ettiğini, çiçek buketlerinin ise orta yaş ve üstü tarafından tercih edildiğini düşünüyorlar.

Bu bilgiye, herkesin fiziksel yaşının hissettiği yaş ile aynı olmayacağını da altını çizerek ekliyorlar. Kadınlar için parfüm, yaşam tarzının bir göstergesidir. Ve nasıl yaşayacağınıza elbette kendiniz karar verirsiniz.

20’li Yaşlar İçin Uygun Kadın Parfümleri

Taze ciltler ve kesinlikle daha hızlı çarpmakta olan kalpler! Erkekler için kullanılan delikanlı tanımı aslında 20’li yaşlardaki tüm insanlar için geçerli değil mi sizce de? Maceracı bir ruhla denemeye daha açık olduğumuz 20’li yaşlarda en popüler markaların ve pazarlama kampanyalarının da etkisine gireriz. Uçarı kokular bizi çeker. İnsanı kendisini ifade etmeye daha fazla ihtiyaç duyduğu 20’li yaşlarda meyveli ve egzotik kokular cazip gelir. Tatlı kokular genç tenlerde farklı bir etkiye sahiptir. Beyaz yapraklı portakal çiçekleri arasında dolaşan vanilya notaları, çilek kokuları ve tabii ki şekerli kokular…

Bu yaşlarda genç hanımların tercihleri sıklıkla değişebilir fakat doğru parfümü bulmak için bolca zamanları vardır ve denemelere açık olurlar. Modayı ve trendleri takip ettikleri için farklı mevsimlerde farklı parfümler kullanmanın iyi olacağını, günün belli saatlerinde bazı parfümlerin farklı etkiler yapabileceğini bilirler. Parfüm setleri daha zengindir ve kişisel bakımlarına önem verdikleri için seçtikleri parfümleri genellikle çok iyi taşırlar.

Loris Parfüm koleksiyonları arasında 20’li yaşlarda kullanılabilecek en güzel kadın kokularını keşfetmek isterseniz, önerileri inceleyebilirsiniz.

30’lu Yaşlar İçin Uygun Kadın Parfümleri

Kadınların 30'lu yaşlarda daha fazla yaşam deneyimi, kim olduklarına ilişkin daha fazla fikirleri ve elbette çok daha deneyimli bir burunları vardır. Tüm bu etkenler ona hayatının bu en güzel yaşlarında daha doğru seçimler yapma şansı verir. Cilt özelliklerini bilir, yaşam tarzını daha iyi tanımlayabilir.

Çalışan kadınlar iş yerlerinde uzun saatler geçirdikleri için güçlü fakat ölçülüdür. Ön plana çıkmak istemez fakat güçlü bir etkiye sahip olmak isterler. Yeşil kokular, baharat içerikli kokular ve narenciye notaları arasında dolaşırlar. Artık daha az deneme yapmaya başlarlar çünkü neyi deneyecekleri ile ilgili bilgileri vardır. Bu yaş grubunda, parfüm seçenekleri de öngörülebilir hale gelmiştir ve daha deneyimli bir burun sayesinde hangi sezon hangi kokuyu kullanmak gerektiğiyle ilgili daha doğru seçimler yapılıyordur.

Ama hepsinden önemlisi 30’lı yaşlarında kadın artık neyi sevmediğini çok daha iyi bilir. Narenciye kokularını sevmeye başladıysa çiçeklerden uzak durur. Misk ve benzeri notalara yakın ise lavanta kokusundan uzak durur. Loris Parfüm koleksiyonları arasında 30’lu yaşlarda kullanılabilecek en güzel kadın kokularını keşfetmek isterseniz, aşağıdaki önerilere tıklayabilirsiniz.

40’li Yaşlar İçin Uygun Kadın Parfümleri

Kadınlar için 40’lar şahanedir fakat henüz bunu fark etmemiş olabilirler 40 yaşlarındaki kadınlar eşsiz notalarla lüks ve niş markalara sahip olmayı tercih edebilirler. Olgun ve sofistike imzalı kokuları tercih edebilirler. 40’larınızda hala çok genç olduğunuzu kesinlikle unutmadan, teninize ve kişilik özelliklerinize uygun bir koku seçmeniz size çok iyi hissettirir. 40’lı yaşlarını süren bir kadın için parfüm, güzel bir kokudan fazlasıdır. Sadece iyi kokmak ve karşıdakini etkilemek değil, kendini de iyi hissetmek ister ve bu sebeple yılların deneyimini daha doğru kararlara dönüştürür. 20’li yaşlarındaki bir hanımın yaptığı büyük bir hatayı -spor yaparken oryantal ve ağır bir parfüm tercih etmek gibi- 40’lı yaşlardaki bir kadın yapmaz. Rahatlatıcı kokulara doğru yönelir çünkü esas olan kendi mutluluğudur. Pudralı yumuşak dokunuşlar dikkatini çeker, lavanta, biberiye, zencefil gibi aromatik karışımların rahatlatıcı etkisinden yararlanmak isteyebilir. Artık çok daha bağımsız, daha güçlü ve kendisiyle ilgili doğru kararları verebilecek olgunluktadır fakat kesinlikle hala çok gençtir!

50’li Yaşlar İçin Uygun Kadın Parfümleri

Bu yaşlarda artık değerler ön plandadır. Klasik elegan parfümler 50’li yaşların vazgeçilmezidir. Koku kompozisyonları, çiçeksi ve rafine kalp notalarıyla belirlenir. Gül, yasemin, sandal ağacı gibi özellikli notalar ön plandadır. Bu yaşta, zarafet, bilgelik ve olgunluk bir koku seçerken akılda olan anahtar kelimelerdir. 50 yaşlarındaki kadın kendisini en iyi hissettiği kokuları çoktan keşfetmiştir. Çiçek notaları arasında gül, gardenya, vadi zambak, leylak veya müge çiçeği notalarını tercih eder. Vanilya, tonka fasulyesi gibi zamansız ve kalıcı kokulara eğilim gösterebilir.

Karakterini daha iddialı bir biçimde ortaya koymak istiyorsa chypre ve odunsu kokulara yönelebilir. Loris Parfüm koleksiyonları arasında 50’li yaşlarda kullanılabilecek en güzel kadın kokularını keşfetmek isterseniz, önerilere göz atabilirsiniz.

60 ve Sonrası Yaşlar İçin Uygun Kadın Parfümleri

Öncelikle şunu bir kez daha anımsatmalıyız. Parfümlerin yaşı yoktur, verdikleri duygular ve insanın zihninde açtıkları koridorlar vardır. 60 ve sonrası yaşlarda kadınlar bu duyguları çok daha iyi bilir ve takip ederler. Nostaljik kokuları daha çok sevmeleri anımsadıkları olayların daha çok olmasıyla ilgilidir. Klasiklerin değerinin farkında vardıkları için klasiklere yönelirler. Fakat klasik olmaya aday bir kokuyu hissettiklerinde en doğru tepkileri veren yine onlardır.

Kalıplara girmeyi değil kalıplardan kurtulmayı isteyen 60’lı yaşların kadınları için parfüm hoş bir aksesuar ve tamamlayıcı bir güzellik unsurudur. Loris Parfüm koleksiyonları arasında 60’lı yaşlarda kullanılabilecek en güzel kadın kokularını keşfetmek isterseniz, aşağıdaki butona tıklayabilirsiniz.