En Etkili Kış Erkek Parfümleri

En Etkili Kış Erkek Parfümleri

Erkek bakımında parfümün çok önemli yeri vardır. Stil dediğimiz şey sadece güzel giyinmekten ibaret değildir. Kişisel bakım ve koku stilinizi tamamlayan önemli detayları oluşturur. Bu nedenle çok uzun yıllar karakterimizle ve tenimizle özdeşleşen doğru parfümü arıyoruz. Ancak bunu yaparken, mevsime göre uygun parfüm seçimi yapmayı unutuyoruz. Küçük bir tüyo ile başlayalım, yazın kendinizi hafif hissettirecek kokuları, kışın ise vücudunuza sıcaklık katacak kokuları tercih etmelisiniz.
Gelin birlikte keşif yapalım.

Kış Parfümünün Notaları Nasıl Olmalıdır?

Biliyorsunuz ki parfümler tek bir esanstan oluşmazlar. Her parfümün karakterini belirleyen bir nota yapısı vardır ve bu yapı koku piramididir. Parfümün koku piramidinin üst, orta ve alt notaları bulunur. Bu notaların dağılımıyla mevsimsel farklılıkları ortadan kaldırılmaya çalışılır.
Yaz aylarında hava daha sıcaktır ve vücutta çok fazla giysi katmanı yoktur. Kış mevsiminde parfümler, yaz aylarında olduğu kadar uzun süre etki göstermezler. Ayrıca teniniz nemlidir ve parfümünüz teninize yapışarak, moleküllerin daha kalıcı etki göstermesini sağlar. Kışın ise hava soğuk ve kurudur. Bu yüzden teniniz de kurur ve molekülleri tutacak zemini yitirir.
Ayrıca kışın parfümün giysi katmanlarını aşıp kendini göstermesi zorlaşır. İşte bu nedenlerle, teknik olarak, kış aylarında, normal kokulardan daha güçlü, birden fazla giysi katmanını aşma gücüne sahip bir kokuya ihtiyacınız vardır. Kısacası, kış için güçlü bir koku sizi daha mutlu eder.

Kışın Niche Parfümler Daha Etkilidir

Parfüm endüstrisinde extract parfümler olarak bilinen parfümler Eau De Perfume (EDP) sınıfından farklı olarak daha yüksek esans oranına sahiptir. Son derece güçlü, bir o kadar da kalıcı ve etkili olan bu parfümleri her yerde bulmanız kolay değildir. Loris Parfüm uzmanlarının tutku ve birikimi ile hazırladığı özel Niche Koleksiyonu dünyanın en güzel extract kokularını ulaşılabilir fiyatlarla sunuyor.
Loris Niche Koleksiyonu’ndan sizin için birkaç koku seçeneği sunuyoruz.

Loris Saffron Ambre Niche Parfümü
Loris Love Blossom Niche Parfümü
Loris Exotic Blend Niche Parfümü

Odunsu Kokular Kışa Yakışır!

Erkeklerin gözdesi olan odunsu kokular, kış için de ideal kokulardır. Parfümünüzü seçerken notalar arasında; ağaç, reçine, yosun, ağaç kabuğu, çam kozalakları, çalılar, kökler olmasına dikkat etmenizi öneririz. Parfüm yapımında anahtar rol oynayan sandal ağacı, çam, paçuli, vetiver ve sedir ağacı notaları bu grubun en iddialı notalarıdır.
Frequence erkek koleksiyonumuzda şahane odunsu parfüm seçenekleri bulacaksınız.

Loris E-113 Erkek Parfümü
Loris E-032 Erkek Parfümü
Loris E-005 Erkek Parfümü

Mutluluğu Gurme Kokularda Yakalayın!

Şimdi size çok kişinin bilmediği son derece bilimsel bir tüyo verelim. Kışın çok daha az güneş görürüz değil mi? Oysa güneş, doğrudan veya dolaylı olarak enerjimizin çoğunun optimum kaynağıdır. Yani güneşsiz havalarda ister istemez biraz kasvetli ve depresif, aynı zamanda tembel hissedersiniz. Nedeni çok basittir: D vitamini eksikliği. Bu durumu ortadan kaldırmak için vanilya, karamel, çikolata gibi kokular harikalar yaratabilir. Tatlı olmaları size de tatlı bir duygu vermelerini sağlar. Denemeye ne dersiniz?
Gurme Erkek Kokularına Örnekler

Loris E-222 Erkek Parfümü
Loris E-065 Erkek Parfümü
Loris E-154 Erkek Parfümü

Baharatların Gücüne İnanın

Kullandığınız koku grubu narenciye veya çiçeksi olabilir fakat notalar arasında baharatlar varsa sizi ısıtma olasılıkları yükselir. Baharatlı parfümlerde kışın aradığınız sıcaklığı bulabilirsiniz. Tarçın, zencefil, tütün, paçuli, vanilya ve misk gibi tatlı, sıcak notalar oryantal parfümleri oluştururlar. Hem teninizi hem de ruhunuzu ısıtırlar.
Baharatlı Erkek Kokularına Örnekler

Loris E-029 Erkek Parfümü
Loris E-131 Erkek Parfümü
Loris E-312 Erkek Parfümü

Değişmek İstemiyor Musunuz?

Bazı insanlar parfümleri ile derin bir bağ kurarlar ve farklı parfümler kullanmak istemezler. Bu çok doğal ve kesinlikle yanlış değil. Çünkü hemen her yazıda belirttiğimiz gibi parfümünüzle aranızdaki ilişki özeldir, kimsenin zevki ile karşılaştırılamaz.
Eğer deniz kokulu bir parfüm kullanıyorsanız ve bu parfümün dışında kullanacağınız koku sizi rahatsız ediyorsa, özgürsünüz! Sadece şunu unutmayın; sabah kullandığınız hafif koku kış aylarında çok hızlı uçabilir. Madem parfümünüzden vazgeçmek istemiyorsunuz o zaman yedek şişenizi yakınınızda tutun. Daha sık tazeleyin, gün boyu etkinizi koruyun! Nemli tene uygulayacağınız parfümlerin daha uzun kalıcı olacağını unutmayın ve eğer teniniz çok kuruysa mutlaka kokusuz bir nemlendirici ya da vazelinin kullanın.