En Etkili Kış Kadın Parfümleri

En Etkili Kış Kadın Parfümleri

Kış ve parfümler arasındaki ilişki sandığınızdan daha sıcak bir ilişkidir. Yaz mevsiminde hava çok sıcak ve nemli olduğundan dikkatti davranıp, temiz kokular seçmeniz gerekir. Ama kış ayları için parfüm seçerken daha özgür olabilirsiniz. Bu parfüm fazla iddialı mı olur diye düşündüğünüz parfümler kışın son derece rahat kullanılabilir. Hatta kış aylarında ağır, baharatlı, odunsu ve gurme kokulara yönelmek daha iyi olabilir.

Kış İçin Parfüm Seçerken Bunlara Dikkat Edin!

  • Yaz, hafif ve uçucu kokuların, kış ise daha ağır kokuların tercih edildiği zamanlardır. Soğuk aylarda kokuların daha az kalıcı olmasının nedeni cildinizin kuru olmasıdır. Daha ağır bir koku seçenek parfümünüzün kalıcılığını arttırabilirsiniz. Böylece gün boyu güzel kokar ve yazın çok istediğiniz o iddialı parfümleri rahatça kullanabilirsiniz.
  • Parfümler üst notalar, orta notalar ve alt notalardan oluşur. Alt notalar, parfümde öne çıkan kokuların olduğu bölümdür ve karakterini oluşturur. Uçucu kokular ise üst notalar adı verilen kısımda ise hafif kalıcılıkları olan esansların yer aldığı segmenttir. Kış parfümünüzü seçerken temel notalara mutlaka dikkat edin. Paçuli, vanilya ve sandal ağacı, kış parfümlerinde daha sık bulabileceğiniz temel notalardır.
  • Yaz, hafif ve uçucu kokuların, kış ise daha ağır kokuların tercih edildiği zamanlardır. Soğuk aylarda kokuların daha az kalıcı olmasının nedeni cildinizin kuru olmasıdır. Daha ağır bir koku seçenek parfümünüzün kalıcılığını arttırabilirsiniz. Böylece gün boyu güzel kokar ve yazın çok istediğiniz o iddialı parfümleri rahatça kullanabilirsiniz.
  • Normalde kullandığınız parfüm Eau De Parfum (EDP) ise parfümünüzdeki esans oranlarının yüzde 10 ila 20 olacaktır. Dünyanın en çok kullanılan parfümleri EDP’lerdir fakat kışın extract parfümleri denemenizi şiddetle öneririz. Loris Parfüm koleksiyonunun dünya çapında beğeni gören yüksek esans oranlı extract parfüm koleksiyonu Niche’i mutlaka keşfedin. Eğer kendinize bir armağan vermek ve kışı muhteşem bir kokuyla tamamlamak isterseniz aşağıdaki linklere tıklayın ve kış aylarında teninize muhteşem kokular taşıyacak Loris Niche Koleksiyonu ile tanışın. Kışın kullanabileceğiniz muhteşem Niche örneklerimiz:

Gelin Kış Parfümünüzü Birlikte Seçelim

Tatlı kokulara göz atmakta fayda var Kış kokularını düşündüğünüzde aklınıza önce yılbaşı kurabiyeleri, sıcak çikolatalar, tatlı baharatlar ve salep gibi muhteşem tatlı içecekler mi geliyor? Sizi en mutlu edecek kış parfümleri kesinlikle tatlı kokular olacaktır. Biz onlara gurme kokular da deriz ve koleksiyonumuzda mutlaka en iyi gurme kokulara yer veririz. Gurme kokular, oldukça tatlı oldukları ve genellikle şekerli şeyleri anımsattıkları için böyle adlandırılırlar. Denemek isterseniz aşağıdaki gurme kokular tam sizin için!

Baharatlı Parfümler Sizi Bekliyor

Baharatlı kokular "sıcak" kategorisine giren kokulardır. Tarçın, hindistancevizi ve kakule gibi en sevdiğiniz kış baharatlarını düşünün. Bu kokular oryantal olarak da bilinir ve genellikle zengin, egzotik formüllere sahiplerdir. Hava soğukken muhteşem bir denge kazanırlar. Çiçek kokuları kış soğuğunda solarken baharatlı ve oryantal kokular katmer katmer çoğalır, kendilerini ortaya koyarlar. Frequence serimizden sizin için 3 oryantal kış kokusu önerimiz var.

Ahşabın Sıcaklığını Özleyenler İçin

O zaman mutlaka odunsu parfümleri deneyin. Odunsu ve topraksı kokular kış için iyi birer seçimdir çünkü zengin ve doygun bir kokuya sahiptirler. Çam ağaçlarını ve sobada yanan odunları çağrıştırırlar. Bergamot, paçuli, meşe yosunu ve labdanum bu kategoride yer alan notalardır. Odunsu notaların içine biraz da narenciye eklerseniz muhteşem bir kış parfümünüz olur. Kış aylarında size şu odunsu parfümler eşlik etsin ister misiniz?

Çiçekler ve Taz Kokuları

Koku kişiye özeldir ve zevkinize kimse karışamaz. Eğer sizin canınız yazı anımsatan tatlı, çiçeksi ve hafif bir parfüm kullanmak istiyorsa sizi kimse engelleyemez. Hafif, çiçeksi ya da yazı hatırlatan bir parfüm seçin. Böylece her kullandığınızda, sıcak yaz günlerine geri dönersiniz. Bu noktada bir önerimiz olabilir: Parfüm kullanmadan önce cildinizi nemlendirin. Kuru ciltte ve soğuk havada parfümün hızla uçacağını unutmayın. ve parfümünüzü daha sık tazeleyin. Diğer bir önerimiz ise, kokusuz bir vazelin alın ve parfümden önce sürün. Teniniz vazelini emdikten sonra parfümünüzü kullanın ve farkı görün! Kışın da kullanabileceğiniz harika çiçek kokularımızdan örnekler…