Yaş Gruplarına Göre Erkek Parfümleri

Yaş Gruplarına Göre Erkek Parfümleri

Her yaşın bir parfümü var demiş, yaş gruplarına göre kadın parfümlerini sizler için derlemiştik. Kadınların parfümleri olur da erkeklerin yaş gruplarına göre parfümleri olmaz mı? Elbette beyler de uzmanların yaş gruplarına göre önerdiği parfümlere bir göz atmalılar. Fakat şu birkaç noktayı kesinlikle gözden kaçırmamak gerekir:

  • Yaşınız ne olursa olsun hissettiğiniz yaş gerçek yaşınızdır.
  • Gençlere önerilen bir parfümün size çok yakıştığını ve size iyi hissettirdiğini düşünüyorsanız hiç durmayın devam edin! - Yaş gruplarına göre parfüm önerileri dünyadaki genel eğilimlere göre değişir. Teniniz, yaşadığınız iklim ve içinde bulunduğunuz mevsim sizin için esastır. Parfüm seçerken ilk sıraya kendinizi benliğinizi koyun.
  • Güzel kokmak herkesin hakkı! Fakat harika kokmanın sadece çok iyi bir parfüm kullanmayla ilgisi olmadığını sakın unutmayın. Güzel kokmak için nelere dikkat etmeniz gerektiğini aşağıdaki linke tıklayarak öğrenebilirsiniz. Nasıl daha iyi kokarsınız?
  • Parfüm seçiminde cesur olun, kendinizi tek bir kokuyla sınırlamayın. Bir yerlerde sizin teninize dokunduğunda büyük bir coşku yaratacak birçok parfüm olduğunu bilin ve kendi parfüm kreasyonunuzu oluşturun.
  • Erkeklerin de kadınlar kadar bakımlı olması gerektiğini sakın unutmayın ve kendinize çok çok iyi bakın. Bakalım uzmanlar yaş gruplarına göre hangi parfümleri uygun buluyorlar?

20’li Yaşlar İçin Uygun Erkek Parfümleri

Kendiliğinden, canlı ve enerjik... Genç erkeklerin parfüm seçimlerinde genellikle bu üç nokta çok önemli. Unutmayın bir insanın yaşamının her aşamasında ilk izlenimi çok önemlidir ve siz bu genç yaşlarda bu ilk izlenimi oluşturmak için çalışmalara başlamalısınız. 20’li yaşlarınızda koku seçiminde son derece özgürsünüz. Deneyin, hissedin, seçin ve kullanın. Hemen her kokuyu denemeye çalışın ve kendi teninizin kodlarını izlemeye başlayın.

Bazen hangi kokunun size tam uyduğu konusunda kafanız karışsa da zaman içinde bu beceriniz gelişecek. Meyveli esanslar gençliğin bayrak kokuları arasında yer alır. Taze bergamot, portakal, limon ve narenciye kokuları bu yaşların önerilen notaları arasında yer alır. Üstelik her biri biber, vanilya ve tarçının baharatlı dokunuşları ile mükemmel bir şekilde birleşir fakat cilt tipinize göre parfüm seçmenin önemini de bilmeniz gerekir.

Çok kuru bir cildiniz varsa daha ağır kokuları deneyebilirsiniz. Fakat çok nemli bir cilt tipine sahipseniz daha hafif kokulara yönelmeniz gereklidir Odunsu kokular genelde tercihler arasında ilk sıradadır. Loris Parfüm koleksiyonları arasında 20’li yaşlarda kullanılabilecek en güzel erkek kokularını keşfetmek isterseniz, önerileri inceleyebilirsiniz.

30’lu Yaşlar İçin Uygun Erkek Parfümleri

Koku zevkinin ve tarzının giderek olgunlaşmaya başladığı yaşlar kuşkusuz bu yaşlardır. 30 yaşlarındaki erkekler, kendilerine yakışan notalarla ilgili deneyimleri artmıştır ve daha az hata yaparlar. Tenleri esmer ve yağlı ise çiçeksi ve deniz kokulu notalarla dengeyi sağlarlar. Çok kuru ve açık ten rengi varsa oryantal ve odunsu kokulara ilgileri artar.

Narenciye ve odunsu notaların karışımları bu yaşlarda çok değer kazanır ve erkeklerin ilgi alanlarında bu olgun kokular vardır. Bu arada beğendikleri bir koku ailesinden yepyeni bir parfüm bulduklarında deneyimlemekten kaçınmazlar. Kokularda daha karakteristik, öne çıkmayan ama etkileyici notaların aranmaya başladığı yaşlardır otuzlu yaşlar…

Loris Parfüm koleksiyonları arasında 30’lu yaşlarda kullanılabilecek en güzel erkek kokularını keşfetmek isterseniz, aşağıdaki önerilerimizi inceleyebilirsiniz.

40’lı Yaşlar İçin Uygun Erkek Parfümleri

Klasik olanla iddialı olan arasındaki farkın kendi karakterinizle ilgili olduğunu anlayacak yaşlara hoş geldiniz. Bu dönemde erkekler kendi imza kokularını keşfetmiş ve hangi anda hangi kokuyu kullanmaları gerektiğine çoktan karar vermişlerdir. Misk ve odunsu kokular artık parfüm koleksiyonlarının vazgeçilmezleri arasındadır.

Tütün, deri ve romlu kokularla araları çok iyidir. Kokunun kesinlikle kişisel bir seçim olduğunun bilinciyle dengeli karışımları tercih ederler. Kullandıkları parfümdeki notalar narenciye olsun veya meyveli, içinde bir miktar baharat ve odunsu nota ararlar. Tamamen klasiklere yönelmek yerine klasik olmaya aday olan yeni kokulara şans verirler.

Tarzları nettir ve karizmaları kokularıyla tamamlanır. Loris Parfüm koleksiyonları arasında 40’lı yaşlarda kullanılabilecek en güzel erkek kokularını keşfetmek isterseniz, aşağıdaki önerilerimiz tıklayabilirsiniz.

50 Yaş ve Üstü İçin Uygun Erkek Parfümleri

50 yaş üstü erkekler genellikle bu yaşlardan itibaren anıları anımsatan klasik kokuları tercih etmek isteyebilirler. Klasik kokuların çoğu, uzun zamandır var oldukları için özel kabul edilirler. Bazı baharatlarla birlikte kullanılan çiçek notaları ve narenciye notalarına mutlaka şans verin. Vetiver ve oakmoss gibi notalarla birleşen yeşil kokuları da çok sevebilirsiniz. Taze, aromatik ve derinde odunsu izler taşıyan karışımlar muhtemelen sizi mutlu edecektir.

Aslında bir kalıba uymak zorunda değilsiniz. Hayat boyu isteyerek veya istemeden birçok kalıba uymuş olabilirsiniz. Sağlıklı ve derin bir nefesin keyfini çıkarmayı sizden iyi kim bilebilir? Bu yüzden siz mutlaka öncelikle kendinize odaklanın, çünkü en önemlisi sizsiniz. *Loris Parfüm koleksiyonları arasında 50’li yaşlarda ve sonrasında kullanılabilecek en güzel erkek kokularını keşfetmek isterseniz, aşağıdaki önerilere tıklayabilirsiniz.